Břeclavská kauza: Volný pád

To se nám kluk pěkně odkopal, že? Vyprovokoval záchvaty solidarity v celé zemi, v rodném městě pochod extremistů, bolševníková popíková hvězdičková hvězdička Majkl Dejvid co sbírá céčka mu osobně věnoval sto klacků a vona to byla léčka a von vo tom neměl ani zdání, hele. Kdyby to jen nevzalo tak rychlý a stručný konec. Jako když hodíte šutr do rokle.

Tak nějaký takový popis událostí bych očekával i ve zvratu kauzy Břeclav. Ale ono nic.Zdroj: aktualne.cz

Naše média se po senzačním odhalení zachovala neuvěřitelně zdrženlivě. Záměrně jsem čekal několik dní, jestli budou následovat detaily. Ale ono nic. Ani bulvár nejbulvárovatější.  V kauze David Rath jsme neustále zahrnováni detaily, řekl bych až mikroskopickými. Vždycky jsme zahrnováni detaily až mikroskopickými. Čím víc propagandy, tím víc detailů. Ukážou nám i krvavou skvrnu na koberci v jakémsi domě prý v Pakistánu po mrtvém arciteroristovi, jehož mrtvolu nikdo nikdy neviděl a s těmi co ji viděli a co ji šoupli k rybám spadl později vrtulník a tedy nikdy nic víc neřeknou (ale tohle už musel člověk vyšťourat někde jinde než na idnesu).

Jen v kauze Petra a jeho maminky nic. Niente, ničevo, nichts, nothing. Kulové. Očekával bych při takovéto senzaci více detailů. Postrádám 3D animaci, která nám všechno ukáže v barvách i v dynamickém pohybu. Například, ve kterém domě se chlapec heterosexuálně předváděl. Na kterém zábradlí spadl o patro níže. Byl to balkón nebo zábradlí na schodišti? Pokud to byl balkón, tak kde se nachází? Je to panelák s balkónem na společném schodišti nebo to je balkón v bytě? A pokud je to balkón v bytě, tak na který jiný bytový balkón chlapec spadl? A viděli ho obyvatelé onoho bytu nebo v něm nikdo nebyl? A pokud v bytě nikdo nebyl, tak jak se dostal z bytu ven, aniž by poškodil vstupní dveře? A jak se potom z místa svého „vzestupu i pádu“ dostal na místo, odkud nakonec zavolali sanitku? A jak to, že lékaři nepoznali, že povaha zranění neodpovídá fyzickému napadení jinou osobou nebo osobami?

Zkrátka nic. Spousta otazníků, žádné odpovědi. Petr si vše vymyslel, paní Oksana se omluvila, policie oznámila, že chlapec nemůže být potrestán,  nevinní Rómové zvedli pěsti, že tohle už je jako moc a jak si může mladistvý pubescent dovolit takhle cigánit, zmocněnkyně pro lidská práva prohlásila, že smyšlený útok poškodil slušné Rómy a fertig. To bylo před čtyřmi dny a od té doby ticho po pěšině. Ještě bych snad připomenul, že týden před finálním coming outem jsme byli svědky pokusu Petra zdiskreditovat coby drogového dealera Marie Johany v anonymitě maloměsta. To ještě Petr a jeho maminka zvládli dementovat.

Ponechávám své nutkavé otázky bez komentáře. Ať si každý udělá svůj vlastní názor. Já osobně mám spoustu pochyb, protože se média chovají nestandardně. Petrovi a jeho mamince, paní Oksaně Zhyvachivské, držím palce a doufám, že se jim nic špatného nestane. Že jim nic nehrozí.

Autor: Jaroslav Moučka | úterý 29.5.2012 10:33 | karma článku: 26,56 | přečteno: 3785x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88