Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pane presidente, máte moji karmu

To co jsem dnes ráno slyšel při obvyklé denní porci radiových informací, mě překvapilo.Přemýšlím jak si to, abych to zase v eufórii nepřehnal, v hlavě srovnat. Pan president se vyjádřil k chystané odborářské manifestaci "síly".A že to bylo "ostré", pane presidente, to musím napsat, ale po dlouhé době jste byl zase "můj" president. Nevím jestli mi citace utkvěla přesně v paměti, pokusím se teda interpretovat: Odboráři mají bojovat za zájmy zaměstnanců a ne, prostřednictvím svých politicky zaměřených členů proti státu. Teď jsem si našel na webu citaci:Je to velmi podivná stávka, protože nejde o nic konkrétního. ... Jen politici uvnitř odborů bojují proti státu.... A ještě jste zdůraznil svoje překvapení, že proti této akci odborů vystoupila tvrdě pouze jedna strana.

Tedy, pane presidente, já jsem, po dlouhé době, příjemně překvapen, že již, jak se vyjádřil nejmenovaný politik, "neokopáváte kotníky" straně, kterou jste založil a které jste se, po tvrdém boji o post presidenta, "odvděčil", však víte. Obávám se, že levicová veřejnost Vám tento dodatek trošičku "omlátí" o Vaše šediny, tutově čekám tiskovou konferenci jistého politika, který snad už nedělá nic jiného, než komentuje i, s odpuštěním, "vypouštění pr..., pardon duchů" v Horní nebo Dolní. A naši, senzace chtivý novináři, mu to plnými ústy "baští". Ne všichni, abych neurazil "profesionály".
Víte, když jsem si uvědomil, pane profesore, Vaše vyjádření, pochopil jsem, že obrovské vzedmutí emocí, jenž se povedlo naším "odborářským bojovníkům", je vlastně ostrá předvolební kampaň. Zadarmo, pardon, za peníze nás poplatníků. Vezměte si, mimořádné zasedání vlády, veškeré zprávy začínají licitacemi o stávce, odborářští "bossové" ve světle televizních reflektorů, mimořádně schůze parlamentu, kde opět exceluje naše koalice bratrů a soudruhů a pouhými, myslím 56 hlasy "schválila" požadavek odborářů. Převedeno na čísla.. 28% našich volených zastupitelů sněmovny nám dalo lekci z demokracie. Kolik že to má v průzkumech vedoucí strana? Stejně, hmmm..tak je mi jasné, pro koho to vzedmutí solidarity "pro lidi" asi funguje.
Víte, pane presidente, já jsem si myslel, že se umím vyjadřovat ale na Vás, bohužel, nemám a asi nikdy mít nebudu. To není pochlebování, je mi jasné, že kdybych se chtěl stát presidentem, musel bych splňovat některé základní požadavky. Nedalo mi to a nalistoval jsem si:

1) Presidentem republiky může být zvolen občan, který je volitelný do senátu.

Tak tomu moc nerozumím, to mám jít jako do politiky??Aha, nemusím, stačí když jsem něčím vyjímečným a stanu se třeba senátorem za naši ulici, tady mě všichni dobře znají a vědí, co jsem za "číslo". Hmm..letošní volby asi nestihnu.

2) Do senátu může být zvolen každý občan ČR, který má právo volit a dosáhl věku 40-ti let.

Výborně...tenhle bod mám za sebou. Občan jsem jasnej, mám "občanku"(nezaměňovat za manželku), volit můžu a chodím a věk splňuji na 160%!!

3) Navrhovat kandidáta může nejméně 10(deset) poslanců nebo senátorů.

"Brnkačka", pane presidente, já bych těch deset "ukecal", Vy jste prej upovídal celej klub, no jak jsem napsal výše, umíte lépe ke...., pardon vyjadřovat se. Tendle bod je tedy "slabotka", to by zvládl i "Sobotka". Jéé, promiňte pane presidente, nějak mi ten rým vyšel sám. To jste taky slyšel, že nějakej senátor, podobného jména, chce kandidovat po Vás? Moc šancí nemá, vona je na tu funkci dost "tlačenka", dokonce prej i ten, co furt dělá ty tiskovky. Ale ten si kupuje nějaký pozemky na Marsu, tak nevím, snad bude radši "farmařit", postavu na to má.

4) Volba presidenta je nepřímá a volí obě komory parlamentu společně.

To je mi jasný ale závidím našim sousedům a bývalým bratrům. Mají presidenta "přímého" a bez té trapné volby, co jsem viděl v přímém přenosu. Bez urážek, pane presidente, zapotil jste se ale dneska jsem rád, že Vás máme. Lisabon, to byla evropská balada(ty dolejzaly co??), globální oteplování, Gruzie, Kosovo, Váš  boj se soudci, Vaše literární plodnost - neuvěřitelné! Kde berete čas na to presidentování, nechápu. Abych vyzdvihl slavnost chvíle, kterou vždy cítím, když se mně, obyčejného občana, zastanete jako včera proti těm "bossům", naučil jsem se nazpaměť......Slib presidenta: Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu podle svého nejlepšího vědomí a svědomí................nádhera, já si u toho občas pustím i hymnu.

Když to shrnu, dočasně to vzdávám ale znáte určitě jednotku dočasnosti, která kolovala po "přátelské" intervenci  v 68 a jejich "dočasného" pobytu? Neznáte?? Tak to je jeden "furt".

PS: Ale jazyky ovládáte, pane presidente perfektně, i ta ruština Vám docela jde.

Zdravím a přeji hezký den.                     Váš Jiří

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Mitáček | středa 3.3.2010 10:45 | karma článku: 18,60 | přečteno: 1267x
  • Další články autora

Jiří Mitáček

Vše, co mám...

Titulek je mnoho říkající... Budu vám vyprávět příběh „obyčejné“ gramofonové LP desky. Její věk - 47 let... Uvozovky naznačují, že má v mém dosavadním životě neobyčejné zastoupení. V závěru tohoto vyznání pochopíte...

15.12.2023 v 14:15 | Karma: 27,30 | Přečteno: 368x | Diskuse| Osobní

Jiří Mitáček

Dobrý den, pane Zemane…

Takto jsem začínal svůj velice slušný „rozlůčkový“ blog s panem Zemanem. Jenom jsem mu chtěl sdělit, že budu 5 let žít v zemi. která nemá presidenta. Vůůůbec jsem netušil, že těch let bude 2 x tolik. A vůbec jsem netušil...

29.1.2023 v 23:45 | Karma: 28,86 | Přečteno: 752x | Diskuse| Osobní

Jiří Mitáček

Fakt jsem to v mém věku nečekal!!

Copak? Pokles zdraví? Pokles erekce? Pokles financí? Pokles sebevědomí ...? Ani jedno z výše uvedených, Horší...

20.5.2022 v 22:15 | Karma: 25,76 | Přečteno: 800x | Diskuse| Karlovy Vary

Jiří Mitáček

Potkal jsem Barunku…

Doba covidová... Prožíváme „na plný pecky“. Pokud neposloucháme, nedíváme se nebo nečteme příliš často komentáře o „stavu hladiny“ v naší populaci, hledáme...Napadá mě jeden známý televizní pořad o čase (uváděl pan Karel Čáslavský).

21.3.2021 v 17:39 | Karma: 27,87 | Přečteno: 522x | Diskuse| Ostatní

Jiří Mitáček

Autobus přátel…

Šiš. To je tak těžkej provoz... Porád se vám nějak mění posádka a kdo má tyhle šachy pořád stíhat. A hlavně zdůvodňovat „přeskupovačku". Šoupnete někoho o sedák dál a už musíte "zdůvodňovat".

13.11.2020 v 23:32 | Karma: 27,65 | Přečteno: 442x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Polsko omezí pohyb ruských diplomatů na svém území, reaguje na hybridní válku

27. května 2024  16:22,  aktualizováno  19:33

Polsko omezí možnosti pohybu ruských diplomatů na svém území kvůli zapojení Moskvy do hybridní...

Prezident byl za hokejisty v šatně, pozval je na Hrad. Přijme je i Fiala

27. května 2024  15:30,  aktualizováno  19:26

Prezident Petr Pavel přijme ve čtvrtek zlaté české hokejisty na Pražském hradě. Oznámila to...

D4 uzavřel náraz auta do stromu. Pro těžce zraněné dítě přiletěl vrtulník

27. května 2024  18:07,  aktualizováno  18:57

Dálnici D4 na Příbramsku dnes v podvečer uzavřela nehoda osobního auta, které vyjelo mimo vozovku a...

Fiala podepisoval knihu, aktivisté za Palestinu ho nepustili ke slovu

27. května 2024  18:49

Premiér Petr Fiala v pondělí odpoledne uvedl svou novou knihu Vládnutí v čase krizí 2022-2023. Na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1754x
Obyčejný chlap, rentiér, pracovně se státem vyrovnaný. Listopad 1989 bude trvale patřit mezi nejšťastnější měsíce mého "brožovaného" života. Jsem optimista a spokojen, že svobodu mohu prožívat. A na plný "pecky".