Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

obr Kolodej

26. 3. 2011 17:30
Exkurze pro komunisty

Kdyz Americane v Nemecku osvobodili koncentracni tabory, nahnali do nich mistni obyvatelstvo na povinnou exkurzi - aby nikdo nemohl tvrdit, ze se ta hruza nestala.

Vzhledem k tomu, ze se komunismus od nacismu lisi jen kosmeticky, bylo by mozna vhodne zorganizovat neco takoveho i pro vybrane komouse a jejich sympatizanty a volice.

Zacit na Killing fields v Kambodzi, kde jejich soudruzi vyvrazdili celou tretinu naroda, pokracovat pres Cinu, kde v dobe tzv. kulturni revoluce provedli komuniste vubec nejvetsi genocidu v dejinach lidstva a pak hura na sirou Rus do site Gulagu. 

Cela vyprava by mohla byt zakoncena v uranovych dolech Jachymova, aby soudruhum neprislo lito, ze se zapomina na jejich rodnou zem.

Tecku za vsim by mohla udelat dusledna obdoba denacifikace. Kdyz to fungovalo v Nemecku, proc ne u nas ? :-/

0 0
možnosti
H

hafusak2

20. 3. 2011 11:45
Je velice úsměvné, že vždy když se vyskytne článek

na toto téma, vyrojí se jako vosy "znalci a odborníci na komunismus", kteří sice v tu dobu nežili, ale o to více napadají pamětníky, že nemají pravdu. Vědí toho o komunismu tolik, až člověk začíná dospívat k přesvědčení, že jejich rodiče museli být v rámci předplyšákové KSČ tak vysoce postavení a s takovými pravomocemi, jaké mohli mít snad jen velitelské kádry StB, případně vedoucí kádrových oddělení. Představují se sice jako zapřisáhlí antikomunisté, přitom však neustále za použití fráze:"Já bych...." by někoho stále zakazovali, prověřovali, kádrovali, vyhazovali atd. - přesně tak, jak to kritizují u jiných jako zvěrstva let padesátých. Vždy se dobře pobavím.;-D

0 0
možnosti
OS

Oldřich Slováček

20. 3. 2011 11:49
Re: Je velice úsměvné, že vždy když se vyskytne článek

Není co dodatR^

0 0
možnosti
P9

pavel 99

20. 3. 2011 11:14
Nemá smysl to rozebírat celé,

vydalo by to na delší článek a podstatné již zmínil Edmund...

Jenom jeden detail "... - je třeba je soudit a potrestat, majetek zabavit celé rodině pokud neprokáží původ jeho nabytí a vrátit státu..." - co si pod tímto konkrétně představíte? Je "prokázáno" legální nabytí majetku expremiéra Grosse ve slavném "křišťálovém" obchodu s akciemi? Pokud ano, tak vlastně není co řešit - tímto způsobem lze "legalizovat" úplně všechno. Pokud ne, tak je trochu "problém", neboť musíte se zpětnou platností redefinovat "nezákonnost" obchodování - což naráží na takovou "zbytečnost" jako je ústava. Ale je obecně známo, že takovými zbytečnostmi jako jsou napsány v ústavě se komunisté nikdy moc netrápili.:-/

0 0
možnosti
OS

Oldřich Slováček

20. 3. 2011 11:38
Re: Nemá smysl to rozebírat celé,

Mám pocit, že Ústavou se netrápí dnes nikdo. K uzákonění prokazatelnosti způsobu nabytí majetku je nutná politická vůle. Už jsme tu na toto téma kdysi polemizovali. Ta vůle zde z pochopitelných důvodů není. Mám zrovna vám říkat proč? Já nepovažuji za "normální", že když osoba XY vstupuje do politiky nebo funkce ve státním sektoru s osobním majetkem ve výši 5 mega, je schopna si za 3 roky pořídit haciendu na Floridě za 25 mega. Nebo kupuje-li řidič Kuka vozu nemovitost za 80 milionů. Kde na to vzal? Vydělal na přesčasech? Zdědil? Kdy a od koho? Já osobně mám určitý majetek a jsem kdykoliv schopen a ochoten prokázat způsob jeho nabytí. Nemám co tajit, vše pochází ze mzdy za vykonanou práci. Vše je jasné, čisté, průhledné a dohledatelné. Dokázal by to každý v téhle republice?

0 0
možnosti
P

pouyti

20. 3. 2011 5:44
Jen hlupaci se zastavaji zlodeje

kteri jim kradouRv

0 0
možnosti
K

kaktusak

20. 3. 2011 9:41
Re: Jen hlupaci se zastavaji zlodeje

Proto je záhada, proč má dnešní režim ještě stále tolik stoupenců.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

20. 3. 2011 1:23
Mýlíte se,

ale není to nic divného, pro příznivce komunismu je to přímo symptomatické.

-

To že komunisté fungují 21 let v demokratickém parlamentu není důkaz, že by snad byli demokraté či že by komunismus nebyl zločinnou ideologií. Je to pouze důkaz toho, že jsme se nedokázali dosud se zločiny komunismu vypořádat. Do parlamentu se mohou dostat komunisti, fašisti, nacisti, prostě kdokoli, kdo si založí stranu a tuto stranu nezakáže soud. Naše soudy se bohužel ani nepokusily zakázat stranu, propagující zločinnou ideologii komunismu, což vyvolává mylný dojem, že komunismus není zločinný.

-

Komunisti se možná zastávají utlačovaných, ovšem sami mají utlačování pevně zakódované v základech své ideologie. Ideály rovnosti tu jistě byly před komunisty. Komunisti ale vytýčili postupy, jak rovnosti (nebo toho, co oni chápou jako rovnost) dosáhnout. A tyto postupy jsou zločinné. Ještě horší ovšem je, že ideální společnost podle  jejich představ je utopií, tedy v praxi je nerealizovatelná.

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

20. 3. 2011 0:17
Velmi dobré

díky za text;-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3134x
Jsem ročník 1950 a to v mnohém ovlivňuje mé názory. Leccos o životě jsem pochopil, jiné asi už nepochopím nikdy. Tragickou chybou bojovníků "za něco" je, že začnou bojovat "proti někomu".