Naplní se proroctví svatého Malachiáše?

Papež Benedikt XVI. oznámil k 28. únoru svou rezignaci. Jako hlavní důvod uvedl své zdravotní problémy. Informace o jeho rezignaci se už ale nějakou dobu na internetu objevují v souvislosti se snahou instalovat nový globální finanční systém, který by měl zrušit ten současný, jehož střebodem je švýcarská BIS (Bank for International Settlements - Banka pro mezinárodní vyrovnání) a jehož významnou součástí (stávajícího finančního systému) jsou i vatikánské banky. O tom, ale nyní spekulovat nechci. Otázka, kterou si kladu je, zda historicky mnohokrát potvrzné proroctví svatého Malachiáše prokáže svou přesnost i nyní. A tak zatímco jsou diskuse zde na idnesu naplněny duněním prázdných nádob, já se přehrabuji v informacích o tomto proroctví, hledám a bohužel nacházím souvislosti

Irský biskup Malachiáš, žijící ve 12. století, upadá v roce 1139 během procesí do Říma do zvláštní agónie, během níž popíše 112 budoucích papežů (tedy počítáno od jeho doby). Během pontifikátu posledního z této řady římských biskupů by mělo dojít k naplnění Zjevení svatého Jana, tedy k obnovení říše římské, instalaci Antikrista na světový trůn a jeho poslední souboj s Ježíšem na místě zvaném Armageddon. Biskup Malachiáš umírá přesně v den, který sám předpověděl, 2. listopadu 1148 a je téměř okamžitě úřadujícím papežem Klementem III. svatořečen.

Proč je jeho proroctví něco, co by mohlo mít určitou důležitost pro dnešního člověka? Předně proto, že se opakovaně prokazuje jeho přesnost a to i ve 20. století. Podle tohoto proroctví je například identifikován 108. papež Pavel VI.  (papežem v letech 1963 - 1978) jako "Flos Florum" neboli "Květ květů" Pavel VI. má totiž ve svém erbu tři lilie. 109. papež Jan Pavel I. (vládl pouhých 40 dní a pak byl pravděpodobně zavražděn zednářskými potentáty infiltrovanými do vatikánské banky, které se chystá odvolat) byl v proroctví označen jako "De Medietate Lunć" (z poloviny měsíce), když byl zvolen, zářil na obloze jasný půlměsíc a sám se narodil a nějakou dobu po vysvěcení i působil v diecézi Belluno (Krásný měsíc). 110. papež Jan Pavel II. (1978 - 2005) byl prorokován jako "De Labore Solis" (zrozený ze slunce) a i největší ignoranti vědí, že Karol Wojtyla přišel z východní Evropy, tedy z Polska. A z východu každý den přichází slunce. 111. papež, odstupující Benedíkt XVI. neboli Joseph Ratzinger, je v proroctví označován jako "Gloria olivae" (sláva olivy) A kardinál Ratzinger si své papežské jméno zvolil podle sv. Benedikta z Nursie, jehož atributem je olivová ratolest.

Poslední 112. papež je v proroctvích označován jako Petrus Romanus (Petr Římský) a média dnes oznámila, že ze tří preferati má největší šance na zvolení ghanský kardinál Peter Turkson. Trochu z toho mrazí.

Celé proroctví ohledně tohoto posledního papeže totiž zní:

„Během extrémního pronásledování svaté římské církve bude sedět na stolci Petrus Romanus, který bude pást své stádce uprostřed mnoha soužení; po jejich skončení bude město na sedmi pahorcích zničeno a obávaný Soudce bude soudit svůj lid. Konec.“

Závěr tohoto proroctví, tedy zničení města na sedmi pahorcích a poslední soud, se přímo odkazuje na text Zjevení.

Autor: Jaroslav Moučka | pondělí 11.2.2013 17:24 | karma článku: 29,72 | přečteno: 4762x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88