Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kypr: další krok ve zvětšování chaosu

Česká nezávislá i středněproudá média informovala zhusta o aktuálním dění na Kypru. Původně rozpočtová krize kyperského státu přerostla v krizi bankovní díky zdánlivě absurdnímu požadavku EU zdanit vklady v kyperských bankách, což hrozilo přerůst v runy na banky, které jsou nyní zavřené, aby nemohlo docházet k hromadným výběrům či transferům, postrachu všech bank v éře částečných rezerv. Přesto jsou informace, navzdory tomu, že je jich zdánlivě dost, poměrně kusé ne-li dokonce zavádějící.

BIPOLÁRNÍ SVĚT V MALÉM

Předně zdanění vkladu je krádež bez ohledu na to, jestli to Evropská unie nazve daní nebo nějak jinak.  EU tímto krokem nyní otevřeně sděluje obyvatelstvu to, co nebylo dosud zcela patrné na takzvaných pomocích (bailoutech) jednotlivým státům. Totiž že se nejedná o pomoc občanům těchto krizí postižených států, ale o transfery peněz vybraných na daních do kapes bank respektive jejich vlastníků. Až dosud se ale jednalo o veřejné peníze. Nyní je překračován Rubikon institiutu nedotknutelnosti soukromého vlastnictví a EU se mění na zlodějskou organizaci, která krade lidem jejich peníze.

Kypr byl až do vstupu do EU prosperující zdravou ekonomikou. Banky byly konzervativní. Po vstupu do EU a Eurozóny byly přinuceny nakupovat řecké dluhopisy, které jsou dnes bezcenými papírky a banky, jejichž značná část aktiv je kryta právě těmito dluhopisy, jsou dnes ve stavu insolventnosti. Co je děsivé je časový rámec. EU rozvrátila kyperské hospodářství za 5 let. Vstup do EU a Eurozóny se udál v roce 2008.

Mezinárodní bankovní oligarchie, která, jak už jinak, stojí v pozadí, sleduje tímto krokem několik cílů. Tím prvním je test, jestli jim projde tato drzá krádež za pomocí prostého administrativního aktu. Proto relativně malý Kypr. Když jim prošlo prodávat papírové zlato (pomocí vlastnických certifikátů a komoditních derivátů), díky čemuž se zobchodovalo desetinásobně více zlata než kdy bylo vytěženo (za použití stejného principu jako v případě částečných rezerv: nikdy si nepřijdou všichni vkladatelé/vlastníci papírového zlata vyzvednout své peníze/zlato najednou) a budou v tom pokračovat, dokud se jim bude dařit udržovat virtuální hodnotu potištěných papírků co se jim říká dolary a eura, proč by se pro změnu nepokusili relativizovat nedotknutelnost soukromého majetku, kterým vklady v bankách jsou. A jak vidno, jejich političtí maňásci poslouchají své páníčky na slovo. Další cíl vyplývá ze statutu Kypru coby daňového ráje. Není nikomu divné, že Evropská unie, která má zvrácenou potřebu regulovat vše od zakřivení salátových okurek až po to, kolik žen musí sedět ve vedeních firem, nedokázala harmonizovat (rozumějte: donutit) Kypr v otázce daňového systému? Ten důvod teď vyplouvá na hladinu. Je jím skutečnost, že obrovská část vložených peněz v kyperských bankách pochází z Ruska. Útok na vklady kyperských bank je tedy v prvé řadě útokem na ruské úspory. Co se na idnesu asi nedočtete je informace, že ruské ministerstvo zahraničí doporučilo prostřednictvím ambasád ruským občanům v USA a zemích EU, aby si neprodleně vybrali všechny své úspory ze západních bank. Zřejmě zdanění kyperských vkladů není posledním zdaněním vkladů....

Jednou z podmínek úspěšného vládnutí je kontrola všech částí názorového spektra společnosti. Z toho logicky vyplývá, že zatímco jedna část ovládaných politiků navrhne zdanění vkladů, jiná část ovládaných politiků z opoziční části spektra, v tomto případě ústy předsedy Britské strany nezávislosti (UKIP) Nigela Farage, vyzve lidi: Seber prachy a zmiz. To je klasická výzva k runu na banky. Výsledkem je panika. Je to akce stejného typu jakou vyvolal J. P. Morgan v roce 1907, když obvinil jednu z newyorkských bank z insolvence. Během nastálé krize se následně, ó jaký lidumil, finančně angažoval v procesu zvládnutí a ukončení paniky. Klika mezinárodních bankéřů, jejímž byl J.P. Morgan členem, poté, podle schématu chaos-reakce-řešení, navrhli skrze ovládané politiky vytvoření FEDu, čímž završili střídavě úspěšné, ale většinou neúspěšné, staleté úsilí Rothschieldů o vytvoření centrální banky ve Spojených státech, aby se už žádná bankovní krize nemohla opakovat (důvod, kterým vytvoření centrální banky obhajovali).

Z výše uvedeného dále vyplývá, že úsilí Ruska o vymanění ruské centrální banky z vlivu mezinárodní finanční oligarchie je jen předem domluvenou hrou, která má vytvořit předpoklad pro zdánlivě odvetné akce (útok na ruské vklady). Skutečným efektem bude zvýšení znovu budované bipolarity s USA na jedné straně a s Ruskem a Čínou na straně druhé. Bipolarita bude jedním ze spouštěčů oligarchy konstruované postupně zvětšované všeobecné globální krize. Reakcí populace, až tato krize (včetně rozsáhlého válečného konfliktu) dosáhne nesnesitelných rozměrů, bude naprosté zoufalství a volání po řešení. V té chvíli přijdou politici na pokyn svých loutkoherců se spásným návrhem: vytvoření globální nevolené vlády oligarchů (pravděpodobně pod hlavičkou OSN), která bude vládnout skrze nadnárodní struktury jako je Evropská unie, díky čemuž zavládne věčný světový mír a prosperita. Stejně jako po založení FEDu přestaly vznikat ekonomické krize, že.

Kyperská krize je tedy jen kamínkem, který spolu s dalšími má spustit lavinu událostí, které se završí vytvořením světového impéria. Takto vytvořený svět se nebude světu, jak jej známe, podobat téměř v ničem. Půjde o svět totálně kontrolovaných lidských bytostí v rozsahu, vedle něhož jsou Orwellovy vize jen dětskými báchorkami. Jedná se v podstatě o závod. Buď se podaří lidstvu probrat se včas z konzumní hibernace nazývané už od dob starého Říma „Chléb a hry“ a zastavit konečné fáze realizace tohoto šíleného plánu nebo je odsouzeno žít v otroctví nadizajnovaném skupinou sociopatů, kteří dali světu všechny genocidní ideologie a války 20. století.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Moučka | pondělí 25.3.2013 9:52 | karma článku: 24,33 | přečteno: 646x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik