Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jakou má Janouškův Cayenne registrační značku?

Před nějakou dobou proběhla médii kauza Aleše Trpišovského s jeho registrační značkou 2222. Média se tehdy mohla přetrhnout s nejrůznějšími psychologickými posudky o deprivantech s malými pinďoury, kteří si takto vylepšují sebevědomí. Údajných důvodů, proč si větší či menší zbohatlíci tyto značky pořizují bylo jak máku. Jeden bizarnější než druhý

Pan MOCNÝ.

Bylo zajímavé, že ani jedno médium (nebo jsem to alespoň nezaregistroval) nepřineslo to jediné pragmatické vysvětlení této investice. Teď máme na pranýři jednoho z nedotknutelné špičky. Je to jiná nedotknutelnost než v Indii. V Indii se říká Nedotknutelní té nejnižší kastě. Její příslušníci jsou považováni za nečisté. Proto jsou označováni jako nedotknutelní, aby se druzí kontaktem s nimi neznečistili. U nás je to jinak. Nedotknutelní jsou ti, kdož mají bohatství a moc. Tudíž si v naší korupcí prožrané zemi mohou koupit speciální privilegia. Hlavním důvodem, proč si tito nedotknutelní kupují na své vozy ony specifické registrační značky je, aby policie na první pohled věděla, že tento vůz a tohoto řidiče nemá obtěžovat. Proto se Janouškovi od prvních kontaktů s policií dostalo speciálního zacházení. Od prvního pohledu na jeho Porsche Cayenne věděli, že musí našlapovat opatrně, protože před sebou mají člověka s reálnou Mocí. Nedotknutelného. Člověka, který by jim taky mohl pěkně zavařit, protože ti kdo sedí ve vysokých patrech tohoto státu se s tímto člověkem velice dobře znají a tedy si raději nepálit prsty. Takto funguje moc. Ani nemusí křičet na dotěrné rameno zákona: „Víte, kdo já jsem?“ Jakkoli nápadné registrační značky jsou kódem pro: „Dej si pohov, poldo!“, případně varovné: „Raději to ani nezkoušej!“

Janoušek udělal z banální nehody těžké ublížení na zdraví, neposkytnutí pomoci a řízení motorového vozidla pod vlivem omamných látek.  Janoušek se choval krajně nelogicky. To si lze vysvětlit dvěma způsoby. Buďto uvažoval tak, že ještě k těm všem uniklým odposlechům další aféra – opilý Janoušek za volantem – by byla neúnosná anebo už dosáhl  takového stupně sebezbožštění, že si prostě řekl: „Seru na tebe, bábo. Jedu. Pro mě to nemůže mít žádné důsledky.“ Arogance moci. Stejná, jako když při poslední předvolební kampani do Poslanecké sněmovny zaparkovali Paroubek a severočeské exvexlácké kápo Petr Benda své vozy na zastávce městské hromadné dopravy a suverénně odkráčeli na předvolební mítink.

Kdyby si Janoušek s dámou vyměnil čísla pojistek atd., tak k nehodě nemuseli policii vůbec volat. A kdyby ji i zavolali, určitě by to vzhledem k mizivým následkům prvního střetu s policisty uhrál nadstandardně. Proto si myslím, že jeho následné chování pramení z toho druhého důvodu. V aroganci nedotknutelných.

Takže jen tak pro zajímavost. Jaké, že je to registrační číslo Janouškova Cayenna?

4A3 1968.

Že by se registrační značka s osudným letopočtem dostala na Janouškovo auto čirou náhodou? Vypadá to, že ti skutečně mocní jsou při výběru registračních značek rafinovanější než Aleš Trpišovský. Možná by naše křišťálová média měla udělat reportáž o tom, jaké registrační značky mají na svých vozech skutečně mocní lidé. Bylo by zajímavé vědět, jakým klíčem se při výběru kódu na svůj vůz řídí.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Moučka | pondělí 26.3.2012 19:53 | karma článku: 24,77 | přečteno: 2066x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik