Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Českem obchází strašidlo - strašidlo socialismu.

Ke svaté štvanici na toto strašidlo se spojili všichni pravičáci, všichni korupčníci, podvodníci a zloději, kteří si ze svobody, demokracie a svobodného podnikání udělali svůj zlatý důl na Klondike a spletli si Českou republiku s Divokým západem 19. století.

Neseni listopadovou tsunami nespokojených občanů, dělníků, rolníků i inteligence, komunistů, antikomunistů i bezpertijních, studentů i seniorů, vtrhli bezohledně a bez skrupulí, vyzbrojeni nakradeným a vyvekslovaným kapitálem do české ekonomiky a politiky jak bandité do banky v Dawson City. Jejich dávné sny a touhy po moci a majetku, čtyřicet let dušené socialismem, se jim splnily. Jako na stříbrném tácu jim hrstka pravdoláskařů a beznadějných idealistů naservírovala skutečný zlatý poklad - nikým a ničím nechráněný. Dřívější i nově zrození hochštapleři si nemohli přát nic lepšího. Hekticky a v euforii zrozené zákony, vymyšlené vychytralými právníky a schválené diletanty a amatérskými politiky se pro budoucí mocenskou a majetkovou elitu staly opravdovým Eldorádem.

Najednou jsme se stali svědky něčeho, co jsme doposud znali jen z Hollywoodských westernů nebo oficiální propagandy: uplatňování práva silnějšího, ochrany zločinců zkorumpovaným šerifem, souzení obviněných úplatným nebo zastrašeným soudcem, vlády, moci a rozhodování v rukou nejbohatších, devastace morálky, maloměšťáckého pokrytectví zbožných, alkoholismu, prostituce a naprosté beznaděje slušných a poctivých občanů. A jako v té reklamě - nestačili jsme zírat!

Než se normální pracující občané stačili rozkoukat a vzpamatovat ze všech těch novinek Západu, známých doposud většinou jen z doslechu, bylo po malé i velké privatizaci, po restitucích a přesunech majetku, bankrotech doposud prosperujících státních podniků a zemědělských družstev, majetek všech byl najednou majetkem někoho a "nikoho" a ze 158,8 miliard korun státního dluhu v roce 1993 se stalo gigantických 1 412,9 miliard v roce letošním.

Z velké části soběstačného Československa se stala naprosto závislá neokoloniální Česká republika, z kvalifikovaných dělníků námezdní zaměstnanci v montovnách, z pracujících se staly lidské zdroje, z úspěšných zemědělců sotva se nad vodou držící farmáři, z lidové armády sotva dva pluky profesionálních žoldáků, vyzbrojených předraženou technikou a zbraněmi, bohužel ne značky Made in CZ. Komerční kýč ovládl kulturu a umění, chaos, nepořádek a nezodpovědnost jsou vydávány za svobodu a demokracii, vzdělání a lékařská péče se staly zbožím, slušnost je pokládána za blbost a poctivý člověk je za vola.

Není se tedy co divit, že každý, kdo se na tento svinčík už nemůže dívat a chce ten Augiášův chlév vymést, je pokládán a označován za bolševika, teroristu a člověka, který si nic jiného, než návrat k socialismu nepřeje.

Nepřekvapuje mě, že každý, kdo se v tomto našem Divokém západě napakoval, každý kdo na něm pochybným způsobem bohatne, komu politické partajničení a korupce umožňuje nadstandardní životní úroveň, se slov o sociální rovnosti, spravednosti, pořádku a změnách bojí jako čert kříže a při představě socialismu se hrůzou probouzí ze spánku. Pro takové darebáky musí být socialismus opravdu strašným strašákem.

Proto do úplného zblbnutí opakují srdcervoucí historky o stalinském hladomoru, komunistických lágrech a koncentrácích, krvežíznivých estébácích, zinscenovaných politických procesech, primitivních až polodementních komunistických funkcionářích, o frontách na banány a hajzlpapír, o příšerných panelácích, o nesvobodě a naprostém temnu za totalitního socialismu. Věří, že touto všudepřítomnou propagandou dokážou vymýt mladé generaci mozky, zmást a ovlivnit doposud mlčící většinu.

Především se ale bojí a doufají, že si tím ubrání svá koryta a své teploučké pelíšky. Mají patologickou hrůzu z toho, že se jim na jejich lumpárny příjde, ztratí svá privilégia a skončí v teplácích.

Vážení zlatokopové, falešní hráči v podnikání, zloději, podvodníci a zkorumpovaní politici, nebojte se! Lidé nostalgickým vzpomínáním na život v socialismu neříkají, že chtějí návrat socialismu. Jim svoboda a demokacie vyhovuje a jsou šťastni, že se jí dočkali. Oni "jen" chtějí pracovat, za práci dostat poctivou mzdu a z ní slušně žít. A ještě jedno chtějí - abyste šli už konečně do prdele! (omlouvám se, ale vhodnější výraz jsem nenašel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Oldřich Slováček | pondělí 21.11.2011 13:10 | karma článku: 47,89 | přečteno: 26777x
  • Další články autora

Oldřich Slováček

Těžký život Marie "Máni" Lavičkové.

V souvislosti se sofistikovanou amnestií pana prezidenta Klause zazářila mediální superstar, již dříve objevená režisérkou Sommerovou, kriminální recidivistka Máňa. Proslula zejména tím, že amnestii považuje za podraz a zubynehty se brání svobodě, kterou oproti ní tak radostně přijalo několik tisíc nejen sociálně vyloučených a nenapravitelných zločinců, ale i darebáků, jinak nadstandardně si žijících spoluobčanů.

11.2.2013 v 15:01 | Karma: 31,62 | Přečteno: 2912x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Praha olympijská - tunel za 70 milionů!

Nebýt olympiády, asi bych si na tuto kauzu ani nevzpomněl. Už asi nikdo nezjistí, koho prvního napadlo uspořádat letní olympijské hry 2016 v Praze. Údajně to bylo v naší historii již potřetí, kdy nějaký zanícený vlastenecký megaloman, duševně chorý funkcionář nebo geniální podnikatel s podobným nápadem přišel. Tentokrát to byli zřejmě lidé okolo pražské ODS. A protože všichni známe aktivity lobbisty Romana Janouška, myslím si, že nejsem daleko od věci, když se domnívám, že praotcem myšlenky byl právě on. On a kluci, co spolu v té době chodili a chodí. Jenomže až do letošního zatčení MUDr. Davida Ratha byla Policie ČR a její speciální protikriminální útvary, včetně státních zástupců a pravděpodobně i soudců, paralyzováni "vyššími zájmy", nikdo nikoho nevyšetřoval a nezatýkal. Jóó, byly (jsou?) to pro "horních deset tisíc" zlaté časy.

29.7.2012 v 10:00 | Karma: 34,58 | Přečteno: 2152x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Co by bylo, kdyby...

Tuto spojku podřadící použije každý z nás denně několikrát. Máme tím na mysli, že to, co se stalo, se za určitých jiných podmínek stát nemuselo.

2.5.2012 v 9:00 | Karma: 18,03 | Přečteno: 1671x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Lidé tyto politiky nechtějí a myslí to vážně

Zdá se, že někteří lidé nechápou, nebo nechtějí chápat, o co nespokojeným, demonstrujícím a protestujícím občanům skutečně jde.

21.4.2012 v 21:00 | Karma: 38,22 | Přečteno: 5235x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Proč já budu volit komunisty.

Ne, vůbec ne proto, co si myslíte. Jen jsem přesvědčen, že jejich program nejlépe vyjadřuje zájmy obyčejných lidí, mezi které jsem se celý život počítal. A také proto, že se nikomu ještě nepodařilo mi nabídnout lepší alternativu. Vládnoucí strana má hájit a prosazovat zájmy většiny a ne jen nějaké specifické skupiny občanů. Myslím si, že obyčejní lidé, tedy ti, kteří v současnosti žijí z příjmů nižších než je uváděná průměrná mzda a která snad představuje dnešní standard, tuto většinu tvoří. Vůbec si nemyslím, že by program KSČM byl tím nejlepším. Strana s takovým programem, který bude nejlépe reagovat na naprosto nové a neznámé podmínky 21. století se teprve narodí.

7.4.2012 v 10:00 | Karma: 31,26 | Přečteno: 3233x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3134x
Jsem ročník 1950 a to v mnohém ovlivňuje mé názory. Leccos o životě jsem pochopil, jiné asi už nepochopím nikdy. Tragickou chybou bojovníků "za něco" je, že začnou bojovat "proti někomu".