Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Smutno u Uhlů …. A to je dobře

Nově zvolená poslanecká sněmovna dnes ani na druhý pokus nezvolila druhého ombudsmana v historii České republiky. Ačkoliv jsem přesvědčen, že tahle funkce je ryze nadbytečná a byrokratickou agendu ombudsmana by klidně mohl převzít nějaký jiný úřad(např. ministerstvo spravedlnosti nebo prezidentská kancelář), nedá se nic dělat, další pašalík pro nadbytečné politiky byl vytvořen a je-li třeba dostát zákonu, nový ombudsman po zemřelém Otakaru Motejlovi by měl být zvolen. Ale nikoliv za každou cenu ihned. A už vůbec ne za cenu volby dalšího levicového aktivisty, kterým Anna Šabatová bezpochyby je. Právě proto si myslím, že dnešní nezvolení ombudsmana je dobrou zprávou pro českou pravici, protože než zvolit špatně, jak se při konstituování tohoto úřadu již jednou stalo, je lepší nezvolit vůbec.  

Pozornosti veřejnosti, zejména pak té její části, jež se hlásí k pravici, by neměly uniknout některé detaily, předcházející dnešnímu hlasování.

Zvláště ,,odkopání se“ TOP 09, která slovy svého místopředsedy Miroslava Kalouska podpořila návrh ČSSD na volbu dcerky z prominentní komunistické rodiny, manželky trockisty a anarchisty Petra Uhla, by snad mohlo mnohým voličům této operetně pravicové strany pootevřít oči, komu že to dali svůj hlas.

Ovšem nejen jednání ,,echt pravicové“ TOPky stojí za zaznamenání, činila se i levičácká média a podobně zaměřené agentury na tvorbu veřejného mínění. Čačtí investigativci samozřejmě ,,přehlédli“ minimálně podivné aktivity aspirantky na funkci tribuna lidu v kuřimské kauze či její neoprávněné přijetí odstupného 400 000, které po velkých tahanicích vrátila . Umíte si představit, co by se v médiích rozpoutalo, kdyby něco podobného bylo spojeno třeba právě s p. Dundáčkovou? Ne, ne a ne, všechno je přece jinak, než nám tvůrci našeho matrixu servírují.

Veškerá síla nejvlivnějších mínkotvůrců byla použita ve prospěch zvolení Anny Šabatové Poč asi? Že by MF dnes, ČT nebo Čro tolik záleželo na hájení práv občanů? Ale vůbec ne, to jenom marxisté dále pochodují institucemi a úřad ombudsmana je baštou, kterou nechtějí za žádnou cenu ztratit. A zvolení skutečně statečné  ženy - Evy Dundáčkové, která již nejednou dokázala svou odvahu postavit se NWO vlně(při protestech proti přijetí Lisabonské smlouvy či hlasováním proti přijetí antidiskriminačního zákona), by bylo velkým škrtem přes jejich snahy.

Nejsem však přílišným optimistou, neočekávám, že se toho příliš změní, pozice stoupenců NWO jsou příliš silné. Mám jenom škodolibou radost, že po období politické spokojenosti bude jednou u Uhlů, Havlů, Kocábů, Šiklových a podobných manipulátorů naší současnosti zase jednou smutněji. Chvilková radost je taky radost. Oni to ale zkusí znovu a dá se předpokládat, že jim to tentokrát vyjde. Sledujme však pozorně tento proces, ti skutečně tahající za nitky se při něm občas ocitnou v nedbalkách.

 

Autor: Miroslav Červenka | pátek 9.7.2010 15:32 | karma článku: 30,17 | přečteno: 1944x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Dva světy

Často ve svých článcích vyjadřuji nespokojenost s onou mírou svobody a demokracie, jíž se nám v našem bohužel již podsystému Evropského svazu dostává. To vůbec neznamená, že bych si nevážil toho, že si přece jenom lidé u nás až na vzácnou a dle mého nezákonnou výjimku stoupenců nacismu mohou dělat a říkat, jek je jim libo, více, než je v ostatním světě v dané chvíli zvykem. Coby člověk, který strávil značnou část svého života v době, kdy se naše země nacházela hluboko v oné části, ve které nebylo možno žít svobodně, jsem za onu změnu nevýslovně šťastný.

9.6.2014 v 9:20 | Karma: 12,17 | Přečteno: 684x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Pojďme hlasovat znovu

Blížící se volby do parlamentu EU skýtají pro nás, odpůrce tohoto dnes již zcela evidentně utopicko-socialistického projektu, unikátní příležitost, ze které musejí v Bruseli vstávat europapalášům vlasy hrůzou na hlavě. Příležitost změnit tyto volby v to, co by nikdy nedopustili – nové referendum o členství nejen naší země v této svobodu a demokracii čím dále tím více potlačující organizaci.

6.4.2014 v 12:12 | Karma: 29,38 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Mediální matrix má povážlivé trhliny

Při sledování včerejší tiskové konference po skončení jednání špiček zemí EU v Bruseli mi až bylo líto mediálních žoldáků, kteří na základě takovéto snůšky očividného překrucování, polopravd až lží mají stvořit mediální kýč o zlém Putinovi/Rusku a mírumilovné EU, která se jenom snaží pomoci slabému , prounijní části Ukrajiny, který je nejprve týrán a nyní i vojensky ohrožen agresivitou svého východního souseda.

7.3.2014 v 8:44 | Karma: 37,13 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Svoboda slova musí platit pro všechny

Tyto řádky jsouz reakcí na článek Jiřího X. Doležala „Adam B. židobijec", který vyšel ve 46. čísle tištěného reflexu přibližně před čtrnácti dny(jediné jeho originální znění se mi na síti podařilo nalézt zde: http://cechycechum.wordpress.com/2013/11/18/jxd-ma-jasno-adam-b-zidobijec-reflex/ ). Na článek jsem ihned reagoval tímto svým textem, který jsem ještě týž den, co vyšel, zaslal do redakce jinak svého celkem oblíbeného Reflexu, konkrétně na mailovou adresu zástupce šéfredaktora Marka Stoniše. Čtrnáct dní jsem čekal na jakoukoliv odezvu. Marně. Protože si myslím, že otázka svobody slova je důležité téma, kterému je dnes věnováno pramálo pozornosti, publikuji text mého dopisu redakci Reflexu na svém blogu.

1.12.2013 v 9:07 | Karma: 18,46 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Miroslav Červenka

To se na ministerstvu zdravotnictví tedy někdo asi řádně ožral

Bylo to první, co mne napadlo dnes večer při čtení zprávy o tom, kterak budou všichni lékaři vbrzku muset provádět screeningová testování u pacientů, které podezřívají z nadměrné konzumace alkoholu, originál zde: http://www.novinky.cz/domaci/313324-ministerstvu-zdravotnictvi-dosla-trpelivost-na-alkoholismus-bude-testovat-kazdy-lekar.html Koukněte do kalendáře, fakt není apríla.

14.9.2013 v 23:32 | Karma: 21,82 | Přečteno: 781x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci rozhodují o podmínkách prodeje některých lehčích drog

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  10:54

Přímý přenos Politici rozhodují o tom, zda umožní za pevně daných podmínek prodej některých lehčích drog jako je...

Zkouška z češtiny? Proti dřívějšku to byla dávačka, hodnotí maturanti

3. května 2024  8:24,  aktualizováno  10:46

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Poslanci kývli na zákaz prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  10:30

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  10:27

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky