Otroctví přibývá s každou kapkou vody

Jsme na cestě do otroctví. Voda padá pořád z nebe zdarma. Vodárnám platíme za distribuci vody. Tedy za provoz zařízení, které vodu dopravují k nám do kohoutků.

Znečišťování vody někdo způsobuje. Ten někdo je buď dohledatelný, tj. pokud jezdrojem znečištění vody nějaký průmyslový podnik v místě, měl by v dané přehradě platit nutnost čistit vodu tento podnik. Přítomnost každého prvku ve vodě se dá vysledovat stejně snadno, jako se dá z vlasu najít vrah. Pokud toho není stát schopen, je to jeho chyba. 
Já jsem ochoten platit za čištění vody jen do té míry, nakolik ji znečišťuji já. Vylučování (kakání a čůrání) za znečišťování nelze pokládat. Sám žádné umělé látky (v přírodě se nevyskytující) nevyrábím. 
Pravděpodobně některé nakupuji (čistící prostředky, barva na stěnu...). Ale to lze lehce dohledat, podle složení určit, nakolik se tento jeden konkrétní výrobek, obsahující pro přírodu negativní látky, na znečištění podílí a zatížit tento konkrétní výrobek daní ze znečištění.
Tímto způsobem každý člověk splatí svůj individuální dluh vůči přírodě v ceně výrobku, který přírodu poškozuje. Pokud výrobek v důsledku znamená, že se musí voda čistit, použije se daň na toto.
Udělá se součet za občany skrz přesně dohledatelné výrobky. Stejně jako dnes u cigaret a alkoholu. 
Cigarety a alkohol podle zákonodárců škodí. Proto jsou zatíženy speciální daní.
Některé čistící prostředky škodí. Proto by měly být zatíženy speciální daní. 
Každý má volbu. Koupí si přírodní mýdlo, nebo chemii? Obojí existuje. Chemie bude mít vyšší zdanění.
Pokud náklady na odstranění znečištění, způsobeného součtem občanů celé republiky prostřednictvím výrobků převyšují objem této speciální daně, doplácejí firmy.
Takže za čištění vody ode dne přijetí zákona odmítám platit více, než objektivně způsobuji. Zbytek považuji za okradení.
A teď trubky.
Jsem ochoten platit za trubky. Pokud mám nově nést tyto náklady, požaduji proporcionální snížení poplatků za služby vodáren. 
Všechno ostatní je v konečném důsledku zákonem - státem nařízená loupež, která nemá opodstatnění ve faktech.

Autor: Mirek Pifka | pátek 5.4.2013 14:31 | karma článku: 26,34 | přečteno: 1369x
  • Další články autora

Mirek Pifka

Komunismus

30.3.2016 v 22:56 | Karma: 18,00

Mirek Pifka

Proč se válčí?

19.6.2015 v 13:33 | Karma: 31,94

Mirek Pifka

O zachraňování světa

31.3.2015 v 16:40 | Karma: 15,46