Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Miroslav Kalousek - mediální hvězda ?

Všimli jste si taky jako já ? Taky si říkáte, že ať otevřete ledničku, pračku, mikrovlnku, spíž, záchod či koupelnu, vykoukne na Vás Miroslav Kalousek ?

Není týden, aby se Miroslav Kalousek neobjevil v pořadu některého z veřejnoprávních médií. Jednou je to Interview (zatím ještě Daniely Drtinové), jednou Ekonomika ČT24, pak zase Otázky Václava Moravce a daly by se asi jmenovat další pořady ČT.

A když už má člověk pocit, že aspoň v tom autě si poslechne zprávy bez toho, aniž by narazil na Kalouska, pak ouha - chyba lávky. Včera jsem jel s kolegou autem z práce, pustili jsme si zprávy na Radiožurnálu ČRo, zprávy skončili a..."Máme tu hosty do studia...". Jaképak překvapení (jestli ještě překvapení), že jedním z nich je...vážení přátelé ano, Miroslav Kalousek.

Ten člověk má místo v médiích předplaceno. Tedy přinejmenším v těch veřejnoprávních. Nevím, čím to je, ale dobrý pocit z toho nemám. Že má tento člověk, který by ve fungujícím státě patřil do kriminálu než do televize a rozhlasu, značný vliv a kontakty, to mě nepřekvapuje. Nepochybně ze státních zakázek a našich daní hodně nakradl a má čím podplácet. Neméně důležité pro takovou mediální "profláklost" jsou ale i kontakty a vliv. A má-li takový grázl jako Kalousek tak značný vliv, že si může říct o živé vysílání ve veřejnoprávní televizi nebo rozhlase téměř kdykoliv, "když jde kolem", je to jednoznačný důkaz toho, že veřejnoprávní média jsou řízena tragicky špatným způsobem, resp. že jsou manipulována ve prospěch některých zájmových skupin či jednotlivců. O objektivitě pak samozřejmě nemůže být ani řeč.

Myslím, že by to byl i zajímavý námět pro investigativní žurnalistiku. Jakto, že novináři lezou Kalouskovi do zadku kdykoliv, když on luskne prsty ? Jakto, že se novináři nemohou dočkat, aby užuž slyšeli toho drzého idiota, který pomáhal okrádat občany tohoto státu ? No asi jim to nějak kompenzuje. Jaký je tedy jeho skutečný vliv a kontakty ? Buduje pro TOP09 výchozí pozici pro převzetí role odepsané ODS ? Té ODS, která léta systematicky vlastizrádně rozkrádala státní majetek a naše daně ? TOP09 byla s ODS v koalici a Kalousek byl ministrem financí, na to bychom neměli zapomínat.

Někomu může připadat, že je to jedno. Vždyť není ani ve vládě. Já říkám "no právě proto". Tento člověk není ani ve vládě a přesto věnuje nadprůměrné úsilí tomu, abychom na něho nezapoměli. Je to politik, tak se to zdá logické. Je ale míra jeho výskytu v médiích obvyklá ? Rozhodně to není typ člověka, který by vynakládal takové množství sil a energie jenom proto, že nemá co dělat. Vždy se chová velmi cílevědomě a ví moc dobře, co chce. Kalousek zkrátka velmi nečistým způsobem buduje pro TOP09 pozici pro další volby manipulací médií placených z našich daní. Je to možná trochu nenápadnější, ale jenom blbec by si nevšiml.

Až půjdeme volit, neměli bychom zapomínat nejen na to, jak tragickým ministrem Kalousek byl a na jak zkorumpované vládě se podílel. Měli bychom si všímat i toho, jak se chová i teď, když už není ministrem. Podplácí a korumpuje dál.

Pozn.: Jen malé doplnění - v den zveřejnění článku byl večer Miroslav Kalousek i jedním z hostů pořadu Máte slovo na ČT.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Netopil | čtvrtek 20.3.2014 6:51 | karma článku: 33,09 | přečteno: 1281x
  • Další články autora

Jan Netopil

Zbraně pro Ukrajinu a Evropsko-ruská válka

Minsk II nepřinesl nic jiného než čas a prostor, během kterého Rusko doplnilo zbraně, munici a připravilo se na další část války. Minsk II neukázal nic jiného než strach a zbabělost evropských politiků říci natvrdo a přímo, o co ve skutečnosti jde.

16.2.2015 v 20:03 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1869x | Politika

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

Dvě důležitá jednání ve dvou městech o tom, zda dohodnout nespravedlivý mír nebo zda se zapojit do spravedlivé války. Pro ty, kteří mají rádi drobné zajímavosti, lze např. podotknout, že jména obou měst začínají na "M", že jednání se v obou případech účastnily čtyři představitelé (byť v Minsku jednala Francie a Německo rovněž jménem EU a vlastně i jménem NATO) nebo že jednání se v obou případech účastnili představitelé Francie a Německa, byť za jiných okolností.

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60 | Přečteno: 803x | Politika

Jan Netopil

Ruští studenti se omlouvají za napadení Ukrajiny

Jen sdílím odkaz. Tohle video dává světu mnohem více naděje než jakýkoliv kus papíru, který je ochoten podepsat jejich prezident, jenž nemá ve zvyku dodržovat dohody.

13.2.2015 v 15:56 | Karma: 20,54 | Přečteno: 1058x | Politika

Jan Netopil

Šílenec Putin & Český Rubikon svobody

Když jsem loni několikrát na svém blogu zmiňoval, že Putin chce návrat bipolárního světa studené války, restaurovat Sovětský Svaz a obnovit ruskou sféru vlivu ve střední a východní Evropě, byl jsem označován za šílence. Zde je odkaz na to, co ruský prezident čerstvě prohlásil a co se prakticky shoduje s tím, co jsem předpovídal. Říkám to proto, že tak jako tehdy mohly jisté představy vypadat šíleně a nyní se de facto naplňují, tak i dnes mohou zase jiné věci vypadat šíleně a do roka se mohou stát rovněž realitou.

8.2.2015 v 10:25 | Karma: 28,38 | Přečteno: 1180x | Politika

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

Od počátku konfliktu na Ukrajině je zřejmé, že Putin nikomu dobrovolně ustupovat nemíní a že je naopak odhodlán vzít si všechno, co mu svět dovolí si vzít. Princip konfliktu je navlas stejný jako s Hitlerem a jako s každým agresorem, který se urve ze řetězu a umíní si, že začne válkou dobývat svět.

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44 | Přečteno: 682x | Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V Gaze se 70 procent pomoci z moře ukradlo. Hamásu se „odklánění“ hodí

29. května 2024

Premium Plán amerického prezidenta Joea Bidena nakrmit Gazu pomocí plovoucích přístavů dostal ránu...

Poslední šance dostat dítě na tábor. Co se letos mění a kde ještě hledat místo

29. května 2024

Premium Čarodějnickými hábity, klobouky a nezbytnými hůlkami se děti z Teplic na rozdíl od filmového...

Rusko je agresor, připustil lídr SPD Mach. Chce zrušit Green Deal

29. května 2024

Stanovuje si troufalý cíl zrušit Green Deal, zpochybňuje závazek přijmout euro a připouští, že...

Fackují ho, kopou, ničí mu foťáky. Ale stařičký král paparazzi stále fotí

29. května 2024

Seriál Jedenáctkrát mu zlomili žebra, jednou ho pobodali, sto osmdesátkrát byl v nemocnici. Naposledy...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Zaměstnáním programátor a jinak občan, kterému není lhostejné, v jakém žije státě.

Seznam rubrik