Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

ForestGump

10. 10. 2011 17:36
.

Důležité je, že byl dán návrh na obžalobu Knetiga a DrobilaR^;-DR^

0 0
možnosti
SN

kuča

10. 10. 2011 12:03
Souhlas.......

:-)..............R^R^R^

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

10. 10. 2011 11:31
Trochu z praxe

S článkem musím souhlasit. Jednou jsem pracoval pro státní organizaci, tj. pro organizaci, která je úzce napojena na dotace ze státního rozpočtu, bez kterých by nemohla existovat. Té se najednou podařilo získat peníze nikoliv český, ale evropský (obojí jsou však peníze daňových poplatníků) na stavební úpravy své budovy. Účastnil jsem se zvláštního školení, jak se evropský peníze mohou čerpat (došel jsem ke stejnému závěru, že stejně jako český), ale te administrativy s čerpáním bylo poněkud více (můj skromný odhad je tak trojnásobně více). A co mě nejvíce zarazilo, že se evropský peníze musej propagovat a na propagaci bylo vyhrazeno 10% přidělenejch evrposkejch chechtáků (dnes už mne to nepřekvapuje. Po kalkulaci dotace jsme zjistili, že 10 % odkrojila propagace, 15 % navýšená administrativa a o 20% nám stouply mzdové náklady. Tedy, pokud bychom to samé  dělali z českých peněz, tak by to vyšlo téměř o polovinu levněji a to nepočítám práci evropské byrokracie a evropských poraděnků.

0 0
možnosti
ZK

SID09

11. 10. 2011 7:38
Re: Trochu z praxe

A někdy je ta skutečnost i daleko horší - neb se jedná někdy o naprosto fiktivní, či zbytečné práce a činnosti ( např. tkzv. vzdělávací, či rekvalifikační kurzy, školení ........ ), jen za účelem vyfakturování tučnéhio obolusu za nepotřebnou činnost.!!

0 0
možnosti
HZH

Honza z Horní-dolní

10. 10. 2011 10:34
Počkat

Mně tohle přijde v pořádku, nejen na ministerstvech se objednávají marketingové služby a vzhledem k tomu, že nikdy nevyčerpáme dotace v plné výši, tak je lepší, aby se zpropagovaly a vyčerpaly! Navíc tohle je zase zpráva jen o jednom ministerstvu, chtělo by to srovnání i s jinými resorty, hned by to dostalo pravdivější obsah!

1 0
možnosti
G

Gašpo_2

10. 10. 2011 10:36
Re: Počkat

Nie je lepšie si položiť otázku prečo sa dotácie nevyčerpajú? Myslíte, že je to malým záujmom o ne?:-)

1 0
možnosti
G

Gašpo_2

10. 10. 2011 10:12
Karma ako Brno !

Pridám takú perličku. Brusel zriadi na ministerstve úrad pre európske dotácie. Určí funkcie a pozície a pozor, určí aj platy úradníkov. Tie sú samozrejme "Bruselské". A hádajte, kto to platí? Český daňový poplatník, ako inak.:-P

1 0
možnosti
JD

pedr64

10. 10. 2011 10:09
no, já tento počin vítám

když si budu moci na ceduli přečíst: na tento projekt padlo 350 milionů, z toho politik xy 20 milionů a 5 let natvrdo...jo, nepřečtu si? Tak to je blbý

2 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik