Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Technologie lži

Západní propgandistická média rozpoutala další kolo lží o událostech v Sýrii. Je celkem neuvěřitelné, že lidé v západních zemích se nepoučili z toho, jak byla rozvrácena Libye a že jsou naše mozky zpracovávány podle naprosto stejného scénáře, tak jako je podle naprosto stejného scénáře destabilizovaná syrská společnost. Faktem zůstává, že Spojené státy pootřebují odstranit současné vedení Sýrie, aby nově dosazené loutky vypověděly ruskou válečnou flotilu kotvící v syrských výsostných vodách, která je překážkou v plánovaném tažení na Irán.

9 let starý snímek obětí v Iráku použit BBC při antisyrijské propaganděAutor: Marco di Lauro

Současná propagandistická orgie začala po podivném masakru v Houlu. Nejvíce znepokojující je skutečnost, že mezi více než 100 oběťmi masakru bylo 32 dětí mladších 10ti let. Položme si nejprve otázku Qui bono? (Komu ku prospěchu?). Tento masakr provedený v době návštěvy vyslance OSN a Arabské Ligy Koffiho Annana v Sýrii pochopitelně není nijak ku prospěchu Assadovu režimu. Jediná strana, která z toho vytlouká politický kapitál je západními korporátními médii podporovaná vláda Spojených států, která se rozhodla Assadův režim zlikvidovat. Bylo zajímavé sledovat, jak Obama  bezprostřeně poté, co díky ruskému a čínskému vetu neprošla rezoluce RB OSN, změkčil svou agresivní rétoriku proti Iránu. Potřeboval vyrobit plán B. Plán byl vymyšlen, pěšáci přeskupeni a začal druhý pokus.

Pojďme se podívat, jak západní presstitutky podle zadání svých vlastníků postupnými kroky vytváří mediální verzi reality.

Nejprve se objevila na youtube.com videa, jejichž původ je neznámý, která zobrazují spousty mrtvých a znetvořených dětí. Místní obyvatelé na videích informují, že některé oběti byly zabity noži, zatímco jiné zemřely po 18ti hodinovém bombardování, které zničilo rozsáhlé obytné oblasti poblíž centra města.

Tato videa posloužila mediální mašinerii a některým „pozorovatelům OSN" jako důkaz pro rozpoutání mediální kampaně a přestože některé oběti vypadají jako zastřelené zblízka, je obviněna syrská vláda z použití tankových granátů.

Sledujme, jak vytvářel konsensuální realitu britský deník a internetový magazín The Observer.

Událost se musí nejprve zasadit do rámce. Zatím je syrská vláda obviňována jen zlehka:

„Křehký mírový proces je v troskách poté, co byl prohlášen masakr za režimem podpořený …“

Následuje, tak říkajíc, pečlivé pojištění se, ale odsunuté hlouběji do článku:

„Generálmajor Robert Mood, vedoucí týmu OSN v Sýrii, útok, započatý v pátek odpoledne, odsoudil jako „nevybíravý a neodpustitelný“, ale neřekl, kdo jej zavinil.“

Zatím článek uvádí, že osoby zodpovědné za masakr nejsou dosud známé, přestože závěr byl učiněn již v titulku a na začátku článku. Tento závěr je čirou náhodou v naprostém souladu s cíli zahraniční politiky Washingtonu a Londýna.

Poté, co historka obíhala několik hodin britská média, převzaly štafetu New York Times, a historku dále zdokonalily:  

„Ve vesnici ve střední Sýrii bylo zabito více než 90 lidí včetně nejméně 32 dětí mladších 10 let, sdělili v sobotu vrcholní představitelé OSN a obvinili syrskou vládu z nevybíravého bombardování civilních čtvrtí.“

Zde již vidíme jednoznačně definovaného viníka, ale opět nejsou uvedeny žádné skutečné podrobnosti, pouze prohlášení představitelů OSN.

Na scénu vstupuje Washington Post, který vytváří tlak na Čínu a Rusko uměle vytvořeným verdiktem „Rada bezpečnosti OSN viní z masakru civilistů syrskou vládu“:

„RB OSN obvinila v neděli syrskou vládu z většiny úmrtí zmasakrovaných 116 civilistů ve vesnici Houla a vydala jednomyslné prohlášení odsuzující tyto vraždy, které bylo podpořeno věrnými spojenci Sýrie Ruskem a Čínou.“

Historka se nabaluje a košatí, přidává se pečlivě zformulované prohlášení generálního tajemníka OSN Ban Ki-moona a, nyní již zcela rozvinutá, se vrací  přes oceán zpět do Evropy, kde je realita dále formována londýnským Observerem a BBC zachází dokonce tak daleko, že zveřejňuje 9 let starou fotografii z Iráku a vydává ji za fotografii z Houlu. Na tento vrchol drzosti upozorňuje sám autor obrázku (viz snímek u záhlaví článku) Marco di Lauro: „Někdo na BBC používá nelegálně jedny z mých nejdůležitějších fotek pro anti syrijskou propagandu.“

Na druhé straně barikády vypadají zprávy poněkud jinak. Iránský zpravodajský web Farsnews například zveřejňuje informaci majitele televizní stanice v Damašku Hosseina Mortezy: „Není podivné, že všechny děti zabité v Houla jsou z kmene al-Karb a že jejich rodiny byly stoupenci vlády?“

Asi největší Kocourkov, ale zažívají v této souvislosti čeští občané. Zatímco na ihned.cz ještě vcelku soudně použili v historce postavu 11ti letého chlapce, kterému vyvraždili rodinu, na bezduchém idnesu tutéž historku s týmiž popsanými detaily přisoudili chlapci 5ti letému. To, že 5ti leté dítě by nebylo schopno poskytnout tak detailní popisy situace nikomu nevadilo.

A tak je naše mínění neustále zpracováváno médii na objednávku válkychtivých korporací, které plánují iránský konflikt. Nejhorší na tom je, že kvůli jejich chamtivosti jsou zabíjeny ty nejnevinnější oběti – děti. Hlavně, že to poslouží.

 

Zdroje:

http://www.infowars.com/phony-houla-massacre-how-media-manipulates-public-opinion-on-syria/

http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=9103080006

http://zpravy.ihned.cz/svet-blizky-vychod/c1-55967200-vyvrazdili-mu-celou-rodinu-syrsky-chlapec-vzpomina-jak-prezil-masakr-v-hula

http://zpravy.idnes.cz/masakr-v-hula-0c5-/zahranicni.aspx?c=A120530_170014_zahranicni_aha

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Moučka | sobota 2.6.2012 9:38 | karma článku: 24,07 | přečteno: 1284x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Na mokré silnici nevybral zatáčku a auto utopil v rybníce, vylovil ho jeřáb

22. května 2024  10:24

Na dně rybníka skončila ranní cesta do práce řidiče červeného opelu. Ve Stříteži na Jihlavsku...

OBRAZEM: Zlámané turbíny, z domů třísky. V Iowě zabíjelo ničivé tornádo

22. května 2024  10:22

Městečko Greenfield v americkém státě Iowa v úterý zpustošilo silné tornádo. Vyžádalo si nejméně...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  10:11

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...

Carlsona vysílají v ruské televizi. V pořadu řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46,  aktualizováno  22.5 10:07

Na ruské státní televizi Rossija 24 se objevil pořad amerického moderátora Tuckera Carlsona. Jeho...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik