Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Náš svět je jen loutkové divadlo

Řízením osudu se mi dostala do rukou kniha Piráti Karibiku, osa naděje. Nechci se teď zabývat tím, jakou dělají Morales, Cháves a Correa reálnou politiku ani, jestli jsou to good guys nebo bad guys, přičemž jediným kriteriem pro toto hodnocení často bývá jen to, že se postavili Washingtonu (a pak záleží na tom, k čemu se hlásí hodnotitel). Kdo viděl dokument Zeitgeist a dostal se dále než k prvnímu dílu, musel sledovat, jak se před ním rozvíjí projekt sociálního inženýrství nejhrubšího zrna. Díky technologiím bude prý člověk zbaven práce a bude uvědoměle konzumovat dle svých potřeb. Utopie, za kterou se vždy v reálném světě půda vlnila masovými hroby. Kniha i dokument se opájí ideou rovnostářské uvědomělé společnosti. Tyto blbosti mohou myšlenkově rozvíjet jen lidé, kteří nikdy neokusili reálného socialismu anebo si toho Marxe neprostudovali pořádně případně obojí. Proto jsou bez uzardění schopni pořád dokola vytahovat kartu marxismu a socialismu jako něčeho spravedlivějšího, než je kapitalismus. Přitom socialismus (nebo komunismus chcete-li) a kapitalismus jsou dvě strany téže mince stojící na mobilizaci mas za účelem maximálního pracovního výkonu a spotřeby, které (obojí) jsou následně zdaněny a daně použity prý ve prospěch celku.

PRACUJ-NAKUPUJ-SPOTŘEBUJ-ZEMŘI. Chybí ještě PAY TAXES-OBEY neboli PLAŤ DANĚ-BUĎ POSLUŠNÝ. To je naše role v tomto světě

Marx s Engelsem jsou autoři politické genocidy, z níž všechny marxistické režimy minulého století vycházely. Aby mohl vzniknout nový člověk je nutno nejprve povraždit ty, kdož svým zastaralým myšlením nikdy nebudou schopni povznést se na úroveň nové doby. Toto nejsou originální myšlenky Lenina, který jako první stál u zrodu marxistického státu. Lenin jen důsledně naplnil představy Marxe o tom, jak by to mělo probíhat. Stalin k tomu navíc přidal svůj zvrácený psychopatismus a neštěstí bylo hotovo. Ale ani jejich následovníci nezaháleli. Mao v Číně rozpoutal kulturní revoluci, Pol Pot se svými Rudými Khmery v Kambodži stihl za tři roky své vlády, než zasáhli sousední komunisté z Vietnamu, zamordovat 2 miliony spoluobčanů. Nebudu se zmiňovat o celé řadě řezníků v Africe, kteří po rozpadu světového kolonialismu s marxistickými poučkami na rtech vyhlazovali konkurenční kmeny, ale zmíním se o překvapivém následovníkovi Adolfu Hitlerovi, který sám mezi svými blízkými soukmenovci rád zdůrazňoval, že se od Marxe mnohému naučil a že národní socialismus je ve své podstatě marxismus, jen doktrinálně vylepšený. Předpoklad nutnosti vytvořit nového člověka vychází z teorie, že člověk se rodí jako nepopsaný papír a teprve výchova, vzdělání a životní zážitky z něj dělají jedince, který ovšem musí být v novém řádu vychován tak, aby byl zdrojem prospěchu pro celou společnost (rozuměj zejména pro vládnoucí sektu, která kázajíc vodu sama vždy bude pít víno viz vrata stodoly v Orwellově Farmě zvířat). Druhým extrémem je teorie, která naopak tvrdí, že vše u člověka je geneticky predefinováno a výchova vytvoří jen kulturní obroušení surového materiálu a naučí jedince v lidské společnosti používat pro něj výhodné strategie interakce. Jako všechny extrémy jsou obě teorie ve svých závěrech chybné a pravda se nejspíš bude pěkně po budhisticku nacházet někde uprostřed. Systémovou chybou marxismu je, a tato systémová chyba je natolik závažná, že zabraňuje úspěšné aplikaci této ideologie v lidské společnosti, že zcela ignoruje psychologii člověka, ignoruje ambice jedinců dokázat více než ostatní, jejich soutěživost, jejich touhu odlišit se, ignoruje sobectví každé lidské bytosti, které způsobuje, že budeme vyhledávat pro sebe a svou rodinu výhodu, když není zbytí, i na úkor ostatních. Tato systémová chyba Marxismu, která byla zakódována ve všech marxistických státech východní Evropy měla za následek zoufalou nevýkonnost těchto zemí, které zaostaly o desítky let za kapitalistickým západem, protože potlačila svým rovnostářstvím iniciativu jednotlivce. Země, které se v 90. letech vracely zpět do lůna západní civilizace, byly technologicky zastaralé a je v nich zcela zničena tradiční sociální struktura, vykořeněna víra a tradiční, řekněme klasická, vzdělanost.

Cílem mezinárodního komunismu není zničení kapitalismu západního světa, jenž je založený na dluhu, ale zotročení lidstva z pověření právě tohoto na dluhu založeného kapitalismu západního světa. Oba hlavní totalitní režimy 20. století, komunistické Rusko i nacistické Německo  jsou  výtvory mezinárodní finanční oligarchie. Antony Sutton ve své knize Wall Street and The Bolshevik Revolution a v trilogii Western technology and Soviet economic development popisuje na základě dokumentů amerického ministerstva zahraničí a osobních dokumentů klíčových postav Wall Streetu vztahy, jež mezi bankéři, průmyslníky a bolševiky panovaly a dále, jak bankéři i po ruském bolševickém puči pokračovali ve financování výstavby SSSR. Novinář a spisovatel Gary Allen na to reaguje v roce 1971: „Sutton jednoznačně dokazuje, že téměř vše co Sovětský svaz vlastní bylo získáno na západě. Tvrzení, že SSSR byl vytvořený v USA není přehnané. Během bolševické revoluce jsme měli možnost vidět jak jedni z nejbohatších a nejmocnějších mužů světa financují hnutí, které samo o sobě tvrdí, že má ve svém programu odebrání majetků lidem jako jsou Rothschildové, Schiffové, Warburgové, Morganové, Harrimanové a Milnerové. Ale tito lidé očividně nemají žádný strach z mezinárodního komunismu. Logickým vývodem tedy je, že pokud toto hnutí financovali a neměli z něho žádný strach, museli toto hnutí sami kontrolovat. Existuje pro to snad nějaké jiné vysvětlení, které by dávalo smysl? Vzpomeňte si na to, že již po 150 let je běžnou praxí Rothschildů a jejich spojenců ovládat obě strany každého konfliktu”.

Nacisté byli financováni zejména nebo řekněme mimo jiné firmou IG Farben (později výrobce nechvalně proslulého smrtícího plynu Zyklon B) Opět Antony Sutton tentokrát v knize Wall Street and the rise of Hitler vysvětluje: „Bez kapitálu, jenž dala Wall Street k dispozici by nevznikl koncern I.G.Farben a téměř zcela jistě by nedošlo k uchopení moci Adolfem Hitlerem a k druhé světové válce. Mezi německé bankéře v dozorčí radě I.G.Farben v pozdních dvacátých letech 20.století patřili hamburský bankéř Max Warburg, jehož bratr Paul Warburg byl spoluzakladatelem Federálního rezervního systému v USA“.  IG Farben byl vytvořen bankovními domy na Wall Street: Dillon, Read & Co., Harris, Forbes & Co. a National City. Dále Sutton popisuje, jak americký průmysl pomáhal s vyzbrojováním nacistického Německa po první světové válce. Vedle DuPontů to byly společnosti Standard Oil, International Harvester, General Motors a Ford, jež byly kontrolované bankou J.P.Morgan. Další společnosti, které se na tom rovněž podílely byly International Telephone and Telegraph, General Electric, International Business Machines, Alcoa a Dow Chemical. Mnohé z těchto podniků pokračovaly v podpoře Hitlera i poté co Spojené státy vyhlásily Německu válku.

Oproti marxistickým totalitním společnostem využívá kapitalismus psychologickou predispozici člověka soutěžit a získávat výhodu a to z něj dělá ekonomicky velmi efektivní společenské zřízení. Sobecký gen a vše co s ním souvisí je zdrojem neutuchající hnací síly, která žene společnost kupředu. Bezbřehá soutěživost a kultura ostrých loktů na druhou stranu zase způsobuje, že se do vrchních společenských pater úspěšně probojovávají psychopaté. Ne všichni ekonomicky úspěšní lidé jsou psychopati, ale drtivá většina psychopatů jsou ekonomicky úspěšní lidé. Normální slušný člověk s emocemi proti jejich bezohlednosti většinou nemá šanci. Hlavní vadou kapitalismu ovšem je, že velmi nerovnoměrně distribuuje bohatství, takže v situaci, kdy současné technologie produkují takové množství materiálních statků, které by dokázaly vymýtit chudobu, se množství lidí žijící pod její hranicí neustále zvyšuje (a to nejen jako důsledek populační exploze). Kontrastem k tomu je zvyšující se bohatství držené v rukách velmi úzké skupiny finančních oligarchů.

Západní kapitalismus se dostal do fáze, kdy začíná požírat sám sebe. Do fáze globálního kapitalismu. Globalismus, kromě zrychleného rozevírání nůžek na ose chudoba – bohatství, s sebou nese jeden základní rys. Hlavní protagonisté globalismu přerostli přes hlavy jednotlivým vládám a tyto struktury začaly vlády ovládat a vlastnit (ty, které neovládají nebo které se vzepřou, jsou zařazeny do kategorie „bad guys“). Mluvíme o té samé oligarchii, která instalovala v Rusku komunismus a v Německu nacismus. Ta samá oligarchie ovládá nástroje propagandy – média, takže zpracovávají intenzivně veřejné mínění k obrazu svému. K mediální masáži jsou přidány nejrůznější zástupné ideologie jako feminismus (největší feministické organizace jsou financovány např. Rockefellerovou nadací), multikulturalismus, ochrana životního prostředí a klimatu a záměrně naprosto chybné pojetí lidských práv (ve kterém má např. pachatel trestného činu více práv než jeho oběť). Tyto ideologie jednak slouží jako bič na ty lidi, kteří zastávají tradiční hodnoty, za druhé jedinci ovlivnění těmito ideologiemi se zaměřují myšlenkově na tyto ideologie a nejsou schopni vidět současný svět jiným prizmatem a za třetí každá ideologie má další cíl jako např. feminismus rozbití tradiční rodiny, ochrana klimatu depopulaci planety atd.

Naplno se začaly projevovat systémové nedostatky zastupitelské parlamentní demokracie, o kterých pohříchu psal už sám Platón ve své Ústavě. Zvolení zástupci, jako každý člověk, jsou vybaveni sobeckým genem, který jim velí materiálně zabezpečit nejprve sebe sama (však taky nejsou zvoleni na věčné časy), v dalším čase pomáhají k penězům těm, kteří jim financovali zvolení a až pak, pokud jim zbyde čas … ne ještě ne. Jsou zde konkurenční jedinci a skupiny, které je nejprve potřeba eliminovat, eventuelně se s nimi domluvit na rozdělení sfér vlivu. Tím je věškerá dostupná energie promrhána v boji o vliv svůj a vliv své vlastní skupiny (strany) a nějaké konání ve prospěch společnosti? Sorry. Mechanismus přerozdělování (který tak milují socialisticky orientovaní lidé a strany)je základním zdrojem korupce. A čím větší je míra přerozdělování, tím větší je míra korupce.  Každý den se ukazuje, že současná podoba zastupitelské demokracie je už zcela nefunkční. Z parlamentní demokracie včetně voleb, navrhování a schvalování zákonů, se stala od idejí zcela vyprázdněná show pro mediálně a ideologicky domotané a zábavou zblbnuté masy. (více na toto téma http://www.finmag.cz/cs/finmag/ekonomika/paul-craig-roberts-spojene-staty-jsou-rizeny-oligarchii-demokracie-neexistuje-je-to-jen-show/)

Ale jak z té šlamastyky ven? Z výše uvedeného vyplývá, že Marxův komunismus je rovnostářský – jde tedy proti lidské přirozenosti, je nevýkonný, lidsky nedůstojný až vražedný, likviduje přirozenou sociální strukturu společnosti. Navíc „komunismus není (a nikdy nebyl) něčím co vychází z lidových mas a neslouží k tomu, aby bylo možné svrhnout nadvládu bankovní vrchnosti, ale je výtvorem samotných bankéřů, jejichž cílem je prostřednictvím komunismu podrobení a zotročení lidu“ (Anthony J. Hilder). Komunismus nebo socialismus tedy není alternativa a současné v úvodu zmíněné jihoamerické režimy jakkoli zřejmě vyrůstají zdola a jejich vůdci se zdají být (z opatrnosti zdůrazňuji slovo „zdají“) zanícení idealisté, jejich výtvory dříve či později narazí na limity (tak jako pod fanatickým komunistou Allendem v Chile) definované „sobeckým genem“ tedy lidskou přirozenost, pokud se ovšem neprojeví jejich skrytá provázanost s mezinárodní oligarchií. Kapitalismus je výkonný, ale distribuuje zdroje krajně nerovnoměrně, čímž vyprodukoval finanční oligarchii, a zastupitelská demokracie je ve své korupčnosti vytvořené přerozdělováním nefunkční. Kapitalismus sám parlamentní demokracii nepotřebuje. Čína je toho jasným důkazem a Evropská unie, průhledný nástroj globalistů, nám každý den dokazuje, že demokracie není to, k čemu Evropa dle jejich plánu směřuje.

Dnes prožíváme velmi zjitřenou dobu, na jedné straně se globalismus sápe po absolutní moci, rozpoutává jednu lokální válku za druhou, na straně druhé vidíme nárůst úrovně protestů nespokojených lidí a to, co jeden z globalistů Zbigniew Brzezinski nazývá znepokojujícím politickým probuzením mas. Chci doufat, že hnutí šířící se ze Španělska pod názvem 15-M nebo také Democracia real YA! jsou autentické, že vyrůstají zespoda a že se nejedná o provokaci globalistů, která má za cíl zvětšit chaos v němž bude snazší celosvětovou moc uchopit a dokončit přechod na nový světový pořádek. Doufám, že pokud  by se globalisty podařilo zastavit, pak by ta skutečná demokracie měla být postavena na základech kapitalismu, ale s eliminovanými nevýhodami popsanými výše. Na kapitalismu, který by nelikvidoval osobní ambice a iniciativu být lepší a mít víc než ostatní, ale zaroveň zajistil průhledné a pokud možno co nejmenší přerozdělování, rozumnou distribuci bohatství ve společnosti, která by zabránila nadměrné kumulaci majetku, vedoucí ke snahám ovládnout globální moc.  Vábení jakékoli formy socialismu je předem cestou do pekel. Nedělám si falešné naděje, že by se podařilo realizaci plánů globalistů a jejich loutek v čelech států, MMF, OSN a EU o uchvácení světové moci zastavit. Lidstvo tedy bude asi muset projít tím, co prorokoval Nostradamus tj. infernem další světové války, přesně podle strategie tří světových válek Alberta Pikea, kterou formuloval okolo roku 1870, která má zredukovat světovou populaci na 50% současného stavu a následným otroctvím přeživších, sloužících světové finanční elitě pod jejich globální totalitní vládou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Moučka | pondělí 24.10.2011 11:47 | karma článku: 17,74 | přečteno: 1372x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik