Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

29. Vezměte mu prs!

Tak to vypadá, že beruška bude vtipná po tatínkovi, který taky občas trpívá těžkou samopobavitelností. 

Ne, že by tady byla jinak nuda, to víte, vesnice, ale nad některými místními scénkami zůstává i mně rozum stát. Dostali jsme totiž od místního obecního úřadu jako horkou novinku oranžový pytel na krabice od mléka, protože se od teď nesmí už házet do kontejneru na papír, kam jsme je ládovali dřív. Musí se skládat vedle kontejneru právě v těchhle oranžových pytlích. Den před tím jsem si dělala legraci ze sousedovic potomka, měl tričko s nápisem „Opel“ a chybělo mu tam „P“, asi zůstalo v pračce. Ptala jsem se ho, jestli mu tam náhodou nechybí „S“? Chlapec ani jeho jinak bystří rodiče to bohužel nepochopili, ale asi za deset minut se dovtípila hlava rodiny, jak jsem to s tím „oslem“ myslela, a ostatním to vysvětlila. No, a když jsme byly s beruškou na obvyklé procházce kolem řeky, tak zrovna vidím sousedovic „opla/osla“ s oranžovým pytlem plným krabic. Došel ke kontejnerům s papírem, vysypal krabice z pytle do papírového kontejneru a oranžový pytel nesl vítězně zpátky na další sběr.

Včera jsme změnily s beruškou dětskou doktorku. Ne že bych byla nějak zbytečně vyplašená, ale nijak zvlášť mě neuklidňovalo, když mi ta naše původní na každou otázku řekla, že to má každý miminko nebo jen mávla rukou a neřekla vůbec nic. Nebere mě ani MUDr, co tam bývá na záskok, když ta naše flegmatická neordinuje. Tu zastupující museli najít v nějaké staré vojenské nemocnici, má slušného kníra, hrubý hlas a uděluje rázné a jasné povely typu: „Nerozmazlovat, když má dost, tam mu vezmu prs a kojení okamžitě ukončím!“, „Dítě zásadně nelíbáme, ani na ústa, ani v oblasti úst, přenáší se tak nejvíc bacilů!“… Ta nová je moc milá a hodná a nejen že mi ochotně vysvětlila všechno, co jsem chtěla vědět, ale taky to s beruškou přede mnou vždycky hned vyzkoušela, no co vám budu povídat, berunka řvala jak tygr, ale já jsem klidná, že je v pořádku a nic jí nechybí.

Koupila jsem jí za to „utrpení“ rozkošný zimní pidiobleček, jmenuje se to overálek Amálka a moc jí sluší. Možná i díky novému modelu má beruška nového ženicha. Zájem projevil náš třicetpět let starý kamarád, místní velkostatkář, co se zrovna rozvádí a tudíž bude za chvíli volný jako pták. Velitel té lásce bránit nemíní, pokud beruška zdědí grunt. Já ale v tom případě trvám na oddělených ložnicích a klíč od beruščiné bude viset u nás doma. Zatím si s tím ale hlavu víc nelámu, beruška snad bude mít svůj rozum a taky doufám, že si to velkostatkář časem rozmyslí, už jen proto, že beruška dostane jako svatební dar našeho papoucha, protože nám se to jeho ječení nebude chtít na starý kolena poslouchat. A v neposlední řadě je tady taky tchýně, to jako já, včera jsem si našla na lokti černý čarodejnický chlup, takže to se mnou bude taky možná maso. Navíc bysme byli se zeťáčkem přibližně stejně staří, tak nevím, nevím, jak by se mu to líbilo.

Jinak to vypadá, že beruška bude vtipná po tatínkovi, který taky občas trpívá těžkou samopobavitelností. Teď zrovna si oblíbila vydávat takový celkem strašidelný zvuky, nevím, jestli se jí nebudou ostatní haranti bát, což by ovšem náš velitel a morous v jedné osobě určitě uvítal, protože co viděl reklamu na čipsy, kde strejda dělá za pytlík brambůrek dětem koníka a koník se asi po půl minutě poláme, tak se těch dětských „večírků“, co s beruškou plánujeme, trochu děsí.

Taky jsme byli všichni v ZOO, beruška se docela bavila, pak ji vylekal pavián, málem snědla koza a zbytek prospala. Je to tam moc hezká procházka.

Po dlouhé době mám opět nějaký útlum, což dokazuje scéna v obchodě, kam jsem šla vrátit beruščin spací obleček, protože měl špatný šev na levé nožičce, čehož jsem si při nákupu vůbec nevšimla! Prodavačka si to pozorně prohlédla a řekla mi, že když jí to nebudu oblékat naruby, bude to v pohodě. Doma jsme to na její radu vyzkoušely obléct lícem ven a je to úplně jiná káva, po špatném švu ani památky.

.........

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Věra Mrhačová | úterý 10.10.2017 19:07 | karma článku: 13,74 | přečteno: 354x
  • Další články autora

Věra Mrhačová

76. Jezte, dokud vám to nepoleze ušima

Dneska budu manželských povinností zproštěna, páčto by na to asi ani neviděl nebo by mu mohla prasknout tím tlakem oční bulva.

9.2.2021 v 7:51 | Karma: 11,49 | Přečteno: 329x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

75. Víno do zavařovačky a do kávy jar

Že hárá velitel, mě nepřekvapuje, jinak se snad ta jeho protivná povaha ani nedá vysvětlit, ale ta jeho psí princezna je nána, takhle na zimu, to si vážně nemohla vybrat líp.

28.12.2020 v 11:04 | Karma: 13,07 | Přečteno: 311x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

74. Pozdě, už jsem se jí dotkl já :-D

Dnešní ranní telefonát budeme muset odložit, pracovní nálada pod bodem mrazu, za chvilku mám "poradu" s obchoďákem, to jsem zvědavá, co zase vymysleli. Velkej šéf má mizernou náladu.

26.10.2020 v 17:42 | Karma: 13,71 | Přečteno: 341x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

73. Plno řečí, německých k tomu, a skutek utek

Taky jsem se rozhodla, že v budoucnu zkusím tolik nekňučet, protože jsem si uvědomila, že to moje permanentní stěžování je na vině, že já jsem u nás v rodině ta, na kterou se musí brát věčně ohledy. A to mám hlubší hlas než ty.

3.8.2020 v 17:32 | Karma: 12,35 | Přečteno: 269x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

72. „Mně nedáš?!“ - nálada je lehce nad nulou

„Sama nevím, proč to nemůžu poslouchat, asi že se vidím v nastaveném zrcadle, protože kdyby jsme obě, já a dotyčná, měly život pod kontrolou, tak nikdy se skopčákama neskončíme."

6.7.2020 v 12:47 | Karma: 11,56 | Přečteno: 244x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Studentka v New Yorku roztrhala svůj diplom na protest proti válce v Gaze

14. května 2024  16:30

Studenti Kolumbijské univerzity v New Yorku nadále dávají najevo svůj odpor k válce v Pásmu Gazy....

Vojenská pomoc USA už přijíždí, bude mít vliv na boje, ujistil Blinken v Kyjevě

14. května 2024  6:32,  aktualizováno  16:27

Vojenská pomoc z nedávno schváleného amerického balíku pomoci už přijíždí na Ukrajinu, část...

Soukupova vláda nad TV Barrandov končí. Podnikatel Čermák má jeho podíl

14. května 2024  16:27

Podnikatel Jan Čermák plně ovládl společnost Empresa Media, která z 99 procent vlastní a provozuje...

Cermat opravil chyby v pořadí uchazečů na střední. Týkaly se desítek dětí

14. května 2024  16:18

Cermat opravil chyby v pořadí uchazečů o studium, které mu daly některé školy. Podle ředitele...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
VYSOKÁ VESNICKÁ : nejen proto, že já sama jsem hodně vysoká a někdy hodně vesnická, ale i proto, že „studovat“ život na vesnici je někdy fakt vysoká.

Seznam rubrik