Diskuse s Jiřím Paroubkem

Je to k zoufání stejné. Normální diskuse o vážných otázkách naší budoucnosti není s Jiřím Paroubkem možná. Chápu, že se lišíme v pohledu na to, jakým způsobem vést zemi. Ale je třeba vycházet z faktů. Stejně důležité je, aby měl politik formát. Může přiznat, že něco neudělal dobře, to jeho úroveň nesnižuje. Problémem je, že Jiří Paroubek fakta nepřipouští a formát nemá. Debata potom připomíná slavnou pasáž jedné české pohádky.

Redaktor: Proč vedete zemi k bankrotu?

Jiří Paroubek : Cože, Škromach kopl do plotu?

redaktor: Ptám se, zda se nebojíte dluhu?

JP: Že se naše kočky točí v kruhu?

redaktor: Nechci dopadnout jako v Řecku.

JP: Že jsem ztratil pravou kecku ?

redaktor: Není nutno začít šetřit?

JP: Jak? Uzený se nemá pepřit?

V tomto duchu se nesla debata v České televizi na téma státního dluhu. Lidový dům vytvoří list papíru s celkovou výší státního dluhu. Jak dluh v jednotlivých letech narůstal, kdo v nich vládl a nese za toto období odpovědnost, o tom ani slovo. K tomu, že zde 8 let vládli socialisté, se předseda ČSSD nezná. Nezmíní, že jeho bývalý (a prý i budoucí) ministr financí Bohuslav Sobotka prošustroval v době prosperity co se dalo. Že jiný jejich ministr financí skončil ve vězení. Že jejich předsedovi vlády Grossovi vynesly peníze z igelitky strýčka Vika 80 miliónů. Že Zdeněk Škromach slíbil do čtyř let důchody ve výši 15 tisíc korun měsíčně a potom se vysmál těm, kteří ho brali vážně!

Václav Klaus předával v roce 1998 zemi socialistické vládě s dluhem 172 miliard korun.Byl to účet za transformaci naší země. Socialisté za stejně dlouhou dobu vytvořili dluh téměř 800 miliard korun. A žádné složité transformační úkoly řešit nemuseli. Jejich dluhy budou dnešní dvacetiletí platit celý svůj život.

O tom však Jiří Paroubek ani nehlesne.Tvrdí, že naše zadlužení nic zlého nevěští. Chová se jako podvodníci s úvěry. To nejdůležitější ve smlouvách mají napsáno na poslední straně a nejmenším možným písmem. Když jim na to skočíte, zbudou vám oči pro pláč.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslava Němcová | úterý 13.4.2010 11:10 | karma článku: 46,43 | přečteno: 6134x
  • Další články autora

Miroslava Němcová

Polská tragédie

12.4.2010 v 12:30 | Karma: 34,82

Miroslava Němcová

Lobbing v parlamentu

7.1.2010 v 13:10 | Karma: 30,78

Miroslava Němcová

Máme nového prezidenta!

20.11.2009 v 10:10 | Karma: 33,85