Rozdělený národ aneb Potřebujeme nové Nagano!

Levici volí jen neschopní! Pravici volí jen všeho schopní! Moraváci jsou líní alkoholici! Čecháčci jsou líní lemplové, na které musí Moraváci pracovat!

Paroubka volí jen socky! Jen ti, kteří nejsou schopni uživit se sami a čekají, že je uživíme my!

Topolánka (vlastně Nečase) volí jen ti, kteří chtějí ožebračit nás, obyčejný lid!

A tak tady máme zase předvolební kampaň... I když „zase“... My tady máme předvolební kampaň skoro pořád, neboť nikdy nevíme, kdy zase půjdeme volit. Ale teď to víme, volby jsou za pár dnů...

Ona ta kampaň je trochu jiná než ta předchozí a úplně jiná než ty předešlé! Může za to internet! Dnes nevedou kampaň jen politické strany, samotní politici či vrcholoví manažeři celostátních médií, ale vedou ji i samotní voliči! Stačí k tomu klávesnice, monitor, připojení k internetu a dostatek nenávisti k lidem s opačným názorem.

A právě ta nenávist hraje hlavní roli! Politický protivník není soupeř, ale nepřítel! A zbytek národa (ten který volí jinak) zaslouží deportaci někam na Saharu... Teprve potom se budeme mít dobře a...

Vím, že podobný předvolební boj je účinný, ale je to fér? Chápu některé internetové diskutéry, jejichž ekonomický a politický přehled není větší než jejich sociální kvocient, ale nechápu ty politiky! Oni chtějí spravovat stát a přitom se jej před volbami snaží co nejvíce rozvrátit! Já myslel, že zásada „ROZDĚL A PANUJ“, už v dnešní době nemá co dělat!

Jak si mám vysvětlit to, že v současné kampani už politické strany nehledají chyby jen na svých protivnících, ale hledají je i na jejich voličích? Proč ukazují obrázky lidí, kteří nevypadají na jejich sympatizanty a hlásají: „Pozor, tohle jsou ti vaši nepřátelé!“?

Do voleb zbývá ještě měsíc a do největšího předvolebního skandálu asi dva týdny, ale jeden skandál (i když vcelku neviditelný) už tady je! Politické strany, kterým by mělo jít o bezproblémový chod státu, se snaží jeho obyvatele rozeštvat! Lidé na sebe budou hledět úkosem, budou si navzájem vyčítat politickou situaci po volbách (ten volil to a ten zas tohle) a nebudou mít čas sledovat to hlavní... To, že po volbách se zase nebude rozhodovat o tom co se změní, ale kdo a hlavně s kým to změní!

Je nás deset milionů, jsme v počtu obyvatel sedmasedmdesátí na světě, žijeme na ploše necelých osmdesáti tisíc čtverečních kilometrů, jsme velikostí sto třináctí na světě a všichni umíme číst a psát. Všichni vidíme, jak to okolo nás vypadá a všichni platíme daně! Opravdu všichni, neboť i ten bezdomovec, při zakoupení krabicového vína, zaplatil... Jsme všichni na jedné lodi a všichni tady chceme žít v klidu a v pohodě! A když chci nadávat na souseda, tak jen proto, že nefandí stejnému klubu jako já! Ne proto, že volil jinak....

Jak spojit tento rozdělený národ? Chtělo by to zase nějaký sportovní úspěch, při kterém zapomeneme na to, kdo je vlevo a kdo vpravo! Jaké to bylo krásné, když jsme se v roce 1998 po olympijském finále v Naganu objímali a nikoho nezajímala politika... Pravičák se radoval s levičákem, Sparťan s Baníkovcem, vykořisťovatel s vykořisťovaným, Pohlreich s Babicou a Hadamczik s Růžičkou....

Je nás málo a tak bychom mohli držet při sobě! A hledět si toho, jak se mít lépe a ne na to, kdo se nám v tom snaží zabránit! A už vůbec si nesmíme hledat nepřátele tam, kde nejsou! Přeji hezký den.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Nitka | pátek 30.4.2010 14:46 | karma článku: 23,06 | přečteno: 1499x