Tak se nám prostor na upoutávku blogů na iDNES zase o něco zmenšil…

Je snad něčím záměrem, aby se o blozích či o některých blogerech na iDNES vědělo co nejméně? Po posledních úpravách na titulní straně iDNES mně to tak trochu připadá…

Asi nejenom já jsem si všiml, že upoutávka na zdejší blogy, nacházející se na úplném konci titulní strany iDNES, doznala zkraje tohoto týdne určitých změn. Pro názornost sem vkládám obrázek:

V čem konkrétně tyto změny spočívají? Jsou zde k vidění čtyři blogy (máte-li zobrazenou plnohodnotnou verzi, a nikoliv mobilní verzi iDNES), vybrané administrátory jakožto hodné upoutávky i pro ty čtenáře, kteří blogy pravidelně nečtou, záložku Blogy zpravidla nerozklikávají a na články některých blogerů se tak dostávají jen díky rozkliknutí těchto článků ve výběru na titulní straně. Dle toho, jaký je rozdíl v průměrné čtenosti blogů, které byly poutány na titulní straně a těmi, které toto „štěstí“ neměly, je takových čtenářů zřejmě hodně.

Proto mi přijde škoda, že se počet doporučovaných blogů nyní snížil ze šesti na čtyři a šance všech zde publikujících autorů, že budou patřit mezi ty „vyvolené“, se tak o něco zmenší. A především je škoda, že napravo od vybraných blogů už nyní nejsou k vidění odkazy na tři jiné blogy, ať už tři naposledy publikované, tři blogy s nejvyšší čteností za aktuální týden nebo tři s nejvyšší karmou za aktuální týden (podle toho, zda si návštěvník stránky kliknul na záložku Nejnovější, Nejčtenější nebo Karma). Prostor, vyhrazený pro tyto účely, byl totiž s největší pravděpodobností obětován pro reklamu. Přitom ještě vcelku nedávno se tam takových přímých odkazů na nejnovější či nejúspěšnější blogy vešlo grafikům dokonce pět… Jak bude tento trend nadále pokračovat? To se s trochou fantazie pokusím „předpovědět“ v mém dnešním blogu.

Je květen 2022 a tým administrátorů se mimořádně schází k náročnému rozhodování, které blogy dnes zařadit do výběru na titulní stranu iDNES. Rozhodně je totiž z čeho vybírat, namátkou uvádím titulky těch nejzajímavějších článků:

Jan Bartoň: Další nezdar Bidenovy politiky
Tomáš Flaška: Omlouvám se dalším čtyřem zemím za českého prezidenta
Marie Jandová: Zeman a Babiš jsou zločinci (po výtce administrátorů upraveno na: Zeman a Babiš jsou zlí lidé)
Markéta Šichtařová: Přijetí eura je holý nesmysl
Karel Trčálek: Přijetí eura je naprosto holý nesmysl   
Jan Ziegler: Ruští hokejisté byli zaslouženě vypískáni při hymně
Vladimír Kroupa: Jak jsem definitivně vyhrál nad covidem
Vít Hassan: Fotoreportáž k další propalestinské demonstraci
Lubomír Stejskal: K další fotoreportáži Víta Hassana
David Vlk: Jak jsem se vzrušil při rodinných nákupech

„Jak vidno, výběr zajímavých a zároveň společensky vhodných témat je opět velký, a čeká nás tudíž složité rozhodování,“ zahájil poradu Patrik.
„Já už jsem rozhodnuta,“ odvětila mu Tereza, „za mě jsou to Šichtařová, Trčálek a Kroupa.“
„Také jsem se složitě rozhodovala a jelikož jsem přející, tak jsem vybrala plný počet čtyř blogů. Já navrhuji Bartoně, Zieglera, Stejskala a Flašku,“ prozradila Katka.
„Já jsem samozřejmě přející také,“ odpověděl Patrik, „ale zároveň kladu důraz na kvalitu, tak si říkám, že to, co jsme vybrali minule, by na titulce mohlo ještě pár dnů zůstat a výjimečně bych tam přidal jen Davida Vlka, možná snad ještě…

V tom se Patrik odmlčel, neboť mu jeho počítač oznámil přijetí emailové zprávy, označené jako vysoce důležité. Když si zprávu rozklikl, tak v ní stálo: „Milí administrátoři, složitého rozhodování o tom, který blog vybrat na titulní stranu, již budete do budoucna ušetřeni. Od zítřka totiž bude upoutávka na blogy na straně iDNES vypadat následovně:

blogy 2022

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Nožička | neděle 23.5.2021 18:20 | karma článku: 27,45 | přečteno: 946x