Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Feministky budou mít vlastní kupé

"Oddíl pro dámy nabízí ženám a dívkám jistotu, pocit bezpečí a dostatek informací o průběhu cesty. Některým ženám není příjemné sedět v uzavřeném prostoru s muži," vysvětlil nám mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

Ono pocit bezpečí dává údajně ženám, dle různých reklam leccos… A pocit, nerovná se automaticky i skutečné bezpečí. Snad o náznak by se mohlo jednat v případě uzamknutého či střeženého oddílu. Navíc mám dojem, že tato kupé budou využívat převážně feministky…

Není to ovšem důvod, proč píši tento příspěvek. České dráhy si mohou vyhradit kupé pro kohokoliv, zvláště pak – jestli bude o tuto službu zájem.

Mne spíše hned napadlo něco jiného, budu opět citovat z médií: ,,Stovky lidí dnes demonstrovaly v městě Bajt Šemeš nedaleko Jeruzaléma na protest proti pokračující diskriminaci žen v oblastech obývaných ultraortodoxními Židy.  Jádrem sporu je snaha ultraortodoxních Židů uplatňovat segregaci lidí podle pohlaví. Nutí například ženy, aby seděly v autobusech na vyhrazených místech vzadu a byly odděleny od mužů.“

Co je tedy v Izraeli a v mnoha arabských státech kritizováno, je u nás prezentováno jako výdobytek žen! Rozdíl je snad pouze v tom, že u nás se jedná o vlak a jinde o autobus. Možná namítnete, že v Jeruzalémě je oddělení žen povinné a u nás dobrovolné. Ale není tomu tak, jak se na první pohled zdá. Jednak Izraelský nejvyšší soud už v lednu rozhodl, že oddělení mužů a žen v autobusech může být jen dobrovolné. A navíc – pokud to otočíme – oddělení mužů od žen u nás je povinné! Protože muž si nesmí sednout do kupé vyhrazeného pro ženy, úplně stejně jako jinde si nesmí žena sednout do části vyhrazené mužům.

Proč tedy nemít ve vagonech i kupé vyhrazené pouze pro muže? Není současný stav diskriminace mužů? I když by muži bylo cestování s ženou jakkoliv nepříjemné – nemá tuto možnost, jako ženy. Každému nemusí být po chuti poslouchat hlasitý hovor žen o tom, který make-up použít, čichat jejich výrazný parfém apod. A chtěl by mít prostě jenom klid.

Na druhé straně musím uznat jednu věc - ony naše ženy tyto oddělené prostory opravdu nutně potřebují. Stačí se podívat na některé reklamy. Ať už jde o řasenky, líčidla, rtěnky, přípravky na vlasy, deodoranty, oblečení, umělé nehty, liposukce, různé implantáty atd. atd. Všechny lákají ženy na to, jak budou všechny najednou svůdné, neodolatelné a sexy. Když si potom takto vyzývavě upravená žena sedne do vlaku v minisukni, kde je vidět i jakou barvu mají její tanga a prsní implantáty se také derou pod světlo vlakové zářivky, nemůže to opravdu většinu mužů nechat chladnými. Někteří to potom nevydrží a dopustí se tzv. ,,harašení“… Ale může se jim někdo (mimo feministek) divit? Vždyť každý živý tvor je naprogramován tak, že jeho nejsilnější pud je u něj ten rozmnožovací. Byť by zrovna téměř umíral hladem…  Většina našich opticky vylepšených žen, které podlehly svodům mámivých reklam, se ale potom diví. Čemu? Nejsem zastáncem přijímání zvyků z arabského světa. Ale není tento svět v tomto ohledu mnohem lepší? Jak nám kdysi vyprávěla průvodkyně na zájezdě v Egyptě – zdejší ženy chodí na veřejnosti co nejvíce zahalené. Doma je tomu však naopak, tam se snaží co nejvíce zalíbit svému muži. I sezení žen v zadní části autobusu má svůj význam! Platí to třeba i v mešitách. Ženy se nesmí modlit vepředu. Má to svůj praktický důvod – zvláště pokud si představíte, jak takové modlitby v arabském světě vypadají. Ženy by svými pohyby mohly dráždit muže k sexuálním představám.  A proč odsuzovat muže, kteří chtějí odolat nástrahám ženských svodů, když chtějí cestovat odděleně? (Vždyť příležitost dělá zloděje…)

Není chování v kritizovaných arabských státech mnohem přirozenější? Velká část žen tzv. moderního světa žije zcela opačně. Chce co nejlépe vypadat na veřejnosti. (A nemůže potom pochopit, že se spoře oděná stane ve dvě hodiny ráno obětí znásilnění!) Má za cíl svým ,,osobitým kouzlem“ budovat svoji kariéru, prodat co nejvíce zboží, profesně vyrůst, či klofnout nějakého movitého partnera. Doma se odbarví, odlíčí, oděje se do domácího oblečení a vypadá najednou zcela jinak… Neboť hru na hezkou ženu hrála celý den a večer se jí už do toho moc nechce. Je přeci emancipovaná a má nárok na odpočinek. Potom se velmi diví, že přestane po čase zajímat svého manžela a ten dá přednost jiné ženě… Manželka se potom cítí být podvedená. Ale nezačalo vše jejím podvodem, kdy pomocí chemie, či šikovných rukou plastického chirurga snaží se svým virtuálním zjevem klamat všechny lidi kolem?

Autor: Miroslav Moravec | středa 8.2.2012 17:43 | karma článku: 19,96 | přečteno: 1051x
  • Další články autora

Miroslav Moravec

Existuje u nás svoboda slova?

Občas čtu diskuse pod některým z článků. Často jsou názory některých našich občanů takové, že mi z nich běhá mráz po zádech a nechce se mi věřit, že by opravdu měl někdo takový názor.

16.6.2012 v 15:16 | Karma: 14,12 | Přečteno: 1018x | Společnost

Miroslav Moravec

Kdo chce být zdravý – jde na poštu

Trápí vás zdraví a zároveň děsí regulační poplatky? Chcete být zdrávi a cítit se svěže? Dle rady většiny lékařů je velmi zdravá procházka. A každý člověk by měl minimálně jednu denně absolvovat. Obzvláště potom svůj nápad doporučuji lidem s nízkým tlakem. Nač brát drahé léky na zvyšování krevního tlaku? (Spousta z nich má navíc vedlejší nežádoucí účinky!) Na České poště se vám krevní tlak zvedne okamžitě! Stačí pouze vejít dovnitř a podívat se na obrovskou frontu, která se táhne až ke dveřím. Výhodou také je, že sem můžete přijít v kteroukoliv denní dobu a množství lidí čekajících na poštovní služby bude pořád stejné.

12.3.2012 v 21:04 | Karma: 18,94 | Přečteno: 1007x | Společnost

Miroslav Moravec

Tak nám zabili chřipku…

Vědci objevili důkazy o existenci "netopýří“ chřipky, oznámil v pondělí v odborném článku americký časopis Proceedings of the National Academy of Sciences . Zvířata se živila ovocem a hmyzem, ale na lidi neútočila. Přesto vědci nevylučují možnost zprostředkovaného přenosu na člověka. Smísí-li se "netopýří" chřipka s běžnější formou, může podle CDC dojít k promíchání genů a vzniku nebezpečnější mutace – cituji z médií...

28.2.2012 v 12:00 | Karma: 18,54 | Přečteno: 1084x | Společnost

Miroslav Moravec

Slepice v České televizi

Čím to asi bude...? Už se nemohu dívat ani na večerní zprávy na ČT1. Kdysi ještě částečně přinášející nějaké informace, dnes snůška bulváru... Délka pořadu se prodloužila, ale informací není víc. Pouze se prodloužily některé komentáře a to často o věcech, které většinu lidí těžko budou zajímat. Navíc některé reportáže se s menší obměnou opakují i několik dnů za sebou, aniž by zazněla nějaká nová informace. Nemluvě o tom, že jsou často nepřesné, tedy i nehodnověrné.

26.1.2012 v 14:21 | Karma: 23,55 | Přečteno: 1655x | Média

Miroslav Moravec

Vědci zjistili, co žena chce, ale ona si to rozmyslela…

Platí to snad ve všech profesích. Existují v nich lidé schopní, pracovití a slušní. Ale naneštěstí i lidé neschopní, povaleči a lháři. Výjimkou nejsou ani vědci. Sám je pro přehlednost dělím na vědce a ,,vědce“. Seriózních vědců si velmi vážím a rád využívám některé jejich vynálezy. Níže uvedené se týká pouze ,,vědců“...

2.1.2012 v 18:03 | Karma: 18,80 | Přečteno: 2998x | Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:28

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Jako v komunistickém Československu. Britský novinář obviňuje vlast z cenzury

2. května 2024  19:20

Velká Británie má problémy se svobodou slova, lidé se bojí říkat nahlas názory o kontroverzních...

Škodlivé ruské aktivity mimo jiné v Česku nás znepokojují, uvedlo NATO

2. května 2024  19:12

Severoatlantickou alianci znepokojují nedávné škodlivé aktivity na území členských států bloku,...

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2632x
Jsem pravicově zaměřený chovatel zvířat. Zajímající se o vše kolem nás.