Za co ČT utrácí ?

Že je řízení ČT pochybné, o tom svědčí spousta věcí. Podivné přeřazení D.Drtinové, stížnost některých zaměstnanců Radě ČT, cenzurování zpravodajství a manipulace s informacemi atd. To tu ale nehodlám rozebírat.

Jako někdo, kdo platí daně a rovněž koncesionářské poplatky, od ČT vyžaduji nejenom, aby informovala tak jak má. Předpokládal bych rovněž, že tato instituce nebude "odklánět" peníze, které od státu dostává. A o tom mám dost silné pochyby.

Není to tak dávno, co měla ČT aféru s reklamou na značku Mattoni. Pak si nechala nějakou, zřejmě marketingovou či reklamní, agenturou vytvořit kampaň k 60.výročí své existence. Evidentně nešlo o nic jiného než o krádež. Nevidím totiž jediný důvod, proč by k takovému výročí měla ČT z peněz občanů platit billboardy jako by to byla strana vstupující do volební kampaně. Totální nesmysl ? Nepochybuji, že šlo spíš o penězovod vyvádějící z ČT peníze občanů.

A k napsání dnešního článku mě inspirovala včerejší cesta vlakem. Abych byl přesnější, jeden billboard, který jsem během čekání na vlak zahlédl na nástupišti pardubického nádraží. Šlo o billboard s reklamou na nový seriál ČT První republika. Vůbec mi tu nyní nejde o kvalitu tohoto seriálu. Možná je dobrý a možná není. Nevím, neviděl jsem. Jde mi o ten billboard samotný. Ptám se, na co potřebuje ČT platit reklamu na svůj seriál ? Nota bene na kanálu, na kterém je zakázána reklama. Protože kdo je příznivce seriálů ČT, jistě o tomto seriálu ví a nepotřebuje okoukávat nějaké billboardy. A kdo se na to nedívá, toho to nezajímá. Je to prostě vyhazování peněz oknem. Vidím to tak, že je situace obdobná jako v případě reklamní kampaně na 60.výročí existence ČT.

Takže která reklamní agentura nebo agentury vytváří pro ČT tyto reklamní kampaně ? Kdo z vedení ČT této agentuře či agenturám zadává tyto zakázky ? Kdo stojí za těmito agenturami ? Jaké částky ČT těmto agenturám platí ? Jaké je propojení osob z ČT na tyto agentury ? A jaká je výše úplatků těchto agentur zadavatelům těchto zakázek v řadách vedení ČT ? Nebo nejsou úplatky potřeba a některé osoby z managementu ČT jsou i spoluvlastníky těchto agentur ?

Kudy odtékají peníze mé a mých spoluobčanů z ČT a kam a kdo je za to zodpovědný ?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Netopil | čtvrtek 20.2.2014 6:54 | karma článku: 24,85 | přečteno: 1082x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44