Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zelený mužík zařehtal…

Jaký mužík? Ten ukřičený „Alzák“? Ne, ale je mu dost podobný. Ponejvíce vykulenýma očima a hlavně barvou. Nic? Tak Vás nebudu trápit - U:fon...

Dnes Vás, v avizovaném stylu psaní, chci seznámit s praktikami operátora, který funguje na našem trhu. A věřte, že si nemíním brát servítky, ač jsem byl jeho zákazníkem od roku 2008. Jenom nevím, který případ je více „odstrašující“. Má zkušenost je kratší, napíši raději story mé kamarádky.

Dlouholetá zákaznice, dokonce i rok souhlasí. V době počátku rojení operátorů si pořídila pevnou linku s internetem - u zeleného mužíka U:fona.

Dodaný modem zajišťoval telefonní přenos (bezdrátový) včetně internetu. Cena odpovídala kvalitě a rychlosti přenosu. K současným se nemůže ani v jednom parametru porovnat. Zvykla si na „šneka“, jak přátelům komentovala. Není žádnou internetovou přebornicí a pro její e-mailovou korespondenci či pokecání na skype (bez kamery) stačilo. Videa sledovala na „počkání“. Že neznáte? Ani já, ale u kamarádky zažil. Stále se zastavovalo (načítalo do paměti), kousek běželo, načítalo atd. Pomalu jsem měl strach, že zapomenu již prošlý obsah.    

„To je normál“ kvitovala se stoickým klidem majitelka „ jsem zvyklá“.

V polovině ledna začaly problémy se „šnekem“ alias zeleným mužíkem. Internet se načítal tak mizerně, až ho to přestalo bavit. Pevná fungovala, tak jsem byl požádán, vzhledem k hodinovým zkušenostem, o možnou opravu.

Řeknu vám, byla to tvrdá řehole, zelenáč kličkoval profesionálně. Občas jsem musel použít i slovník neandrtálců. Když jsem se na zákaznické lince probojoval k technikovi a provedl jím avizované testy, zjištěno, že je vadný router. Jelikož majitelem je „již“ zákaznice, nabídnut nový za nehoráznou cenu kolem 3000 Kč. Sdělil majitelce a ta málem omdlela. Běžela jí právě dvouletá smlouva, v jejím průběhu jí pan U:fon za obě služby slevoval „celých“ 50 Kč/měsíčně. Za věrnost a prodloužení služby. Ale opatrně – jenom 12 měsíců. V době, kdy jí „havaroval“ net, již platila plnou palbu a dokonce této dvouletky ji zbývalo sedm měsíců. Takže mdloby jsou pochopitelné – investice nesmyslná a předražená. Odmítnuto, 14 dní již bez internetu (potřeba bankovních operací), hledáme řešení a navrhuji ukončit. Při tomto pokusu, sáhl mužík ke kompromisu – nabídl zlevněný (dotovaný) router za 595 Kč, ovšem za změnu smlouvy na nových 24 měsíců!! Majitelka je konzervativní typ, 600 Kč není moc, šnek jí celkem nevadí a potřeba internetu stoupá úměrně s klesající soudností.

Jen pro zajímavost, vše řešíme telefonem, „zatím“ fungujícím. Uvozovky vám budou jasné níže.

Sjednána nová smlouva, očekávaný router přišel do týdne. Časové údaje sledujte, svědčí o opravdové vstřícnosti potřeb zoufalého zákazníka. Modem zapojujeme s pomocí technika a za peníze zákazníka – linka zadarmo ještě nefunguje.

Zlatý hřeb operátora nastal při aktivaci modemu – bude zprovozněn do 3 pracovních dnů (normální předpis)!! Jelikož je pátek, víkend se nemaká, tak v úterý příští týden. Obdivuji výdrž kamarádky. V úterý opět za vlastní reklamujeme neaktivní modem.

Velké divení, modem je již aktivován. Zkoušíme internet, opravdu funguje. Na dotaz, proč nebyla aktivace sdělena, rozpačité blekotání. Mělo by již být vše v pořádku – po skoro měsíci? Hluboký omyl, vážení čtenáři – nefunguje telefon!!

A kolečko opět začíná, již nebudu popisovat, bylo by to opakování a dáte mi za pravdu, že opakování je nuda. Jen pro dokreslení solidnosti – kamarádce přichází vyúčtování v plném sazbě. Jako by nechumelilo a celý měsíc surfovala.

Příběh má vyvrcholení. V jeho závěru, při aktivačním procesu, zjištěno, že nový router a při převzetí zaplacený, je v a d n ý -  nefunguje pro změnu telefon !!

Tak to je i na mé nervy dost. Co mé, ale i kamarádky. Bez internetu a telefonu již měsíc a půl, platby normál, zaplacený šmejd. Písemně sdělujeme operátorovi, že končíme původní smlouvu, novou neuznáváme a "nerouter" vracíme. Kroutil se, ale proti argumentům neměl šanci. Vracení balíku - dalších 145 Kč.

Po týdnu přišla poukázka za vrácený modem, poštovné nikde. Sděleno, po e-mailové korespondenci (z mého notebooku) že bude odečteno ze smluvní pokuty za nedodržení původní smlouvy.

Čekáte, že zelený mužík bude k dlouholetému zákazníkovi a prošlé anabázi vstřícný, omluví se či dokonce shovívavý a něco odpustí?

Tak to bych nepsal a nevaroval stávající a nedej bože budoucí zákazníky U:fona.

Smluvní pokuta překvapila, byla vysoká a vůbec ani jedno z výše uvedeného nesplnila.

Vlastně něco ano – odhlásil jsem, po tomto příběhu, svoji pevnou linku U:fona se seniorským tarifem. Linku, kterou jsem držel z nostalgie a pro občasný pokec s mojí sestrou v Německu.

Samozřejmě proti smluvní pokutě, která mě čeká. Přežiji, nebojte...

Všichni už „kecáme“ přes skype a jde to bez nervů.

A kamarádka?  "Hodinovej" našel bezva internet za poloviční cenu, skype zapíná s kamerou a takovej fofr nemám ani já doma či v Edenu.

Děkuji za přečtení.            Jiří

Autor: Jiří Mitáček | pondělí 16.5.2016 8:45 | karma článku: 22,02 | přečteno: 606x
  • Další články autora

Jiří Mitáček

Vše, co mám...

Titulek je mnoho říkající... Budu vám vyprávět příběh „obyčejné“ gramofonové LP desky. Její věk - 47 let... Uvozovky naznačují, že má v mém dosavadním životě neobyčejné zastoupení. V závěru tohoto vyznání pochopíte...

15.12.2023 v 14:15 | Karma: 27,17 | Přečteno: 366x | Diskuse| Osobní

Jiří Mitáček

Dobrý den, pane Zemane…

Takto jsem začínal svůj velice slušný „rozlůčkový“ blog s panem Zemanem. Jenom jsem mu chtěl sdělit, že budu 5 let žít v zemi. která nemá presidenta. Vůůůbec jsem netušil, že těch let bude 2 x tolik. A vůbec jsem netušil...

29.1.2023 v 23:45 | Karma: 28,86 | Přečteno: 750x | Diskuse| Osobní

Jiří Mitáček

Fakt jsem to v mém věku nečekal!!

Copak? Pokles zdraví? Pokles erekce? Pokles financí? Pokles sebevědomí ...? Ani jedno z výše uvedených, Horší...

20.5.2022 v 22:15 | Karma: 25,76 | Přečteno: 798x | Diskuse| Karlovy Vary

Jiří Mitáček

Potkal jsem Barunku…

Doba covidová... Prožíváme „na plný pecky“. Pokud neposloucháme, nedíváme se nebo nečteme příliš často komentáře o „stavu hladiny“ v naší populaci, hledáme...Napadá mě jeden známý televizní pořad o čase (uváděl pan Karel Čáslavský).

21.3.2021 v 17:39 | Karma: 27,87 | Přečteno: 521x | Diskuse| Ostatní

Jiří Mitáček

Autobus přátel…

Šiš. To je tak těžkej provoz... Porád se vám nějak mění posádka a kdo má tyhle šachy pořád stíhat. A hlavně zdůvodňovat „přeskupovačku". Šoupnete někoho o sedák dál a už musíte "zdůvodňovat".

13.11.2020 v 23:32 | Karma: 27,65 | Přečteno: 442x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Česko nakoupí šest vrtulníků pro hašení požárů, pomohou i jinde v Unii

30. dubna 2024  16:51

Česko chce do roku 2030 nakoupit šest vrtulníků pro hašení lesních požárů. Jejich cena by byla do...

Fiala uvítal Steinmeiera v Kramářově vile. Jednali s výhledem na Prahu

30. dubna 2024  16:50

Premiér Petr Fiala z ODS se setkal v pražské Kramářově vile s německým prezidentem Frankem-Walterem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1757x
Obyčejný chlap, rentiér, pracovně se státem vyrovnaný. Listopad 1989 bude trvale patřit mezi nejšťastnější měsíce mého "brožovaného" života. Jsem optimista a spokojen, že svobodu mohu prožívat. A na plný "pecky".