Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Winnetou dnešním slovníkem

Byl vlahý letní podvečer a čekal je boj. I sešli se Apači na brífinku. Vedl ho lídr Winnetou a  lídryně Nšo-či. Role moderátora se ujal Old Shatterhand. (Chyběl jen investigativní bezdomovec Sam Hawkins, který v nedalekém táboře organizoval Hyde park a hlídal. Kolem se totiž pohyboval neodbytný paparazzo Santer.) Radili se jak zvítězit. Komančové mají výborné know-how a nebude lehké obejít jejich beky a dostat se s forvardy k ukradeným zbraním.

Lídr Winnetou měl však skvělý plán. Radil se o něm ještě odpoledne s ombudsmanem Klekí - petrou.  Ten jeho plán schválil s tím, že neporušuje žádnou z pasáží  Listiny základních práv a svobod. Ujistil ho také, že žádný audit nevyzní v jeho neprospěch. A když už mu ombudsman věnoval svůj čas, probral s ním i privatizaci puebla, kterou plánovali s moderátorem Old Shatterhandem na podzim. Z dividend chtěli financovat společnost s ručením omezeným na výrobu mučících kůlů a akciovou společnost, zabývající se průzkumem veřejného mínění indiánů na problematiku zdravé výživy s důrazem na zdravou střevní mikroflóru. Oba předpokládali, že jejich cool nápad bude pro všechny přínosem. A plánovali jej uvést do povědomí pod heslem:  ,,Žij zdravě - vyměň tomahavk za motyku a konečně pracuj!“

Podnikatel  Winnetou tedy všechny obeznámil se svým plánem. Nikdo ho nepřerušoval – všechny uši poslouchaly s napětím podrobnosti. Pouze lídryné Nšo-či  občas obdivně hlesla své  - ,,Uff, cool!“ Software plánu byl opravdu skvělý. A nebyl náročný na dostupný hardware, kterým byly hlavně tomahavky a nože, kterými je zásoboval Old Firehand prostřednictvím svých dealerů.  Moderátor sice připomenul, že má stále svoji  medvědobijku a henryovku s platným zbrojním průkazem, ale ta by na sebe upozornila hlukem a to nemohli potřebovat…

,,Howgh“ – ukončil lídr svoji řeč. V duchu si představoval, co by řekl bývalý lídr  a majitel kampeličky Inču-čuna. Určitě by mu zdůraznil dohlídnout na to, aby se žádný z forvardů při akci nemýlil a neodmítl nabízenou příležitost… Ale to už obsluha mobilního zařízení (firmy Tam-tam)  oznamovala podrobnosti plánu všem účastníkům v Hyde parku.

Lídr s moderátorem ještě zašli za svým psychoanalytikem a společně vykouřili  tradiční večerní dýmku míru. Tabák samozřejmě již během dne prozkoumal terénní pracovník – zda neobsahuje látky přímo ohrožující lidské zdraví. Poté už se konečně rozešli do svých energeticky nenáročných a zelené technologie podporujících vigvamů a brzy usnuli.

Ráno vstávali časně. Hygieně věnovali jen velmi málo času. Věděli, že Komančové nejsou vůbec čistotní. A Apači tedy musí v nejvyšší možné míře použít všechny v supermarketu dostupné ochranné prostředky. Očistu a následnou nutnou deratizaci provedou až po boji. Byli ready!

Akce proběhla podle plánu. Komanči ukradené pušky se podařilo díky forvardům Apačů ukořistit zpět. K tomu se jim poštěstilo zajmout i Afroameričana, který už zprivatizoval část prérie i se stádem jatečného skotu - bizonů. (Někteří Apači sice tvrdili, že barva jeho kůže není v žádném případě cool, ale playmate Ribanna jim vysvětlila, že tyto poznámky jsou velmi netolerantní k menšinové společnosti. Možná dokonce i rasistické až xenofobní!)   Jeho zkušenosti, které jim u mučícího kůlu určitě velmi rád prozradí, se budou jistě velmi hodit. Nadšení lídrů se ještě zvětšilo, když zjistili, že Afroameričan má zkušenosti i v oblasti kupónové privatizace, na kterou si dělal zálusk především občan Evropské unie Old Shatterhand. Výhledově zamýšlel indiány zasvětit i do Lisabonské smlouvy. Toto další dobrodružství bude ovšem vyžadovat velké playerské schopnosti Old Shatterhanda.

To však byla ještě příliš vzdálená budoucnost…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Moravec | čtvrtek 24.6.2010 17:51 | karma článku: 15,77 | přečteno: 3534x
  • Další články autora

Miroslav Moravec

Existuje u nás svoboda slova?

Občas čtu diskuse pod některým z článků. Často jsou názory některých našich občanů takové, že mi z nich běhá mráz po zádech a nechce se mi věřit, že by opravdu měl někdo takový názor.

16.6.2012 v 15:16 | Karma: 14,12 | Přečteno: 1018x | Společnost

Miroslav Moravec

Kdo chce být zdravý – jde na poštu

Trápí vás zdraví a zároveň děsí regulační poplatky? Chcete být zdrávi a cítit se svěže? Dle rady většiny lékařů je velmi zdravá procházka. A každý člověk by měl minimálně jednu denně absolvovat. Obzvláště potom svůj nápad doporučuji lidem s nízkým tlakem. Nač brát drahé léky na zvyšování krevního tlaku? (Spousta z nich má navíc vedlejší nežádoucí účinky!) Na České poště se vám krevní tlak zvedne okamžitě! Stačí pouze vejít dovnitř a podívat se na obrovskou frontu, která se táhne až ke dveřím. Výhodou také je, že sem můžete přijít v kteroukoliv denní dobu a množství lidí čekajících na poštovní služby bude pořád stejné.

12.3.2012 v 21:04 | Karma: 18,94 | Přečteno: 1007x | Společnost

Miroslav Moravec

Tak nám zabili chřipku…

Vědci objevili důkazy o existenci "netopýří“ chřipky, oznámil v pondělí v odborném článku americký časopis Proceedings of the National Academy of Sciences . Zvířata se živila ovocem a hmyzem, ale na lidi neútočila. Přesto vědci nevylučují možnost zprostředkovaného přenosu na člověka. Smísí-li se "netopýří" chřipka s běžnější formou, může podle CDC dojít k promíchání genů a vzniku nebezpečnější mutace – cituji z médií...

28.2.2012 v 12:00 | Karma: 18,54 | Přečteno: 1084x | Společnost

Miroslav Moravec

Feministky budou mít vlastní kupé

"Oddíl pro dámy nabízí ženám a dívkám jistotu, pocit bezpečí a dostatek informací o průběhu cesty. Některým ženám není příjemné sedět v uzavřeném prostoru s muži," vysvětlil nám mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

8.2.2012 v 17:43 | Karma: 19,96 | Přečteno: 1051x | Cestování

Miroslav Moravec

Slepice v České televizi

Čím to asi bude...? Už se nemohu dívat ani na večerní zprávy na ČT1. Kdysi ještě částečně přinášející nějaké informace, dnes snůška bulváru... Délka pořadu se prodloužila, ale informací není víc. Pouze se prodloužily některé komentáře a to často o věcech, které většinu lidí těžko budou zajímat. Navíc některé reportáže se s menší obměnou opakují i několik dnů za sebou, aniž by zazněla nějaká nová informace. Nemluvě o tom, že jsou často nepřesné, tedy i nehodnověrné.

26.1.2012 v 14:21 | Karma: 23,55 | Přečteno: 1655x | Média
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Ukrajinu překvapila míra neúspěchu raket z KLDR, selže až polovina z nich

16. května 2024  21:15

Severokorejské rakety krátkého doletu KN-23, které Rusko používá ve válce na Ukrajině, vykazují...

Rusko nemá na průlom u Charkova dost lidí, Ukrajinci se udrží, řekl velitel NATO

16. května 2024  20:19,  aktualizováno  20:46

Ruská armáda nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti...

Politik má chodit mezi lidi. Fiala po útoku na Fica nezmění své návyky

16. května 2024  20:34

Po středečním útoku na slovenského premiéra Roberta Fica se Petr Fiala nechal slyšet, že nebude...

Po útocích přišel atentát a výhrůžky smrtí. Evropu děsí násilí před volbami

16. května 2024  20:27

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica vyděsil evropské politiky. Bojí se, že nadcházející...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2632x
Jsem pravicově zaměřený chovatel zvířat. Zajímající se o vše kolem nás.