Duše komunistů vodníka Čochtana Koláře.

Je povzbudivé a zábavné současně, sledovat na blogu takový zájem o komunisty ještě po 21. letech ukončení jejich vlády a zároveň 21. letech jejich fungování v demokratickém parlamentu jako svobodně zvolená politická strana téměř 600.000 hlasy.

Je pro komunisty a jejich příznivce důkazem nutnosti jejich místa v politickém spektru, že již od roku 1848 jejich politika stále "straší" mocné tohoto světa. Je to i jejich povzbuzením v práci ve prospěch vykořisťovaných, okrádaných, utlačovaných, ponižovaných a poctivě se prací živících milionů občanů tohoto Absurdistánu a Banánistánu. Státu, který má sice mnoho krásných slov o vládě lidu a ideálech svobody ve své Ústavě, který má na prezidentské standartě zdůrazněno, že "Pravda vítězí", ale skutek tak nějak utek.

Ideál komunistické společnosti pochází již z antiky a touha po sociální rovnosti bez nespravedlivého a nerovného přístupu ke všem společenským hodnotám vytvořených společnou prací členů společnosti je doslova a bez pathosu nezničitelná. Komunisté nikdy nechtěli společné, ale jen společenské vlastnictví výrobních prostředků, tedy nikoliv rušení veškerého osobního a soukromého majetku, nikdy nechtěli rovnostářství, ale jen rovnost, nikdy nechtěli třídní boj, ten tu existuje i bez nich a nezávisle na nich, ale jen nastolení spravedlivých a rovných vztahů mezi společenskými vrstvami, národy a národnostmi bez rozdílu rasy, sociálního původu, majetku a postavení ve společenské dělbě práce. Tyto a mnohé další ideály nejsou výmyslem Marxe, Engelse ani komunistů. Ty tu existovaly, existují a budou existovat, pokud na této planetě bude existovat lidský druh. Tedy naprosto nezávisle na komunistech, antikomunistech nebo vás, pane Koláři.

Nyní k vašemu včerejšímu (19. 3. 2011) článku "Duše komunisty". Pokoušíte se v něm charakterizovat 10 jakýchsi kategorií, typů občanů, členů nebo sympatizantů KSČM a zarputile se snažíte najít odpověď na otázku - jak je možné, že ještě dnes, v tak dokonalém svobodném a demokratickém státě, kde chudým a sociálně slabým je jen člověk líný, nevzdělaný, spoléhající se jen na pomoc státu, závistivý a neschopný může ještě někdo být komunistou nebo sympatizantem s KSČM? Dokonce vás podezírám, že o těchto lidech si myslíte, že jsou to jen hlupáci, dementi nebo imbecilové. Je to vaše právo a váš názor a budiž vám útěchou, že v těchto názorech nejste osamocen. Vemte současně na vědomí, že minimálně 600.000 občanů si myslí pravý opak.

NYNÍ K VAŠEMU DESATERU, jen v krátkých poznámkách:

1) Pravověrné staré struktury

- ti, kteří byli v KSČ jen kvůli "otevřeným dveřím" myšlence komunismu nikdy nevěřili, byli jen u komunistů

- rok 1989 naopak přivítali a dál tento stát s radostí a beztrestně okrádají, s požehnáním zákonů

- nevím jak vy, ale já nikoho, kdo by chtěl návrat starých pořádků, neznám a pochybuji, že tací jsou. Jen pamětníci vzpomínají, byli mladí, měli práci i perspektivu, zakládali rodiny... Možná proto je tu u nich i jistá nostalgie, špatné je zapomenuto, vzpomíná se na to pěkné.

 

2) Relativisté

- kolikže jich je? Máte na mysli koho, poslance a senátory? Jinak nevím, jakou že kariéru a uplatnění budují vzdělaní členové KSČM

3) Děti komunistů

- jakou máte představu, že rodič své dospělé dítě donutí volit KSČM?

- členů KSČ bylo 1,5 milionu. A jejich dětí a vnoučat - kolik milionů, 3-4-5 ? Jste směšný.

4) Kostelové babičky

- staří a s nízkým vzděláním? Jak to víte?

- neobrátili kabáty, stojí si za svým, i když to není IN. Proč si myslíte, že právě vy máte tu správnou víru?

- křesťané se našli i mezi členy KSČ, ano mezi členy, ne komunisty. Myslíte si ve svém mladistvém revolučním zápalu, že mezi liberály a demokraty se nenajdou třeba rasisté nebo neonacisté?

5) Nezralí a bázliví

- s odpuštěním a bez urážky - to z vás vyletělo jako nechtěný pšouk. Totální blábol na entou.

6) Jánošíci

- ano, jsou rozezlení, ale na zloděje, flákače, příživníky a korupčníky. Vy ne?

- říkáte to správně - je třeba je soudit a potrestat, majetek zabavit celé rodině pokud neprokáží původ jeho nabytí a vrátit státu, tedy lidem, které okradli

- to by zajistilo nesmrtelnou slávu a volební výhru i pravičákům, jenže ti to neudělají, museli by pozavírat polovinu členů svých stran. Každý průměrný občan vám je vyjmenuje.

7) Idealisté

- viz. Temperamenty podle Myers - Briggs (volně citováno): "idealisté hledají ideál, bývají výjimečně zdatní v práci s lidmi, jsou empatičtí. Snaží se zlepšovat své okolí a společnost. V lidech vidí spíše ty dobré stránky". Zase až tak propastný rozdíl mezi nimi a racionály není.

- takže i zde jste opět vedle jak ta jedle

8) Prominenti

- to je podle vás dnes kdo? Jakeš nebo Biĺak? Nebo dokonce Brožová-Polednová?

9) Obyčejní lidé

- člověče, vy musíte mít nějakou mánii, zase to vaše "nižší vzdělání". Vy ho snad máte také, jinak byste takovýto článek nesesmolil

- změny po roce 1989 nepochopili nejen oni a s nimi miliony ostatních občanů, vás nevyjímaje. To chápe snad jedině pan exprezident, ten je na absurditu kanón! Asi je to šlágr, když se ta jeho podivná hra hraje již 21. let. Ani ti herci v hlavních rolích se příliš nemění. Asi jim to sype.

- klub politických turistů hledejte spíš mezi pravicovými stranami

10) Protestující

- tady máte vyjímečně pravdu a těžko s vámi nesouhlasit. Hodnotím kladně.

 

Takže závěrem. Pokud shrnu vaše putování po stopách komunistických duší, do vašeho vodnického hrníčku jste polapil jedinou, tu desátou. Ostatní vám, jak sám vidíte, bez problémů ufrnkli. 9:1, neveselý poměr. Zkuste lovit v jiných vodách, třeba napravo od tohoto rybníku.  ŽBLUŇK!

PS: diskuze není zakázaná, je jen hodně hluboko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Oldřich Slováček | neděle 20.3.2011 0:10 | karma článku: 14,46 | přečteno: 1624x