Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Další humanitární bombardování? No, Těbůh!

Exprezident Václav Havel opět míchá vařečkou v kotli světové politiky. Vzhledem ke zkušenostem s „humanitárním“ bombardováním Srbska se, ač bezvěrec, křižuji, jako srbští popové v albánským živlem obklíčených monastýrech v Kosovu.

Terorista Hašim Thaci a ministryně USA Pan exprezident má pravdu. Svět přihlížel vzájemnému vraždění Chorvatů, Bosňáků a Srbů po celou dobu jejich války a byl schopen tam poslat jen humanitární jednotky Unprofor a Ifor s velmi slabým mandátem, který jim nedovoloval zakročit proti agresorům. Slovo "humanitární" zde tedy bylo na místě. Naproti tomu v okamžiku, kdy Srbsko začalo chránit své výsostné území před zdivočelými kosovskými Albánci, svět zasáhl proti "do té doby nevídanému" násilí promptně a tvrdě. Václav I. řečený Dramatický tehdejší akci nazval "Humanitárním bombardováním" a kvůli této reakci se nepohodl i se svým dlouholetým přítelem, nedávno zesnulým, Jiřím Dienstbierem. Kosovské Albánce dnes i tehdy vedli lidé, kteří do té doby figurovali na seznamech teroristů. Paní Marie Korbelová, alias Madeleine Albright se nechávala fotit v objetí s Hašimem Thacim (viz foto), který figuruje na seznamu Rady Evropy o černém obchodu s lidskými orgány (to se unese Srb, odveze se přes hranice do Albánie, je zavražděn a následně demontován na velmi dobře placené náhradní díly) a zároveň má prsty v obchodu s narkotiky. Tentýž člověk je zároveň premiérem Kosova. Jestliže si tamní lidé zvolí takového gaunera do čela, jaký asi může být ten zbytek? Lépe pochopíme motivy některých světových politiků, když si uvědomíme, že na území Kosova vznikla americká vojenská základna schopna pojmout 60 tisíc vojáků a strategicky tak dobře umístěná, že je z ní možno rychle zasáhnout kdekoli v Evropě (myslel jsem, že jsme spojenci, ale FEMA camps by asi v Evropě vzbudily pozornost, tak aspoň takhle) a na Blízkém východě. Dalším zajímavým motivem je informace o tom, jak Albright Group (nejde o shodu jmen) výhodně odprodala svůj podíl v kosovském mobilním operátorovi Ipko prý za 20 miliónů EUR. Zvláštní souvislosti, že? Jsem zvědav, co ještě vyleze na světlo. Tato fakta mne vedou k otázce: Jestliže Václav I. tak vehementně volá po zásahu, jaképak mocenské, geopolitické a mamonářské zájmy stojí za současnou libyjskou občanskou válkou. Je tam ropa. Jistě. A co dál? Další mamutí základna USA, tentokrát pro kontrolu nad severní Afrikou? O Kaddáfím nemám žádné iluze, ale o mocenských zájmech hlavní velmoci a o lidech v jejím pozadí také ne. Uvidíme, kam se to v nejbližší budoucnosti bude vyvíjet. Bohužel, mezitím budou v Libyi umírat nevinní lidé.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Moučka | pondělí 7.3.2011 13:59 | karma článku: 28,12 | přečteno: 1922x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1110x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V Dillí naměřili rekordních 49,9 stupně. Šetřete vodou, nabádají úřady občany

29. května 2024  11:04

Meteorologové v indickém hlavním městě Dillí v úterý naměřili rekordní teplotu 49,9 stupně....

Před volbami v Mexiku zabili už 22 kandidátů. Favoritkou na prezidentku je žena

29. května 2024  11:01

Necelý týden před prezidentskými, parlamentními a komunálními volbami v Mexiku byl zastřelen další...

Středočeští policisté pátrají po uprchlém vězni. Může být nebezpečný, varují

29. května 2024  10:55

Policisté pátrají po jednatřicetiletém vězni, který v úterý večer odešel z nestřeženého pracoviště...

KOMENTÁŘ: Ústavní soud hájí hlavně svoje platy. Zdá se, že sobě pomůže vždycky

29. května 2024  10:54

Ústavní soud zrušil snížení platů představitelů státu od roku 2024. Zatímco však pro soudce toto...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik