Otevřený dopis ministrovi pro místní rozvoj Ing. Kamilu Jankovskému

Vážený pane ministře. V dnešních médiích jsem se dočetl, že Ministerstvo pro místní rozvoj zadalo zakázku na propagaci strukturálních fondů EU za 250 miliónů korun, rozhodl jsem se napsat vám tento otevřený dopis. Vzhledem k tomu, že Evropské strukturální fondy nejsou nic jiného než přerozdělovací orgán přemístěný na nadnárodní úroveň, nechápu, proč musí náš těžce zkoušený státní rozpočet dělat tomuto socialistickému přerozdělovacímu mechanismu reklamu. Občané České republiky, vaši zaměstnavatelé, jsou, myslím, dostatečně propagandisticky masírováni ze strany vašeho kolegy, dalšího našeho zaměstnance ministra financí Miroslava Kalouska o výši příjmů z Evropské Unie. Jako každá propaganda nám ale sdělení, že Česká republika získala v roce 2010 z Evropských fondů čistých 47 miliard korun, zatajuje značnou část pravdy, protože porovnává jen platby do rozpočtu EU s příjmy z EU rozpočtu.

Renčín

Tato neúplná informace nezapočítává:

-          Naše platby vyplývající z našeho členství v EU do dalších mezinárodních organizací (např. platba do IMF ve výši 25 mld Kč do záchranných fondů)

-          Náklady na úředníky, kteří se zabývají v České republice agendou EU a úředníky, jejichž pozice musela být zavedena z titulu našeho členství v EU

-          Náklady na propagaci účasti EU v projektech, které by nevznikly, kdyby projekty nebyly financovány z fondů EU, a které činí cca 10% z celkově poskytnutých prostředků

-          Náklady na zpracování žádostí o dotaci ze strukturálních fondů

-          Ztráty české ekonomiky vyplývající z členství v EU (například likvidace cukrovarnického průmyslu, z kloubů vymknutá regulace ekonomiky směrnicemi EU)

-          Ztráty české ekonomiky vyplývající z pokřivení principů volné soutěže dotační politikou

-          Výnosy české ekonomiky vyplývající z členství EU (např. odstranění celních bariér při exportu české produkce do zemí EU)

-          Další +/- faktory? – jistě budete znát lépe než já

Z výše uvedeného, vyplývá, že uváděný čistý příjem je věcí více než iluzorní.

Rozpočet České republiky počítá pro rok 2012 s deficitem 105 miliard Kč. Z tohoto hlediska považuji náklad ¼ miliardy korun na propagaci něčeho co přináší občanům ČR velmi sporný přínos za nezvládnutí role hospodáře s penězi daňových poplatníků. Žádám vás, abyste z tohoto selhání vyvodil politickou odpovědnost a podal okamžitě demisi do rukou prezidenta České republiky prostřednictvím předsedy vlády České republiky.

Zároveň vám sděluji, že jsem s odvoláním na zákon č. 106/1999/Sb. O svobodném přístupu k informacím zaslal na podatelnu MMR žádost o poskytnutí podrobných informací o průběhu výběrového řízení na tuto nesmyslnou zakázku.

S pozdravem

Jaroslav Moučka, občan České republiky

 

Autor: Jaroslav Moučka | pondělí 10.10.2011 9:45 | karma článku: 24,84 | přečteno: 1042x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88