Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Sunnitský kazatel: "Rusko je největším nepřítelem muslimů"

Kazatel Šejch Jusúf al-Kardáví patří k nejvýznamnějším sunnitským teologům na světě. Na svém kontě má okolo 120 knih a je považován za největšího znalce sunnitské větve Islámu. Podle žebříčku sestavovaného britským časopisem Prospect Magazine a americkým Foreign Policy se al-Kardáví dokonce umístil na třetím místě mezi nejvýznamnějšími intelektuály na světě. Už samotný fakt, že je Al-Kardáví široce popularizován západními agenturami a médii, která jsou jednoznačně zapojena do obludné propagandistické mašinérie (podobně byl popularizován Václav Havel) ukazuje, v čí prospěch Al-Kardáví ve skutečnosti pracuje.

A tento vlivný člověk nyní prohlásil Rusko za nepřítele Islámu číslo jedna, protože prý nese odpovědnost za vraždění civilistů v Sýrii. Toto prohlášení není možno brát na lehkou váhu. Je signálem pro všechny islámské extremisty kdekoli na světě, aby začali vraždit Rusy. Když v minulosti (z pozice duchovního vůdce Hamasu) podpořil použivání sebevražedných atentátníků, hnutí Hamas okamžitě v tomto směru zvýšilo svou aktivitu a výsledkem byly tisíce nevinných trpících občanů Izraele.

Otázka, která člověku okamžitě vytane na mysli je: Proč zrovna nyní? A proč zrovna Rusko? Útoky paramilitantních skupin v Sýrii trvají již delší dobu. Postavit Rusko do role země odpovědné za utrpení sýrijského lidu, protože blokuje otevřenou agresi ze strany Západu, má tutéž logiku jako kdyby vás ozbrojený lupič učinil odpovědným za vyloupení a následné vyvraždění vašich sousedů, protože jste mu zabránil vyloupit váš dům. Jenomže obviňovat třetího nejintelektuálnějšího intelektuála na světě z myšlenkového deficitu je samo o sobě důkazem rozumového deficitu toho, kdo by něco takového tvrdil.

Důvody jeho prohlášení je tedy potřeba hledat někde jinde. Co se v nedávné době v Rusku odehrálo? Byl schválen zákon o podřízení centrální banky ruské vládě. Rusko se tímto vymaňuje z rothschieldovského systému nezávislých (privátních a poloprivátních) centrálních bank, jejichž zadáním je monetárními nástroji postupně podrývat ekonomiky jednotlivých vazalských států, aby se dostaly do stavu absolutní kontroly ze strany mezinárodních finančních oligarchů, skrytých za institucemi jako MMF, Světová banka, FED, Evropská centrální banka ad. Scénář proměny finančně rozvráceného státu v protektorát zažíváme nyní v přímém přenosu v Řecku, chystá se Španělsko. Řecká vláda si za chvíli bez povolení finančních banditů nebude moci dojít ani na záchod.

Je tedy vysoce pravděpodobné, že se ze strany finančníků jedná o odvetné opatření, které má hrozbou a realizací teroru na obyčejné Rusy kdekoli na světě, donutit ruskou vládu , aby svou transformaci Ruské centrální banky vzala zpět. Zároveň tato situace naznačuje, kdo financuje a řídí tzv. islámský extremismus. Tatáž skupina lidí, která financovala všechny totalitní režimy ve 20. století, titíž lidé, kteří rozpoutali všechny moderní války a revoluce. To vše pro upevnění a zvýšení své osobní moci a pro finanční benefit. Postupným zvyšováním chaosu v lidské společnosti podle falešného zákona entropie chtějí tito lidé uvrhnout svět do globálního otroctví a brání tak dalšímu evolučnímu vývoji lidstva.

Postavení Rusů do hledáčku islámských fanatiků ještě více zamlžuje, kde vlastně stojí Putin. Momentálně není jasné, jestli se opravdu emancipoval od vedení světových bankéřů a nebo dle principu dialektiky vládnutí vytváří podle jejich zadání bipolární svět, kde se budou snáze rozpoutávat války a kde je možno vytvářet lidem obraz vnějšího nepřítele, kdy strach z tohoto nepřítele vytváří předpoklad pro společenskou akceptaci další likvidace občanských svobod. Propagandistické "lidskoprávní" akce jakou byla například kausa Pussy Riot, permanentní kampaň proti Putinovi v západních médiích i samotné "zestátnění" RCB by svědčilo o tom, že se bývalý důstojník KGB emancipoval. Jenomže ve světě vysoké politiky člověk nikdy neví. Teprve čas ukáže, jaké budou kauzální následky jeho kroků a podle toho bude možno vyhodnotit, co se v Rusku vlastně děje.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Moučka | sobota 17.11.2012 12:24 | karma článku: 26,18 | přečteno: 1857x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik