Tiskový magnát Babiš telefonuje do Lidovek

Když jsem ve středu slyšel Babiše, jak se v souvislosti s akvizicí vydavatelství Mafra dušoval, že nebude nijak zasahovat do činnosti novinářů a že tedy budou už nyní moci psát pravdu, tak jsem se nemohl udržet a začal jsem se smát. Že toto prohlášení panu miliardáři vydrží jen pár hodin, to mně ovšem ani ve snu nenapadlo.

BABIŠ ÚKOLUJE TVAROHOVÉHO PÉŤU?

Jeho páteční telefonát s redaktorem domácího zpravodajství rozebírat nebudu. Snad bych jen dal důraz na jeho kádrovací tón při zjišťování jména odpovědného šéfa, který dle Babišovy bleskové interpretace zakázal chudákovi pravdomluvnému redaktorovi napsat reportáž z tiskovky Babišovy politické strany ANO a dále je výživné temně výhružné: "No voni ještě nevědí s kým mají tu čest."

Záznam Babišova telefonátu najdete například zde http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/babis-sliboval-ze-se-novinarum-z-mafry-nebude-plest-do-prace-vydrzelo-mu-to-par-hodin--1230075

O panu Babišovi už jsem psal (http://moucka.blog.idnes.cz/c/327723/Polemika-Ne-pane-Tomane-Babise-radeji-ne.html ) v souvislosti s obavou z nebezpečí plynoucího z jeho politického angažmá, protože je omylem se domnívat, že by bohatý člověk nebyl korumpovatelný. Největší příjemce dotací ze státního rozpočtu jako Babiš, by v silné politické pozici určitě zneužil svého vlivu a dělal by vše proto, aby dotace a další legislativa byly jeho podnikání co nejnakloněnější. Přímý i nepřímý vliv oligarchů dovedl kapitalistickou společnost tam, kde je dnes: ve stavu mediální korpokracie neboli vlády korporací skrze mediální propagandu, což je měkká forma fašismu. Babiš má ekonomickou moc, nyní si zajistil mediální krytí a vzápětí předvedl, že svá vlastnická práva nebude váhat použít. Upřímnosti jeho následných omluv snad nikdo soudný neuvěří. Až si pojistí svůj majetek pozvolnými personálními změnami, jediným rozdílem bude, že jeho vliv na zpravodajství nebude tak buranský, jak nám v pátek předvedl.

Mějme proto při nejbližších volbách na paměti, že svěření politického mandátu tomuto člověku a jeho straně, by bylo velmi nebezpečným krokem pro zbytečky naší demokracie a potenciálně zhoubným faktorem pro náš již tak těžce zkoušený státní rozpočet.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Moučka | pondělí 1.7.2013 14:48 | karma článku: 28,83 | přečteno: 1945x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88