Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ministrovi financí ČR: Státu už ani floka!

Nebo by ten nadpis měl být raději: Státu už ani floka a nějaké peprné oslovení, které náš nejlepší ministr financí používá pro své okolí. Jeho použití by pravděpodobně přispělo k, pro Kalouska, vyšší srozumitelnosti textu. Ještě bych ho mohl oslovovat třeba kyanide draselný nebo arzeniku, tomu by snad ještě rozuměl. V žadném případě bych nemohl použít oslovení jako Lafferova křivko. Zde by mou ironii patrně vůbec nepochopil, protože makroekonomie je pro něj španělská víska.

STÁTU NASRAT (toto slovo Kalousek chápe)

Náš zkorumpovaný, všechny kolem sebe vydírající, všem vyhrožující, a s kýmkoli se soudící, účelově rozvedený, demokracií a slušností se ohánějící zbožný chemik na ministerstvu financí, který ani nechápe, proč je výběr daní nižší (viz výše zmíněná Lafferova křivka http://mmister.com/lafferova-krivka-funguje-samozrejme/), protože se umí maximálně přesvědčit, je-li přítomen hliník, nám neustále dokazuje, že je jemný člověk. Slovy i činy. Nejenže hrdinně s gorilama v zádech zfackuje na ulici kluka, co mu jeho vlastním slovníkem řekne pravdu do očí, ale nechodí si pro silné slovo daleko, když je někdo taková svině, že zveřejní přinejmenším jeho nemorální chování. V podstatě nám ministr financí předvádí zvrácenou logiku galérky, kdy krimoši každého práskače eliminují dříve, než bys řekl švec. Inu zločinec jako zločinec (jn někteří jsou ještě neusvědčení).

Navíc jsme se mohli tento týden s překvapením dočíst, že se chystají úpravy metodiky výpočtu platů ústavních činitelů. A hádejte, kterým směrem. Máte jeden pokus. Co na tom, že je to v důsledku nálezu ústavního soudu. Nemám důvěru v jedinou instituci té naší bolševicko estebácko mafiánské demogracyje. Nemám důvěru ani v naši Ústavu, nemám důvěru v Ústavní soud pod vedením kreatury typu Rychetského. V Lotyšsku řešili krizi drastickým seškrtáním výdajů veřejné sféry, včetně platů poslanců a vlády. To naše vláda a parlament místo drastických škrtů zvyšuje hlavně daně občanům, místo zprůhlednění nakládání s veřejnými prostředky nám předvádí stínohru nazvanou boj proti korupci a zvažuje zvýšení platů ústavním činitelům. Nad spáleništěm naší ekonomiky ještě není rozfoukaný dým a hyeny už hledají, kde by ohryzaly nějaké ohořelé zbytky.

Třetím hřebíkem do rakve byla informace, že naše pravicová chemicko-svazácká vláda nižší výběr DPH nedává do souvislosti s nedávným zvýšením daní a chystá se DPH zvýšit ještě jednou. Aby levicoví hlupci příliš nejásali, Paroubek při svém jepičím pobytu na vrcholu politiky taky jednou pronesl perlu na adresu zvyšování daní a předpokladu snižování inkasa: "Takhle prostě ekonomika nefunguje." Prostě není kde vybírat. Jedni za 18 druzí bez dvou za dvacet.

Zvažuji založení občanského hnutí, jehož hlavním cílem by po dvoutřetinovou většinou vyhraných volbách bylo zrušení politických stran jako hlavní překážky demokracie, jejich nahrazení volbami přímých zástupců z jednotlivých volebních okrsků do parlamentu, do místních soudů a do místního státního zastupitelství a změnu ústavy směrem k posílení přímé demokracie.

Do té doby vyzývám občany k občanské neposlušnosti a pasivní rezistenci. Omezte svou spotřebu na minimum. Kdo můžete jezděte nakupovat zboží do zahraničí, většinou je tam levněji). Tam platíte dph taky, ale ne téhle zločinecké sebrance (jejich zločinecké sebrance). Přestaňte spořit do penzijních fondů (v Maďarsku byly nedávno fondy tzv. znárodněny, neboli ukradeny vládou), raději nakupujte drahé kovy za hotové jednorázově v takových množstvích, aby šlo o anonymní transakci (v Německu jsou dobré ceny a limit pro anonymní nákup je, myslím 15.000,- Euro), kupujte tzv. investiční slitky nebo mince ideálně v hmotnostech 1 unce (cca 31g). Nenechávejte si peníze v bankách, když se začne blížit nevyhnutelný kolaps předlužené a bankami ovládané západní civilizace, vaše úspory půjdou do háje. Podporujte šedou ekonomiku - nakupujte služby za hotové bez faktur (je to něco za něco - bez placení DPH by to mělo být levnější), řemeslníci a vůbec samostatně výdělečně činní, dělejte všechno pro to, aby vaše odvody a daně byly co nejnižší. Přestaňme krmit tu nenažranou bestii ať chcípne.

Začíná ti to docházet, Kalousku? Možná ty výzvy vypadají směšně, ale jednoho dne dojde k efektu sté opice (neočekávám, že bys věděl co to je, není v tom nic vulgárního) a pak se lidé zvednou a půjdou si zjednat spravedlnost.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Moučka | pátek 20.7.2012 17:13 | karma článku: 29,16 | přečteno: 1609x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Sedmnáctiletá dívka vzala na vycházku dvouměsíční dceru, do ústavu se nevrátily

22. května 2024  16:10

Pelhřimovští policisté pátrají po sedmnáctileté Stefanii Stojkové a jejím malém dítěti. V pátek se...

Zelenskému skončil mandát, Moskva v tom vidí šanci k destabilizaci země

22. května 2024  16:09

Ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému v pondělí sice vypršel pětiletý mandát, ale...

Blíží se volby do Evropského parlamentu. Kde a jak získat voličský průkaz

22. května 2024  16:04

Volby do Evropského parlamentu začínají za dva týdny, již nyní je ale možné žádat o voličské...

Pavel dal „políček“ Bartošovi. Je pro odklad digitalizace stavebního řízení

22. května 2024  15:53

Ministr pro místní rozvoj a šéf Pirátů Ivan Bartoš inkasoval ránu ze strany, ze které to nejspíš...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik