Nepokoje ve Francii? To by v tom byl čert, aby za ně nemohli Rusové!

Má mohutné protesty v pařížských ulicích na svědomí francouzská radikální levice či přívrženci Marine Le Pen? Ale kdeže - organizuje je úplně někdo jiný...

Jak už jsem napsal  v mém minulém článku, Francie čelí již téměř měsíc rozsáhlým nepokojům. Jejich účastníci si nejprve vymohli odložení chystaného zvýšení spotřební daně na pohonné hmoty, nyní po francouzském prezidentovi Macronovi žádají například navýšení minimální mzdy či důchodů, zavedení solidární daně z bohatství a řadu dalších ústupků. Jak už se psalo v médiích dříve, za organizací protestů, které jsou mimo jiné doprovázeny zapalováním aut, rozbíjením obchodních výloh či rabováním, stojí takzvané hnutí žlutých vest.
Svědčí tyto protesty o špatně nastavené sociální politice Emmanuela Macrona, případně, jsou obrazem celého současného západního světa? Pokud jste si to snad dosud mysleli, tak jste na omylu... Za bouře ve francouzských ulicích může - kdo jiný, než putinovské Rusko! Jak jsem se totiž dočetl například zde na iDNES, mezi účastníky demonstrací byly o uplynulém víkendu slyšet i rusky mluvící osoby. Uvedlo to prý několik svědků včetně redaktora České televize Jakuba Szántó. A když to říká i redaktor naší veřejnoprávní televize, tak o něčem takovém prostě nelze pochybovat!
Opravdu nechápu, jak to ten zloduch Putin jenom dělá: nejenom, že rozhodující měrou ovlivnil americké prezidentské volby v roce 2016, poslední české parlamentní a prezidentské volby, a vůbec všechny volby, které nedopadly dle představ vyznavačů té jediné správné demokracie... Ruští agenti mají zcela jistě hlavní podíl i na tom, že se Britové  v roce 2016 v referendu neprozíravě rozhodli pro odchod z Evropské unie. Ale ani to Putinovi, jak vidno, nestačilo, a tak se prostřednictvím svých agentů ještě snaží paralyzovat politiku velkého evropského reformátora a jediného muže, který je schopen zachránit skomírající EU, francouzského prezidenta Emmanuela Macrona!
Je ovšem vidět, že i ruský prezident má přece jen ještě rezervy - měl by svým agentům zaplatit intenzivní kurzy francouzštiny, aby je pro příště na základě ruské mluvy redaktoři naší veřejnoprávní televize neodhalili...

 

Autor: Josef Nožička | úterý 11.12.2018 19:15 | karma článku: 44,24 | přečteno: 2252x