Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rozdíl mezi rafinovanou a prvoplánovou lží.

Už jsem sice toto téma chtěl nechat spát, ale některé události mi nedaly, abych si nepřisadil polínko. Neutichající mediální hysterie kolem Klause a permanentní propagandistická dehonestace Zemana ukazuje, jak moc jsou kruhy, napojené vlastnicky a zájmově na česky psaná a elektronická média, zoufalá a vzteklá, že se jim nepodařilo procpat knížete na Hradčany. Ani už nepřekvapuje, že se těm, co hlučně obviňují názorové oponenty ze lži, od úst práší v hustých černých mracích.

Jsem hodný kníže, vždy mi šlo o dobro českého národa, který ze srdce miluji. Se současnou vládou diletantů nemám pranic společného

Klaus v interview opakuje jen jeho dávno známé názory na Havla

Ač jsem v posledních cca 10ti dnech neměl mnoho času sledovat zpravodajství, nemohl jsem uniknout zuřivému řevu coby reakce na Klausův rozhovor pro polský magazín Do rzeczy, kde Klaus v jedné z otázek věcně a hlavně nijak nově hodnotí politiku vícenežboha Václava Havla. Asi nejlépe lze vřískot nejrůznějších přihřívačů vlastní polívčičky přirovnat k herecké etudě Bolka Polívky v jedné z manéží, kde Polívka imituje rozhovor dvou adolescentek: „Pomlouvá Copperfielda!“ „To je ale hajzl!“ Čirou demagogii nám předvedly očekávaně Lidovky, když zobrazily grafiku., ve které porovnávají několik aspektů Havlova a Klausova prezidentství.

Schválně: Co vám na první pohled v té grafice chybí?

Ano správně je to Havlova amnestie z roku 1990. Už vidím ty hordy demagogů, jak začnou argumentovat, že se ale jednalo o amnestii v jiném státě, takže to tam nemá co dělat. No jasně, pro běžného občana České republiky představuje rozdíl mezi Československem a Českou republikou absence slovenského jazyka v televizi a nové hraniční kontroly u Lanžhota před vstupem do Schengenu. Jenomže to by propagandisti v Lidovkách museli napsat, že v této amnestii Havel nechal propustit 23 000 vězňů včetně čistých zločinců, což mělo za následek prudké zhoršení bezpečnostní situace v naší zemi a nárůst zločinnosti v řádech stovek procent včetně ztrát na životech z důvodu vražd, loupeže, přepadení a znásilnění. Kdyby tuto amnestii do grafiky zahrnuli, už by to vedle Klausových 6,5 tisíce duší nevypadalo tak dobře a dennodenně cíděná památka by nutně házela menší šajny, což by osiřelé bezradné šiky nesnesly jako narkoman nevydrží bez další dávky. Takže obrázek je názorným použitím jedné z propagandistických technik. Předně je sekce o amnestiích umístěna doprostřed obrázku, což ji povyšuje na přednostně sledovanou část. No a údaje v ní jsou sice pravdivé, jen jaksi účelově neúplné. Taková ta statisticky téměř stoprocentní pravda.

Z protiklausovské hysterie vyplývá jediné. Havlovi pohrobci se děsí toho, co by Klaus mohl provést s vnitropolitickou scénou poté co opustí Hrad. Jejich největšího Čecha odstavil  v 90. letech účinně od moci a pohřbil tak jeho nadnárodní ambice. Jaké by Klausovo zavážení, navíc se zády krytými z Hradu, mělo důsledky pro ně, mnohem menší člobrdíky než byl zvěčnělý guru, to ani nechtějí domýšlet, ó jaká hrůza. Proto preventivně šijou těžkou artilérií do všeho co se byť jen otřelo okolo Klause. I kdyby Klaus některé ráno jen pozdravil z veřejnoprávní televize své spoluobčany dvěma prostými slovy „dobrý den“, bylo by to okamžitě uchopeno těmito láskyplnými pravdomluvnými lidmi, rozebráno na pixely a rozcupováno za použití celezblit a uměleckých špiček. Jejich pocit krajního, řekl bych existenciálního, ohrožení je navíc umocněn v podstatě neúspěšnou vymývačkou mozkoven občanů během prezidentské kampaně, kterýžto propagandistický debakl jim naznačil, že lidi ještě stále používají mozek a že tedy rizika jsou skutečně vysoká.

Druhá událost, která mně přivedla k napsání tohoto článku by mohla nést podtitulek

 

Hřebejk háže dvoubarevnou vepřovou zpátečku

Na grantech závislý rejža si zřejmě uvědomil, že by jeho opilecky upřímné prohlášení o Zemanových voličích mohlo mít nepříjemné komerční důsledky v podobě propadající se návštěvnosti jeho průměrných, plytkých, leč našich českých (jak se najednou to národní hodí) filmů. A tak nám zde na blog idnes umístil plamenné prohlášení. Jeho zpátečka spočívá v tom, že se původní množinu rudohnědých prasat snaží zmenšit na relativně malou skupinu tím, že označil vhodné a neoblíbené jedince rudou či hnědou nálepkou. Již to nejsou rudohnědá prasata tedy zvířátka disponující dvojím zabarvením, ale jsou to BUĎ rudá NEBO hnědá prasata. Nálepkování je u této stáje havloidních elitářů oblíbená činnost. Máš jiný názor než my? Tak jsi komouš nebo nácek. Sluší se přiznat, že u některých jedinců označených rudou levicově extremistickou nálepkou s ním souhlasím. V případě hnědých levicově extremistických nálepek však několikrát přestřelil, protože například Václav Klaus mladší nevykazuje jediný znak, který by k této nálepce opravňoval a to bez ohledu na to, že jeho služební e mail směrem k poskytovatelům reklamy rozhodně není vhodný nástroj pro sdělování politických postojů a k politickým proklamacím. Druhý případ, kdy použil hnědou nálepku zcela neoprávněně je v případě Klausova vicekancléře Petra Hájka. Pan Hájek má pro „odduchovnělou“ českou populaci mnohdy velmi exotické postoje, ale je to vzdělaný člověk, který má odvahu své názory hluboce věřící osobnosti veřejně prezentovat, přestože si je vědom, že za ně bude bezbřehým materialismem zotročenými hlupáky, ignoranty nebo netolerantními názorovými oponenty (kterých je v havlistickém táboře nepočítaně, že paní Věro) zesměšňován. Ale to z něj nedělá oprávněný objekt pro hnědou nálepku. Co naopak velmi zavání nebezpečným přístupem je tendence  v podstatě kohokoli, kdo se mimo platformu havlistů veřejně hlásí k víře (jinými slovy toto neplatí o new age křesťanech typu Halík), konzervativním hodnotám, vlastenectví či tradiční rodině, takto označovat.

Jenže to všechno co Hřebejk ve svém vysvětlovacím textu sděluje je jen účelová lež. Honzík nám své názory na český národ, které tak silně zrcadlí Havlovo moralizování, dává otevřeně najevo od filmu Horem pádem: morálně nepokřivení jsou jen cizinci, Češi, kteří žili za normalizace v zahraničí nebo se narodili později než v polovině 80. let a Václav Havel. My ostatní jsme zlodějíčci, podvodníci, pasáci, kurvy, pašeráci cizinců, rasisti a prosťáčci. A když někdo z nás náhodou utrpěl vzdělání, tak je v podstatě potrhlý a věkem sešlý senila co kdysi přebral dívku svému synovi. To je totiž v kostce škála českých postaviček, zobrazených v tomto filmu.

Je jaksi součástí místního koloritu, že morální soudy o svých spoluobčanech vynáší zejména jedinci, kteří svým vlastním životem a svými činy k takovým soudům jaksi nemají skutečný morální kredit. Jen ten mediálně vylhaný. Platí to o Havlovi jako o Hřebejkovi.  A tak se z jeho prasečího zpátečkového prohlášení dá v podstatě věřit jen jediné větě. Že totiž „si osobně z nedorozumění, kvůli kterému mu různí lidé na internetu spílají, že urazil voliče Miloše Zemana, mnoho nedělá.“

 Lhaní v prezidentské kampani

Povolební průzkum ukázal, že způsob vedení kampaně neměl velký vliv na rozhodování voličů. Přesto je nám havlistisckou propagandou neustále podsouváno, že jen ta knížecí kampaň byla slušná  lží prostá. Je potřeba říci, že lživý na ní byl především sám obraz milého knížátka. Schwarzenbergova kampaň měla tedy lež zakomponovánu již ve své základní filozofii.

Abych však toto tvrzení nepodkládal jen svými názory, doporučuji přečíst si rozhovor s  panem Paulem Polanskym, autorem knihy Bouře, proti jejíž existenci hodňoučký dědoušek z Černé Hory dělal a dělá vše co je v jeho silách.

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Zpoved-spisovatele-jemuz-Havel-nepodal-ruku-a-stve-Schwarzenberga-262688

Kniha samotná je dostupná zde:

http://uloz.to/x85anDE/boure-polansky-rar

Na závěr bych snad řekl, že rozdíl mezi rafinovanou a prvoplánovou lží je ten, že tu prvoplánovou rychle odhalíte. A to je jediný rozdíl mezi Zemanovou a Schwarzenbergovou kampaní. Na ty Zemanovy se rychle přišlo, stejně jako je očividná lež či manipulace s pravdou vidět ve srovnávací tabulce Havel-Klaus. Na to, než se rozšíří povědomí o lžích a zákulisních levárnách elitáře a extremního levičáka Havla a jeho epigonů, si budeme muset počkat, jestli vůbec kdy vyplavou veřejně na povrch. Snaha potlačit jakoukoli zmínku o nich a zničit všechny existující důkazy je enormní a armáda médií k tomu přispívá svou neobjektivností. V tomto směru je velmi poučný film pana Jakubiska Bathory, což je dílo řádově jiného kalibru než povrchni propagandistická, lež, netoleranci a nenávist šířící (ať už přímo či mezi řádky), Hřebejkova béčka.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Moučka | pátek 15.2.2013 10:05 | karma článku: 27,50 | přečteno: 1400x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik