První výlet pro seniory

Ráno vstávám o chvíli dřív než obvykle. Značně nervóznější než obvykle. Snídani téměř nevnímám a už je tu taxi! Film dnešního dne se začíná odvíjet. 

Nataša Richterová

Scéna 1:  Střešovice - zastávka MHD. Stojím s taškou přes rameno a čekám, až přijede zájezdní autobus. Je sedm ráno, lidé kolem chvátají,  slunce mi svítí do očí.  Cítím se jako malá holka, která se těší na školní výlet. Vždyť také jedu na výlet!

Scéna 2:  Autobus ze dvou třetin zaplněný klienty.  Jedu na výlet, ale sedím na místě průvodce. Dochází mi, že to, co zrálo zatím pouze v mé hlavě, se teď uskutečňuje. Výlet pro seniory. Bez triků prodejních akcí, bez šmejdů. První počin naší neziskové ópéesky. Cítím mírně svíravý pocit v okolí  žaludku. Cestující si povídají, vypadají uvolněně. Také se uvolním a trochu vydechnu. Jsem vděčná, že přišli všichni, co se přihlásili.

Scéna 3: Klášter Kladruby. Jsme tu příliš brzy! Stojím ve dveřích autobusu a přemýšlím, jak vyplnit více jak hodinovou časovou mezeru.  Volám kancelář Kláštera. Ano, vezmou nás na prohlídku hned. Díky bohu! ...a  vzápětí: jak vyplním více jak hodinovou časovou  mezeru, která nám tímto vzniká před obědem? 

Scéna 4:  Hlavní loď v Kostele Nanebevzetí Panny Marie, sv. Wolfganga a sv. Benedikta. Klienti zaklání hlavy a hledí do nádherně prosvětlených kostelních kleneb. Mistr Santini je ohromující! Vždycky mě to dostane. Ta energie tady! To světlo! I ti, co původně nechtěli fotit, si domlouvají  s průvodcem, že si dokoupí povolení fotografovat v interiéru.

Scéna 5:  Klášterní restaurace. Po obědě rozdávám anketní lístky. Splnila dnešní akce Vaše očekávání? ANO - NE - MÁM PŘIPOMIÍNKY... Chcete se zúčastnit další akce? ANO - NE. Ruce se mi trochu třesou a anketní lístky padají na podlahu. Co se z nich asi dozvím?

Scéna 6:  Zpět doma. Vyvenčit psa a udělat večeři. Pozdě večer prohlížím v počítači fotky z dnešního dne. Klášter Kladruby  zalitý sluncem a lidé na fotografiích se usmívají! Z výrazů ve tvářích i z anketních lístků čtu něco velmi hřejivého :-).

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Nataša Richterová | středa 7.5.2014 20:20 | karma článku: 18,15 | přečteno: 732x
  • Další články autora

Nataša Richterová

Zlatý prasátko

17.12.2020 v 12:00 | Karma: 12,14

Nataša Richterová

Druhá vlna

20.11.2020 v 9:49 | Karma: 18,03

Nataša Richterová

Každej chvilku tahá pilkr

5.9.2019 v 17:54 | Karma: 16,44

Nataša Richterová

Veselé Vánoce!

22.12.2017 v 11:54 | Karma: 8,48