Zemanova nacionalistická struna

Je neuvěřitelné, jak snadno lze získat hlasy voličů jen tím, že kandidát využije jejich vlastní neznalost a důvěřivost ve svůj prospěch.

Teď nemluvím o extremistech, komunistech a nacionalistických a fašistických organizací. Mluvím o voličích, kteří bezmyšlenkovitě skočí na lep lživým a trapným bonmotům kdejakého demagoga.

Nebudu doslova citovat, protože výroky všech zúčastněných jsme slyšeli již tolikrát, že je to snad i zbytečné. A ten, kdo skutečně chce přemýšlet nad věcným obsahem výroků uplynulých dní, si doslovná znění těchto výroků najde rád sám. Kdo nad nimi přemýšlet nechce, pak ať ani nepokračuje dál ve čtení, protože toho skutečná pravda zjevně nezajímá.

Co řekl pan Schwarzeberg ? Řekl, že poválečný odsun sudetských Němců byl logickým důsledkem německé okupace. A řekl taky, že odsun byl realizován uplatněním principu kolektivní viny. To je princip porušující lidská práva. Není třeba žádných právních předpisů, aby člověk seznal, že takový princip není a ani nemůže být spravedlivý. K tomu stačí běžný selský rozum. A řekl také, že jakákoliv současná vláda by dnes za stejný čin byl pohnána k zodpovědnosti před soud v Haagu. To je pravda a jsou to nezpochybnitelná fakta.

A co řekli pan Zeman a pan Klaus ? Pan Zeman, tuším ještě jako premiér, řekl úplně to samé. Tedy řekl to, co nyní používá jako zbraň ve své kampani a za co pana Schwarzenberga kritizuje. To samé řekl, tuším 15.3.2003, i Klaus a najednou nám tu vykládá, že "to je něco, co panu Schwarzenbergovi nemůže odpustit". Tedy chová se identicky jako pan Zeman. Kritizuje pana Schwarzenberga za názor, který sám zastával. Rovněž nezpochybnitelná fakta.

Beru. Kdo nesleduje politiku příliš často, nemusel si toho všimnout. Na tom nic není. Ale každý rozumný člověk schopný uznat omyl by si měl takové informace vyhledat a ověřit.

Kdyby se pánové hádali, dejme tomu, o výši DPH, pak je nelze rozsoudit. Lze se jen přiklonit na jednu nebo druhou stranu. V takovém případě je to prostě věc názoru. Ale pokud se bavíme o něčem, co je podloženo fakty, pak každý racionálně uvažující člověk ví, že to není otázka názoru, ale fakt a skutečnosti, kterou nelze měnit.

Tudíž pánové Zeman a Klaus nevedou nic jiného než špinavou a sprostou nefér kampaň, jejímž cílem jsou ty nejnižší lidské pudy. Nemám rád ostrá slova, ale rovněž nemám rád, když se věci nepojmenovávají pravými jmény. Vedou stejnou kampaň jakou kdysi vedl Hitler. Jednoho takového člověka už máme 10 let na Hradě. Ostatně, amnestie byla vyvrcholením jeho arogance. Chcete tam mít dalších pět let podobného morálního mrzáka ?

P.S. Pane Hermánku, již se nemohu dočkat Vašeho komentáře. Bývají vždy velmi věcné a výživné)).

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Netopil | pondělí 21.1.2013 9:10 | karma článku: 24,87 | přečteno: 823x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44