Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ja přežít Disneyland

Moje desetileté dítko si zaslouží hodně prázdninové pozornosti. Aspoň té prázdninové. A prázdniny přizpůsobuji jen jí a jí. A tak hurá do Disneylandu. (To je jsem zase ale vymyslela blbost.)

Prázdniny se přiblížily mílovými kroky a já už celý červen brouzdala po internetu a hledala, co s nimi. Myslím s prázdninami. Jako učitelka jsem oproti mnohým rodičům ve velké výhodě. Mohu si o prázdninách prostě dělat, kdy a co chci. Jenže jsem velmi a velmi obětavá matka, aspoň si to myslím, a tak většinu prázdninového času přizpůsobuji svojí skvělé holčičce.

Moje dítko miluje poutě a různé atrakce, ze kterých se podle mne velmi dobře zvrací. Já se jen podívám na kolotoč a chce se mi blinkat. Nevím, po kom to moje dítě má, ale já na všechno, co lítá a točí se a různě houpe, prostě nejsem. Je mi líto peněz, ale hlavně mého žaludku. Jenže, jak to u milujících rodičů, v mém případě matek, bývá, matka je hlavou, ale dítě krkem. I když se jakkoli snažíme nad dítětem vítězit, tak ruku na srdce, málokdy a málokterému rodiči se to podaří. Moje Terezka je úžasná, což jsem již napsala (K smrti nemusím rodiče, co chválí svoje dítě.), a umí to se mnou. Zakážu jí třeba pizzu, ale její vzdechy mne přesvědčí, že právě ta formacci bude pro ni tou nejlepší večeří, a tak vezmu nohy na ramena a peníze do kapsy a letím do výrobny pizzy, abych jí nejen objednala z nabídky, ale ještě místo tomatového základu požádala o smetanový.

Tak to bylo i s Disneylandem. Nenávidím atrakce (Vím, že nenávidím je velmi silné slovo, ale je to fakt.), ale přesto jsem objednala jednodenní pobyt v pařížském Disneylandu. Aby toho nebylo málo, tak ne jen pro Terku, ale ještě i pro její kamarádku v domnění, že ty dvě tam někde vypustím a bude po starostech. Velikánský omyl. Hitparáda průšvihů nastala již před odjezdem, kdy mne zatáhly do McDonalda a já vypila jedním zátahem největší vanilkový shake a utratila skoro pět set korun za nějaké mimoně. Peněžka bez drobných, které jsem si šetřila na zastávky po  Čechách, ale navíc mne moc bolel žaludek, že jsem koketovala s myšlenkou, že to všechno zabalím a vrátíme se domů. Jenže šťastné holky mi to nedovolily a je pravdou, že žaludek po mcdonaldové dávce zmrliny se uklidnil.

Dvoupatrový autobus byl na první pohled perfefktní. Na pohled, ale to další bylo šílené. Cesta, prostory a ti Vietnamci, kteří přistoupili v Praze. Po těch třech dnech, co výlet trval (Dva dny cesta a den v Parku.), zbyl po nich takový binec, že jsem měla sto chutí je ze zastávky vrátit, ať si jdou utřít tu rozlitou limču, ať jdou sesbírat ty papírky a utřít ta ušmudlaná okna, na která se zřejmě lepili, aby lépe viděli na cestu. Prostě i ten největší šmudla z našeho baráku, a že je to bordelář parádní, takový binčus by po sobě nezanechal. Nesmím ale ještě zapomenout, že jim byla neustálá zima, a tak seděli v kožešinové kapuci, měli zavřenou klimatizaci, zatímco my ostatní normální Češi jsme se pařili v autobuse,  ve kterém i v noci bylo uctyhodných pětatřicet stupňů.

Letmý průjezd Paříží, minuta u Eiffeloky a hurá za atrakcemi v pěti částech Disneylandu. 

Jedním slovem: "Děs!!!"  Jak všichni o něm bájí, tak já jsem byla tak otrávená, že jsem se neustále dívala na hodinky a odpočítávala, kdy už bude půlnoc a my se budeme zase moci vrátit do rodné zemičky. Nikdy jsem necítila takovou lásku ke své rodné hroudě jako v Disneylandu mezi tou spoustou lidí a přihlouplých atrakcí. Všude psali o padesáti třech velkolepých možností se vyblbnout. Jo, tak asi pět šest, možná, ale ty ostatní byly podivné a nijaké a prostě trapné, navíc ty fronty na vstup, že mnohé jsme vypustily, protože jsem opravdu nemínila spolu s holkami stát půl dne na nějaký šálek, ve kterém se chvilku zatočím a audieu. Jediné, co se mi líbilo, byla pirátská dráha. Trochu se mi zvedal žaludek, ale když zase vezmu v úvahu, že jsem se tam díky průjezdu vodou i umyla a zchladila, tak to ušlo. Na ní jsem byla dvakrát a jednou na nějakém podivném hrníčku. Jinak jsem poposedávala a čekala, až holky vystojí obrovitánskou frontu a provezou se strašidelným zámkem, po horské dráze a projdou se bludištěm. Vystřelení do vzduchu se nekonalo, protože ta atrakce prostě byla zavřená. Normálně ji zavřeli, aniž by si uvědomili, jak zklamou to moje dítko. Prolítnout se kanónem bylo pro Terezku totiž největším lákadlem. 

Mne neukojily žádné ty dráhy a kolotoče, ale až zmrzlina. Sice tři kopečky za čtyři eura, ale čert je vem, ta eura. Zmrzlinka mne uchlácholila a pak nákupy suvenýrů. I když jsem si předsevzala, že za hlouposti utrácet nebudu, tak jsem nakonec ustoupila nekonečné spoustě eiffeloveček, Mickeymausů a nevím čemu ještě. Jenže co jsem tam měla dělat. Holky byly unavené, po obědě i večeři naráz (hranolky a pití za osm eura) nasycené, a tak si žádaly změnu. Zrovna jsme zhlédly průvod Mickeyho, a tak nezbývalo, než podniknout zátah do rozlehlého obchodu se vším možným. Byla jsem už zblblá tím celým dnem, a tak padlo i moje předsevzetí neutrácet za kravinky, že jsem dovolila děvčátkám nakupovat a nakupovat. Dostala jsem nakonec takovou nákupní horečku, že jsem dokonce utratila nějakých čtyřicet eur za kočku Šklíbu. Šklebila se na mne celou cestu zpět, až jsem se musela otočit ke svému spolucestujícímu Ukrajinci Josefovi, tak se mi představil při nástupu v Praze. Otravoval mne svým mlčením, ale lepší mlčení Josefa, než škleb Šklíby. Terezka byla ze Šklíby (Samozřejmě je stále.) tak nadšená, že mne líbala a děkovala, a dokonce s ní i spí a neleze ke mně do postele, takže se vyspím v pohodě i já, že vlastně Šklíba byl skvělý kup.

Návrat zpět byl rychlý. Jednak jsme byli všichni moc a moc unavení, jednak už nebylo takové vedro jako při cestě do Francie, navíc výstupy lidí během cesty domů byly také rychlejší než jejich soukání se do autobusu při cestě tam, takže jsme od půlnočního odjezdu přijeli domů v pět odpoledne, tedy sumasumárum o tři hodiny dříve. Skvělý čas a skvělý závěr výletu u "mekáče". Jak se začalo, tak se i skončilo. Nyní jsem byla chytřejší. Již ne shake, ale dvě zmrzlinky, ne čtyři mimoňové, ale jen dva, co ještě Terezka neměla.

 

Autor: Ivana Odehnalová | neděle 19.7.2015 12:25 | karma článku: 7,79 | přečteno: 441x
  • Další články autora

Ivana Odehnalová

Táňo, nerozumím ...

Vypadá to jako vzkaz a divte se, je a taky není. Abych se bála co psát a jak psát a o čem psát, ale na druhou stranu mne těší, že mé "psaní" někdo čte a vlastně že i Táňa čte.

25.7.2015 v 12:04 | Karma: 7,72 | Přečteno: 745x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Jak zhubnout s pizzou

Nádherné ráno a ještě nádhernější dopoledne. Co lepšího si přát, než procházet se po městě a utrácet. Jedny plavky a jedny plavecké brýle a pak ještě objednat pizzu.

24.7.2015 v 13:20 | Karma: 7,14 | Přečteno: 522x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Šaty

Visí tam. Nehybně a zoufale. Ztracené mezi ostatními odloženými svršky. Byly nádherné, hedvábné a květované, letní. Pro něho. Na TEN večer chtěla být krásná. Nyní tam visí. Smutně a ztraceně. Někdo otevřel dveře do bytu.

23.7.2015 v 11:32 | Karma: 7,17 | Přečteno: 593x | Diskuse| Letní povídka

Ivana Odehnalová

Můj obdiv všem, kdo otírá zadky...

Přemýšlela jsem, jak bych tu skutečnost, o které chci psát, nazvala nejlépe. Ale fakt budu psát o tom, jak se otírají zadky a zadečky bez nějakého studu.

20.7.2015 v 17:08 | Karma: 10,97 | Přečteno: 780x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Miluji tě, prý...

Toužila jsem po lásce a našla jsem ji. Žádnou tu romantickou s květinami a spoustou polibků, ale uprostřed řevu a nekontrolovaného kvílení rodících žen. Já byla jednou z nich, ale ne zase tak stejnou.

19.7.2015 v 16:53 | Karma: 13,78 | Přečteno: 889x | Diskuse| Letní povídka
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku

30. dubna 2024  17:30

Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Jsem učitelka na střední škole, věkem starší, ale cítím se v pohodě a svěží. Mám devítiletou holčičku. Jsme, my dvě holky, spolu samy a vystačíme si. Je mi s ní fajn, je mi fajn i v práci, mezi mými žáky, je mi fajn na okouzlující Vysočině, která se pyšní úžasnou přírodou, čistým vzduchem a ...
Miluji psaní, mluvení a učení, což jsem skloubila dohromady, a tak se mohu plně ve svém zaměstnání plně vyžívat a užívat si.

Seznam rubrik