Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Senioři a hygiena… část čtvrtá

Tak nevím, jestli jsem si minule nenaběhl. Mám na mysli avízo na dnešní téma blogu. Pro jistou se omlouvám už teď, protože tuším, že někteří z vás na mne vystartují. Věřte však, že proprat toto téma je vlastně životně nutné, protože ani v 21. století není pro mnohé osobní a vlastně jakákoliv hygiena samozřejmostí.  Kapka osvěty, případně kritiky, tedy nebude na škodu.

Celkem známý je fakt, že pro někoho je hygiena kamenem úrazu, a to nejen u seniorů a seniorek. Denně procházím v našem domě kolem bytu, ve kterém žije osmdesátiletá paní. Někdy i několikrát a věřte, není to nic příjemného. Paní totiž nežije sama. Bytu a hlavně jejího důchodu se pevně drží její nezaměstnání synáčci (dva „mladíci“- kolem padesátky!!!) Vegetují  z podpory, protože jim práce nevoní a nevoní ani oni. Prosvištět kolem jejich dveří už je síla a což teprve se s nimi potkávat! Nejde o jejich matku, tu jsem ještě nezahlédl špinavou, neupravenou nebo páchnoucí. Vždycky čistotou osobní i svršků jen září, jen na „Diora“ nebo na prosté „fialky“ jí pochopitelně nezbývají „drobné“… Zápach, linoucí se z jejího bytu je pro slabší nátury nesnesitelný a vadí ostatním nájemníkům.  

A už to tu máme! Citlivé a kapku ošemetné téma: Hygiena.

V partnerském vztahu se to až na výjimky dá bez úhony zvládat. Voníme všichni, v každém věku, i když různě. Libě, nevýrazně, či nelibě. Různé prohřešky (kdo se jich občas nedopustí, že pánové?) většinou šikovně a vtipně přejdeme nebo se „polopatisticky“ omluvíme, přihodíme sladký úsměv a život jede dál…

U singlů je to složitější, chybí článek kontroly, musí se tedy hlídat sami. Většina na hlídání kašle, s hygienou prostě žádné štráchy. Sebe označují za lidi přírody uvyklé standartu a jen občas, výjimečně a podle stupně důležitosti věcí příštích, vyrukují s nadstandardem.  Být na štíru s nezaviněnou, neúmyslnou a nedostatečnou hygienou, může být i anomálie, která ruší i samotného dotyčného, většinou se s tím však nic moc nenadělá.

Je to nepříjemné, ale omluvitelné, jako například zvýšená potivost, zapáchající nohy, nepříjemný, vlivem nemoci nebo zkažených zubů -  páchnoucí dech. Pokud neprojevíte snahu o nějaký „protizásah“, nikomu to nevysvětlíte. Získáte nelibou pověst a nechtějte napsat její název. A pokud při tom „kašlete“ i na hygienu oblečení. No potěš koště! Přece se špinavými a týdny nepranými svršky se něco dělat dá, i kdyby dotyčný vegetoval v zemljance!

Vlasatí a kštici pravidelně nemyjící, zaděláváte si na „odér“, který vy necítíte. Všichni kolem, bohužel. Nepěkný, zanedbaný vzhled a z toho plynoucí lhostejnost vůči okolí, pomalu mění i charakter a vztahy, dobré vlastnosti ustupují, časem zaniknou zcela a špatné jsou o to výraznější.

A přijde den, kdy začneme dědkovatět. Nad tímto faktem však jen mávneme rukou nebo nápravu odložíme na neurčito. Že nepříjemným out-fitem,  neupraveností a zanedbaností obtěžujeme okolí, nás ani nenapadne.  Později je nám lhostejné i to, že se nám kdekdo, dokonce dobří známí a přátelé, vyhýbá, upadáme, a je tu začátek konce… 

Tento blog je bezesporu určen především pánům, a tak coby mužskej, ze solidarity přihodím kapku odškodného, fígl jak se smutnému konci bránit.

Cítíte, že na vás kvapem leze stáří? Tak si honem pořiďte milenku, partnerku nebo kamarádku! Prostě ženskou, která se vám líbí a na které vám záleží. Doporučuji milenku, je to nejlepší varianta.  Nedělá si velké nároky a akceptuje (měla by?) naši touhu po klidu, samotě nebo občasné změně. Pokud nejste totální ignorant, poženete se na první i další rande vymydlený, hladce oholený a vše završíte použitím „deofuku“. A co více, pár dní žijete ze setrvačnosti této transakce. Jako myslím do dalšího setkání.

Jo, a abych nezapomněl!

Zaslechli jste už někdy náhodou z úst lepé dívenky nebo krásné ženské větu, kterou špitala nebo halekala do ucha přítelkyni?

„Víš, on je chytrej, vzdělanej, úspěšnej i docela hezkej, jenomže je tu problém:

ON MI NEVONÍ!!!“

„A fuj! Od toho rychle ruce pryč!

Tak bacha, jezevci a singlové!! V určitém věku se totiž přestáváte „cítit“.

Oblečení - vždy vkusné, elegance opravdová nebo nedbale sportovní, úměrná věku a především hygiena a vůně! Stačí mýdlová. 

Hygieně  a především lovu zdar. Pátá část bude už konečně MYSLIVECKÁ! Šiš, zapomněl jsem na DĚDICTVÍ!! Tak až šestá, vážení, majetek (!) má přednost.

Hezké a vonné dny přeji.                           Jiří

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Mitáček | úterý 7.10.2014 10:41 | karma článku: 23,16 | přečteno: 2268x
  • Další články autora

Jiří Mitáček

Vše, co mám...

Titulek je mnoho říkající... Budu vám vyprávět příběh „obyčejné“ gramofonové LP desky. Její věk - 47 let... Uvozovky naznačují, že má v mém dosavadním životě neobyčejné zastoupení. V závěru tohoto vyznání pochopíte...

15.12.2023 v 14:15 | Karma: 27,30 | Přečteno: 368x | Diskuse| Osobní

Jiří Mitáček

Dobrý den, pane Zemane…

Takto jsem začínal svůj velice slušný „rozlůčkový“ blog s panem Zemanem. Jenom jsem mu chtěl sdělit, že budu 5 let žít v zemi. která nemá presidenta. Vůůůbec jsem netušil, že těch let bude 2 x tolik. A vůbec jsem netušil...

29.1.2023 v 23:45 | Karma: 28,86 | Přečteno: 752x | Diskuse| Osobní

Jiří Mitáček

Fakt jsem to v mém věku nečekal!!

Copak? Pokles zdraví? Pokles erekce? Pokles financí? Pokles sebevědomí ...? Ani jedno z výše uvedených, Horší...

20.5.2022 v 22:15 | Karma: 25,76 | Přečteno: 800x | Diskuse| Karlovy Vary

Jiří Mitáček

Potkal jsem Barunku…

Doba covidová... Prožíváme „na plný pecky“. Pokud neposloucháme, nedíváme se nebo nečteme příliš často komentáře o „stavu hladiny“ v naší populaci, hledáme...Napadá mě jeden známý televizní pořad o čase (uváděl pan Karel Čáslavský).

21.3.2021 v 17:39 | Karma: 27,87 | Přečteno: 522x | Diskuse| Ostatní

Jiří Mitáček

Autobus přátel…

Šiš. To je tak těžkej provoz... Porád se vám nějak mění posádka a kdo má tyhle šachy pořád stíhat. A hlavně zdůvodňovat „přeskupovačku". Šoupnete někoho o sedák dál a už musíte "zdůvodňovat".

13.11.2020 v 23:32 | Karma: 27,65 | Přečteno: 442x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V církvi jich je opravdu moc. Papež šokoval hanlivým výrazem pro gaye

27. května 2024  21:50

V katolické církvi je už příliš mnoho homosexuálů, a proto by další neměli vstupovat do kněžských...

Jak to Němcům vtlouct do hlavy. Macron rok trénoval, aby jim to řekl po jejich

27. května 2024  21:33

Když v pondělí Emmanuel Macron střídal francouzštinu a němčinu při projevu k evropské mládeži v...

Pavel dorazil do Jordánska, přivezl humanitární pomoc pro civilisty v Gaze

27. května 2024  21:15

Český prezident Petr Pavel v pondělí večer přistál v jordánském Ammánu, kde bude v dalších dnech...

VIDEO: Jak v akčním filmu. Po zuby ozbrojení Poláci chytili českého dealera

27. května 2024  20:48

Polská policie zadržela muže z Česka, na kterého byl vydán mezinárodní zatykač kvůli podezření z...

  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1754x
Obyčejný chlap, rentiér, pracovně se státem vyrovnaný. Listopad 1989 bude trvale patřit mezi nejšťastnější měsíce mého "brožovaného" života. Jsem optimista a spokojen, že svobodu mohu prožívat. A na plný "pecky".