O nošení dříví do lesa.

     Včerejší "třídní chůzka" u pana profesora s tajnými dohodami mě opět utvrdila v mém názoru, že klasická pluralitní demokracie vytvořená v konkrétních historických podmínkách a která měla umožnit všem vrstvám obyvatel se podílet na správě věcí veřejných, je přežilá a dnes již nevyhovující.

     Tento bohulibý záměr umožnit, aby se na správě státu podíleli nejen páni, ale i kmáni, paradoxně vytvořil prostor a živnou půdu pro politickou mafii. Již dávno neplní svůj původní účel, ale stal se kolbištěm, ve kterém profesionální zápasníci v dresech různých politických stran, reprezentujících několik bohatých sportovních klubů, jejichž majiteli jsou bohatí jednotlivci a skupiny tuzemské i mezinárodní, předvádějí divákům tragikomické souboje. Zdánlivě jim jde jen o sportovní čest, jde jim však pouze o to se nejen zúčastnit, ale především vyhrát. Jejich hra je plná faulů, dopingu a podvodů, fair play je považována za slabost a jako zbraň zastaralá a nemoderní.

     A tak jsme již desítky let svědky této předvolební a hlavně povolební taškařice, diváci fandí, řvou a hulákají, tleskají i pískají, někteří se i perou, ale to je tak všechno, co mohou udělat. Sudí je tradičně vůl, jednou fandí těm, jindy oněm, nerespektuje pravidla hry a hvízdá podle svého názoru. Nechybí tu ani roztleskávačky. Jejich roli tu zastanou zkorumpovaní a pragmatičtí fandové, kteří si nevidí dál než na špičku svého majetku a poskakující ve svém fanatismu jak tajtrdlíci. A bossové sportovních klubů? Ti jen ve VIP saloncích počítají, co jim tento zápas přinesl a jak se jim hromadí zisk. Co si o takovéto hře myslí diváci je jim, sudímu i hráčům šuma fuk.

     Přečtěte si, co jsem si já dnes, 22.12. ve 13.00 hodin na tomto blogu také přečetl. Potom pochopíte, že jakkoliv dále komentovat včerejší události kolem jednání Poslanecké sněmovny by bylo jen nošením dříví do lesa! Následují tedy už jen titulky článků, jejichž přečtení vřele doporučuji:

Farizej Nečas po druhé / Dopis prezidentu republiky / Copak páni? / Václav Klaus zachránil Nečasovu vládu / Pan Klaus přispěchal na pomoc Zlodějům a Korupčníkům, výborně! / Už jsme v boji s korupcí měli lepšího než Drobila a Nečase? / Bravo Klaus! / Zástupci a tupci / Stydím se za našeho prosidenta, stydím se za naši vládu / John Quijote se svým oslíkem / Směšná dohoda z hradu je o moci a penězích / Skvělé úspěchy Čechů, aneb cena útěchy za ukradenou demokracii.

    

 

Autor: Oldřich Slováček | středa 22.12.2010 14:15 | karma článku: 10,78 | přečteno: 1064x