Hongkong mezi kapkami deště

Letošní rok je náročný z mnoha důvodů. Jedním z nich je i to, že se letos nekonalo pravidelné jarní období dešťů. Ani tajfuny. Proto se u nás v subtropech radujeme z každé kapky. Hongkong v dešti má navíc své zvláštní kouzlo. 

Květen 2021 byl nejteplejší v historii Hongkongu. Teda v té historii, o které víme. To znamená od roku 1884, kdy se tu oficiálně začala měřit a zaznamenávat teplota vzduchu. Průměrná teplota byla v květnu o celé 2 a půl stupně Celsia nad normálem. A společně s březnem a dubnem vytvořili nejteplejší jaro v historii.

V květnu též pršelo mnohem méně než obvykle. Pravidelné období dešťů a tajfunů se letos vůbec nekonalo. Spadlo jen 22 procent očekávaných srážek. Neobvyklé sucho nás trápilo po prvních pět měsíců roku. A tak když v srpnu konečně začalo pršet, vyrazila jsem do ulic se na tu nádheru podívat.

Toto krátké video https://www.instagram.com/p/CSnP62khDZT/?utm_medium=copy_link vás přenese do Nových teritorií, kde nás 15. srpna zastihl déšť. Můžete se sami přesvědčit, že když v Hongkongu prší, tak někdy žádný deštník není dost velký. 

Déšť v Sheung Wan
Pán s krabicemi v dešti
Déšť v Centralu
Taxi v Centralu
Viděno z autobusu
Večerní déšť v Sheung Wan
Taxi v dešti

 

Autor: Marketa Moore | pondělí 6.9.2021 6:28 | karma článku: 10,65 | přečteno: 206x