Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O nošení dříví do lesa.

     Včerejší "třídní chůzka" u pana profesora s tajnými dohodami mě opět utvrdila v mém názoru, že klasická pluralitní demokracie vytvořená v konkrétních historických podmínkách a která měla umožnit všem vrstvám obyvatel se podílet na správě věcí veřejných, je přežilá a dnes již nevyhovující.

     Tento bohulibý záměr umožnit, aby se na správě státu podíleli nejen páni, ale i kmáni, paradoxně vytvořil prostor a živnou půdu pro politickou mafii. Již dávno neplní svůj původní účel, ale stal se kolbištěm, ve kterém profesionální zápasníci v dresech různých politických stran, reprezentujících několik bohatých sportovních klubů, jejichž majiteli jsou bohatí jednotlivci a skupiny tuzemské i mezinárodní, předvádějí divákům tragikomické souboje. Zdánlivě jim jde jen o sportovní čest, jde jim však pouze o to se nejen zúčastnit, ale především vyhrát. Jejich hra je plná faulů, dopingu a podvodů, fair play je považována za slabost a jako zbraň zastaralá a nemoderní.

     A tak jsme již desítky let svědky této předvolební a hlavně povolební taškařice, diváci fandí, řvou a hulákají, tleskají i pískají, někteří se i perou, ale to je tak všechno, co mohou udělat. Sudí je tradičně vůl, jednou fandí těm, jindy oněm, nerespektuje pravidla hry a hvízdá podle svého názoru. Nechybí tu ani roztleskávačky. Jejich roli tu zastanou zkorumpovaní a pragmatičtí fandové, kteří si nevidí dál než na špičku svého majetku a poskakující ve svém fanatismu jak tajtrdlíci. A bossové sportovních klubů? Ti jen ve VIP saloncích počítají, co jim tento zápas přinesl a jak se jim hromadí zisk. Co si o takovéto hře myslí diváci je jim, sudímu i hráčům šuma fuk.

     Přečtěte si, co jsem si já dnes, 22.12. ve 13.00 hodin na tomto blogu také přečetl. Potom pochopíte, že jakkoliv dále komentovat včerejší události kolem jednání Poslanecké sněmovny by bylo jen nošením dříví do lesa! Následují tedy už jen titulky článků, jejichž přečtení vřele doporučuji:

Farizej Nečas po druhé / Dopis prezidentu republiky / Copak páni? / Václav Klaus zachránil Nečasovu vládu / Pan Klaus přispěchal na pomoc Zlodějům a Korupčníkům, výborně! / Už jsme v boji s korupcí měli lepšího než Drobila a Nečase? / Bravo Klaus! / Zástupci a tupci / Stydím se za našeho prosidenta, stydím se za naši vládu / John Quijote se svým oslíkem / Směšná dohoda z hradu je o moci a penězích / Skvělé úspěchy Čechů, aneb cena útěchy za ukradenou demokracii.

    

 

Autor: Oldřich Slováček | středa 22.12.2010 14:15 | karma článku: 10,78 | přečteno: 1064x
  • Další články autora

Oldřich Slováček

Těžký život Marie "Máni" Lavičkové.

V souvislosti se sofistikovanou amnestií pana prezidenta Klause zazářila mediální superstar, již dříve objevená režisérkou Sommerovou, kriminální recidivistka Máňa. Proslula zejména tím, že amnestii považuje za podraz a zubynehty se brání svobodě, kterou oproti ní tak radostně přijalo několik tisíc nejen sociálně vyloučených a nenapravitelných zločinců, ale i darebáků, jinak nadstandardně si žijících spoluobčanů.

11.2.2013 v 15:01 | Karma: 31,62 | Přečteno: 2913x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Praha olympijská - tunel za 70 milionů!

Nebýt olympiády, asi bych si na tuto kauzu ani nevzpomněl. Už asi nikdo nezjistí, koho prvního napadlo uspořádat letní olympijské hry 2016 v Praze. Údajně to bylo v naší historii již potřetí, kdy nějaký zanícený vlastenecký megaloman, duševně chorý funkcionář nebo geniální podnikatel s podobným nápadem přišel. Tentokrát to byli zřejmě lidé okolo pražské ODS. A protože všichni známe aktivity lobbisty Romana Janouška, myslím si, že nejsem daleko od věci, když se domnívám, že praotcem myšlenky byl právě on. On a kluci, co spolu v té době chodili a chodí. Jenomže až do letošního zatčení MUDr. Davida Ratha byla Policie ČR a její speciální protikriminální útvary, včetně státních zástupců a pravděpodobně i soudců, paralyzováni "vyššími zájmy", nikdo nikoho nevyšetřoval a nezatýkal. Jóó, byly (jsou?) to pro "horních deset tisíc" zlaté časy.

29.7.2012 v 10:00 | Karma: 34,58 | Přečteno: 2152x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Co by bylo, kdyby...

Tuto spojku podřadící použije každý z nás denně několikrát. Máme tím na mysli, že to, co se stalo, se za určitých jiných podmínek stát nemuselo.

2.5.2012 v 9:00 | Karma: 18,03 | Přečteno: 1671x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Lidé tyto politiky nechtějí a myslí to vážně

Zdá se, že někteří lidé nechápou, nebo nechtějí chápat, o co nespokojeným, demonstrujícím a protestujícím občanům skutečně jde.

21.4.2012 v 21:00 | Karma: 38,22 | Přečteno: 5235x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Proč já budu volit komunisty.

Ne, vůbec ne proto, co si myslíte. Jen jsem přesvědčen, že jejich program nejlépe vyjadřuje zájmy obyčejných lidí, mezi které jsem se celý život počítal. A také proto, že se nikomu ještě nepodařilo mi nabídnout lepší alternativu. Vládnoucí strana má hájit a prosazovat zájmy většiny a ne jen nějaké specifické skupiny občanů. Myslím si, že obyčejní lidé, tedy ti, kteří v současnosti žijí z příjmů nižších než je uváděná průměrná mzda a která snad představuje dnešní standard, tuto většinu tvoří. Vůbec si nemyslím, že by program KSČM byl tím nejlepším. Strana s takovým programem, který bude nejlépe reagovat na naprosto nové a neznámé podmínky 21. století se teprve narodí.

7.4.2012 v 10:00 | Karma: 31,26 | Přečteno: 3233x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Psa, který připomínal kostru, nalezli u chatky. Případů týrání zvířat přibývá

1. června 2024

Premium Počet brutálních případů týrání zvířat roste. Lidé z útulků říkají, že tak hrozné zacházení nikdy v...

Levné a vyrobené „na koleni“. Drogy dorazily i na Kubu, narkomafie zatím ne

1. června 2024

Premium Na Kubě, jak známo, hezky svítí sluníčko, často tam prší, takže tam dobře rostou rostliny, tedy i...

  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3134x
Jsem ročník 1950 a to v mnohém ovlivňuje mé názory. Leccos o životě jsem pochopil, jiné asi už nepochopím nikdy. Tragickou chybou bojovníků "za něco" je, že začnou bojovat "proti někomu".