Zemanova ochranka a Havlova lavička

Bylo nejdůležitější událostí minulého týdne řecké referendum, české demonstrace proti imigrantům nebo snad první týden tenisového Wimbledonu, ze kterého již bohužel vypadla loňská vítězka Petra Kvitová?

Kdepak, podle TV NOVA byla jednoznačně nejdůležitější událostí dovolená prezidenta Miloše Zemana na Vysočině! Proto naše nejznámější komerční televize vyslala do Nového Veselí svůj štáb, který před prezidentovou chalupou od začátku týdne netrpělivě čekal na to, co bude hlava státu podnikat.

První 3 dny se však reportér TV NOVA musel v hlavních zprávách spokojit s konstatováním, že prezident z chalupy vůbec nevyšel a zřejmě si celý den četl knihy. Až ve čtvrtek se televizní štáb konečně dočkal – prezident v doprovodu ochranky vyrazil k Veselskému rybníku, jehož hladinu brázdil na svém známém člunu a tak se diváci TV NOVA dočkali přímo ohromující reportáže. Včera pak Zeman vyrazil k rybníku opět a dokonce si v něm za asistence ochranky zhruba hodinu zaplaval…

Opravdu kroutím hlavou nad tím, kam až naše nejsledovanější televize ve své bulvárnosti dokáže zajít. Totéž platí i o některých internetových zpravodajských serverech, které reportáže ze Zemanovy dovolené, vyšperkované sadou fotografií koupajícího se prezidenta, zařadily na své titulní strany. Další věcí, která mě v této souvislosti fascinovala, bylo to, jak mnozí diskutující na internetu ostře kritizovali skutečnost, že prezidenta na jeho dovolené doprovází početná ochranka, která mu asistuje i při koupání a plavbě na člunu. Jaké prý to je nehorázné mrhání peněz daňových poplatníků!

Včera jsem na internetu náhodou narazil i na zprávu o tom, že v Karlových Varech byla při příležitosti Mezinárodního filmového festivalu odhalena lavička Václava Havla. Dle příslušné zprávy přišla tato pocta našemu bývalému prezidentovi město Karlovy Vary na 260 000 korun, dalších 20 000 pak vybrali ve sbírce občané.

Proti tomuto uctění památky Václava Havla rozhodně nic nemám. Jen by mě v této souvislosti zajímaly dvě věci: Co na lavičce, která se skládá ze dvou kovových křesel a kulatého stolu, jehož středem prorůstá lípa, stálo 280 000? A zejména pak, zda tato částka nevadí těm lidem, kteří tak tvrdě kritizují náklady na Zemanovu ochranku…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Nožička | pondělí 6.7.2015 10:15 | karma článku: 34,16 | přečteno: 1063x