Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každý novinář má právo svobodně sdělovat svůj názor. Ale majitel soukromého media má plné právo ho propustit, když neodpovídá jeho požadavkům. V tom je zlo a nebezpečí monopolu soukromých medií.

Tím spíše ale musí být svobodná media veřejnoprávní, která mají kritéria objektivní a pravdivé novinářské práce daná zákonem a na to mají dohlížet mediální rady. Media jsou dnes mocí, která rozhoduje o občanských a politických postojích občanů. 

Já již řadu let prosazuji názor, že by v Ústavě měla být zavedena čtvrtá nezávislá ústavní moc - moc informační s vlastní rozpočtovou kapitolou, která by garantovala občanům úplné a objektivní informace, ale také kvalitní kulturní, vzdělávací a zábavní pořady.

2 0
možnosti
PK

P23a84v12e29l 30K37u58l24a

1. 7. 2013 17:57

No a co, když jsou to jeho noviny. Tady si admini a cenzoři dovolují víc než on a jsou to pouzí zaměstnanci :-/;-)

2 0
možnosti
Foto

Zajímavé je, alespoň podle diskuze na Novinkách pod článkem o něm, jak je pozitivně vnímán hlavně levicově zaměřeným čtenářstvem.

5 0
možnosti
JM

Ano, oni si myslí, že silná osobnost zajistí silný stát, který se o ně postará.

2 1
možnosti
RL

Proč by tam nemohl zavolat, když jsou jeho?

Pokud jmenuje šefredaktorem Maxipsa Fíka, je to jen jeho věc.;-D

4 0
možnosti
JM

Ale jistě, že si může jmenovat šéfredaktorem koho chce. Já mu to neberu. Jen varuji kolegy voliče, aby si dali pozor, komu dají svůj hlas

1 2
možnosti
MK

Nezbývá než redaktorům LN popřát hodně zdaru při investování pár set milionů do zavedení vlastních novin kde si budou moci dělat co chtějí a Vám pochopení, že majitel nezasahoval do toho jak mají psát, ale zcela normálně se pídil po informaci proč nezveřejnili ani čárku z jeho vlastní tiskovy, ačkoliv na ní ztrácel čas s jejich či přesněji se svým novinářem. Naprosto stejně by se ptal každý a u majitele periodika je to o to více na místě.

Cenzura a vnucování vlastních článků k vydání vypadá opravdu jinak.

6 0
možnosti
JM

Když v USA oligarchové zkoupili 25 největších vydavatelství, nasadili si všude své lidi, aby bylo zajištěno, že se bude psát určitým způsobem. To Babiš ještě nemá ošetřené, takže si naběhl na svůj vlastní drát, ale je jen otázkou času, než  prostřednictvím personálních změn svůj vliv prosadí. Snad si nemyslíte, že bude osobně sedět každý večer v redakci a začerňovat články. Stačí, aby obsadil klíčové posty svými otroky. Proč by jinak investoval do ztrátové firmy?

4 1
možnosti