Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

2001-2011: Dekáda, kdy jsem přestal věřit vlastním smyslům

Máme za sebou 10. výročí teroristických útoků na Spojené státy. Bílý dům dokonce podle informací z tisku vydal "inštrukce", jak slavit. Pokoušel jsem se ty pokyny najít, dokonce jsem zasurfoval i na stránku Bílého domu, abych si ty, jak se moderně po americku říká guidelines stáhnul a přečetl, abych nedej bože neslavil špatně, ale nic jsem tam nenašel. Asi je to tajné nebo co. Představuji si tedy, že bychom se z nich dozvěděli, jaká mávátka jsou pro dané oslavy přípustná, v které ruce je mají slavící třímat, jaké pohyby s mávátky lze provádět, abychom náhodně a nechtěně neurazili nějakou útlocitnou menšinu neřkuli celý jeden gender a konečně jaká hesla se k danému výročí nejlépe hodí. Zkrátka, jak vidíte, počítám s tím, že úřad amerického prezidenta přišel s něčím revolučně novým. Prostě Vote for change! Vote for Barack! Barack for president! Yes, we can!

Buď poslušný. Nikdy nevěř vlastním očím. Věř tomu, co ti řeknou.

Uplynulé desetiletí se díky té hrůzné tragédii stalo dekádou, kdy jsem se postupně odnaučoval věřit vlastním očím a uším i úsudku

Nejprve jsem viděl v září 2001 spadnout tři baráky způsobem, jakým se mohou budovy zhroutit jen za použití výbušnin. Ale ne z nějakého zaparkovaného vanu nacpaného modifikovanými dusíkatými hnojivy, ale profesionálně provedenému zaminování s přesným mikrosekundovým rozčasováním  iniciace jednotlivých náloží, aby si barák kecnul hezky na zadek a nadělal co nejméně škody v okolí. Mistrovská práce, říkal jsem si, ovlivněn svou státní zkouškou z trhacích prací.  Zahynulo skoro 3 000 nevinných lidí, aby majitel dvojčat Larry Silverstein mohl shrábnout několikamiliardovou pojistku. Měl totiž boží vnuknutí a krátce před útoky si budovy pojistil proti teroristickému útoku. Ale George W. řekl, že žádné alternativní či konspirační názory na to co se ten den stalo než ty, které schválí vláda jako oficiální vysvětlení, nebudou tolerovány. Ale americký kongresman a možný kandidát na amerického prezidenta Ron Paul v roce 2009 zase na druhou stranu řekl: „Co když se jednou Američané proberou a pochopí že oficiální důvody pro rozpoutání války jsou téměř vždycky založeny na lžích a jsou podporovány válečnou propagandou kvůli tomu, aby se  posloužilo zvláštním zájmům“ (http://www.youtube.com/watch?v=4fHfdSi-GDo v čase 2:01-2:13) Ale pak jsem se taky dočetl, že kdo si myslí, že ty baráky byly odstřeleny je pravděpodobně vyšinutý jedinec a já se za vyšinutého nepovažuji a tak asi budu muset popřít, co mně naučili ve škole, a změním názor….

Potom Česká republika podepsala Open Sky Treaty, smlouvu, která umožňuje letadlům NATO volně používat náš vzdušný prostor k průletu v podstatě bez udání důvodu. A na obloze se začaly dít věci. Jako synek z Ostravy jsem často sledoval na obloze stíhačky z mošnovského letiště, poslouchal aerodynamický třesk, když překonaly rychlost zvuku a sledoval bílé čáry za stíhačkami i to jak se rychle rozpouštějí.  Dnes ve velkých výškách lítají veliká letadla, za jejich motory se vytvářejí silné bílé čáry, které se už ale nerozpouštějí, ale postupně rozptylují do stále silnějších pásů a těch letadel je vždy za jasných dnů na obloze několik a lítají křížem krážem přes sebe a nechávají za sebou ty čáry a když se člověk vydrží dívat dost dlouho, tak už vůbec není jasno, ale obloha se potáhne takovým šedým zákalem, jak se ty nemizící a rozšiřující se pásy od  těch letadel spojí v souvislou plochu. A tak jsem chtěl vědět proč ty čáry hned nemizí a nikde nic nebylo, až najednou se v hlavních zprávách na TV Prima objevila reportáž, že se prý jedná o chemikálie, které se přidávají do výfukových plynů letadel a vytvářejí aerosol, který se v atmosféře rozptýlí a že se tomu říká Chemtrails (http://www.youtube.com/watch?v=4bwfWvm3zHc). Pak se už žádná taková reportáž ani jiná informace nikdy neobjevila a naopak když už se o tom někdo zmíní, tak jedině v souvislosti, že kdo věří na chemtrails je cvok a tak doufám, že ten reportér, co se tak na té Primě spletl, neměl žádné potíže a že ho, chudáka, nevyhodili. No a já jsem se ty nemiznoucí čáry na obloze naučil nevnímat. Jako by tam prostě nebyly, protože pro ně žádné oficiální vysvětlení nikdo nepřinesl. No co jiného můžu dělat? Řekněte?

A taky se objevil ten skandál s těmi zveřejněnými e maily těch klimatologů, ve kterých si psali, že raději zničí všechna data, jen aby se nepřišlo na to, že zfalšovali výzkum o globálním oteplování, aby dokázali, že se otepluje. Když do té doby někteří vědci a sem tam nějaký prezident tvrdili opak, tak z nich hned udělali desperáty ve vědecké komunitě (z toho prezidenta idiota) a odmítli jim poskytnout granty na výzkum a nebo je rovnou vyhodili z práce, a člověk by čekal, že když se proflákly ty maily, tak že se to všechno přehodnotí, ale oni jenom globální oteplování přejmenovali na globální změnu klimatu a dál si prosazovali svou agendu ohledně snížení CO2, ze kterého všechno zelené roste, a tak tady začaly po té aféře na zemědělské půdě růst sluneční elektrárny, které jsou ale zelené jen přeneseně, a místo pšenice se pěstuje řepka olejka, ze které se pak vyrábí bionafta a to nevypěstované jídlo pak přece musí někde chybět, že jo? A přesto všechno se jede dál po té samé koleji, a dál to učí děti ve školách, včetně toho, že je nás na téhle planetě moc, prostě jako by se nechumelilo….

A u nás se nesmí shromažďovat údaje o tom, kolik příslušníků romského etnika páchá trestnou činnost, protože je to v rozporu s jakousi multikulturní politikou a dokonce ani v novinách se nesmí napsat, že romský mladík odnesl měděné dráty od železniční signalizace do sběru a tím ohrozil bezpečnost dopravy a tak napíšou jen mladík. A tak vlastně ani nikdo neví, jak ten problém je veliký a co teda s ním a každý pak říká, že všichni cikáni kradou a to přece není pravda…

A když chcete nový pas, tak vám odeberou biometrické údaje a to přece už pan Mahátma Gándhí odmítl na konci 19. století, když byl v jižní Africe, kde chtěli všem barevným obyvatelům snímat otisky prstů, jako zločincům, tak dnes abyste mohli naplnit svou „svobodu“ cestovat, musíte se nechat považovat za potenciální zločince, akorát, že teď je to kvůli vaší bezpečnosti, že jako vás to ochrání, když vás třeba někdo někde napadne se zbraní v ruce….

A když vás jako zaměstnavatele někdo obviní z diskriminace, tak už to nemusí dokazovat, naopak vy jako zaměstnavatel musíte dokázat, že tomu tak není, a když váš příbuzný ve vašem autě spáchá přestupek, a oni si vás pozvou k podání vysvětlení, tak vy ho musíte udat, a jak dlouho to bude trvat, než vás donutí udávat své blízké i ze spáchání trestného činu a jak daleko je pak k tomu, aby děti organizované v nějaké mládežnické organizaci (třeba Rompuyjugend a pro starší Barrosův svaz mládeže) začali šmírovat a udávat své rodiče z nevhodných myšlenek….

A letos konečně dopadli toho vousáče s tím kastrůlkem na hlavě, co prý je odpovědný za ta dvojčata. Barack úhledně a esteticky nakráčel k mikrofonu a všem nám to oznámil, ale toho mrtvého Usámu nám neukázali. Spousty nejrůznějších detailů jo, těma nás zaplavili, i červenou skvrnu na jakémsi tepichu, v jakémsi pokoji v jakémsi domě bůhví kde nám ukázali, ale mrtvolu ne, prý to nebylo nic hezkého. Ale mrtvoly synů Saddáma Husajna ukázali a taky to nebylo nic hezkého, jenomže to byl prezidentem ten prďola z Texasu co jeho děda spolupracoval s nacisty. Ten se halt dědičně s ničím nepáral. Jenomže já jsem si pak vzpomněl, že ta krásná bývalá prezidentka Pakistánu Benazir Bhuttová ještě předtím, než ji v roce 2007 zavraždili, tak poskytla rozhovor BBC, ve kterém mluvila o tom, že ví, že jí usilují o život a dokonce vyjmenovala i lidi, kteří na plánování atentátu na ni mohou mít podíl a jmenovala i jakéhosi Omara Sheikha co zabil Usámu bin Ládina. A BBC tu zmínku o mrtvém Usámovi do vysílání vystřihla ne proto, že by existovala cenzura to ne, ale aby nevyvolali zmatek. To je od nich tak hezké. Jenomže nějaký šikula ten nezkrácený záznam vynesl a zavěsil ho na internet (http://www.youtube.com/watch?v=SDTEEXG3ge8). A to já mu teda vůbec neděkuji, protože on opravdu způsobil zmatek. V mé hlavě. Já teď nevím, kdo mluví pravdu a kdo lže a co si teda mám myslet. Zabil toho arcilotra Usámu už před rokem 2007 Omar Sheikh nebo americké speciální síly v roce 2011? Benazir už toho moc neřekne, ale Barackovi hnedle vyskočily volební preference pěkně nahoru. No tak aspoň něco je tady hezky jednoznačné a srozumitelné…

Ale jinak už tady ničemu nerozumím. A je toho ještě mnohem více. Jak to vypadá, tak si naše sekulární civilizace vytvořila více tabuizovaných témat a nejrůznějších dogmat než katolická církev za 2000 let. O tomhle se nemluví a tamhle o tom se nediskutuje, a pokud jo, tak musíš být buďto blázen anebo zločinec a takhle se přeci chovala svého času svatá inkvizice. A já si vzpomínám, jak jsme za komunismu museli jinak myslet a mluvit v práci a ve školách než co jsme si doopravdy mysleli a říkali doma a museli jsme se v novinách naučit číst mezi řádky, abychom se dobrali, alespoň náznaků pravdy a lidi tenkrát zavírali za jiné názory do vězení nebo do blázince. V 89. roce jsme kvůli tomu zvonili na náměstích klíči. A teď po 20ti letech, co nám tvrděj, že máme svobodu a demokracii (jenže to nám tvrdili i komunisti a nacisti taky říkali vězňům v koncentrácích to své Arbeit macht frei, že), už zase musíme číst mezi řádky a nesmí se říkat některé názory a přitom, když se u nějakého tématu brání diskusi, nebo se dokonce spustí represe, tak to naopak přitáhne zájem a lidi se v tom začnou šťourat. Vždyť to psal už Vonnegut ve svém románu Kolíbka, že vládce ostrova, sám přesvědčený bokononista, aby učinil Bokononovo náboženství ještě populárnější, tak Bokonona postavil mimo zákon a jeho učení zakázal. A komunisti to udělali stejně s Chartou 77. A ke spoustě věcí se vám nikdo nevyjádří, ale názor si na to udělat nemůžete bez toho, aby vás někdo neokřikl a nezesměšnil. A tohle všechno se stihlo za těch deset let co spadly dvojčata a já myslím, že je načase zase zazvonit klíči a vymést ten sajrajt, který tohle všechno způsobuje, dokud je ještě čas. Všude bez rozdílu.

PS: Doufám, že jednou nepřijdu domů a nenajdu svou přítelkyni v posteli s jiným mužem a ona mi jen suše neřekne: Přece bys nevěřil tomu, co vidíš, no to bys byl fakt blázen…

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Moučka | úterý 13.9.2011 10:50 | karma článku: 21,27 | přečteno: 1069x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik