Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JG

Roztomilý článeček, pabavil. R^ Ode mne karma:-)

0 0
možnosti

Náklady na čištění vody jsou přímo úměrné spotřebě. To zněčišťovatel nemůže olivnit a proto by měl platit za znečištění pouze paušálně. Nebo ještě lépe znečištění zakázat. Jenže existují i zastánci znečišťování, dokonce v diskuzích na idnes. Například v diskuzích o Mittal Steelu v Ostravě se objevují názory, že lidé chtějí práci a jsou ochotní dýchat ty smrady. Podle mého názoru Mittal Steel zase tolik práce nedává a jeho přínos nevyváží jeho negativa.

0 0
možnosti
SP

S62e34i48d39l 19P55e87t90r

5. 4. 2013 19:37

Jejda, to je roztomilý  nesmysl... ;-D Vy nijak neznečišťujete? A je to dohledatelné? Ale jděte sokolíku!!

Jen tento příspěvěk jste napsal na zařízení, který někdo někde vyrobil s nějakým "znečištěním" a dopravil tam, kde jste jej zakoupil. Pak jste jej  poslal po drátech, které někdo musel  opět vyrobil, zakopat do země, případně vyrobit a vyslat satelit na orbit. K pohonu tohoto zařízení používáte nejspíš el. energii ze sítě, kde se jak známo nevyskytuje sama od sebe, ale za tímto účelem je v provozu celá obrovská infrastruktura, která samozřejmě opšt v nějaké míře "znečišťuje" ... a dalo by se pokračovat hodně tlustým elaborátem a skončit třeba u Vašich bot, kdy to prasátko nejdřív hodně znečišťovalo, pak bylo "ošklivě" poraženo, kůže vyčiněna atd., atd, ...

Už aspoň trošku chápete, jaký jste napsal totální nesmysl???:-)

2 1
možnosti
MP

Chápu. Článek je dlouhý a vyžaduje to soustředění. Přečtěte si jej prosím ještě jednou. Zjistíte, že v nikde netvrdím, že já neznečišťuji.

0 2
možnosti
Foto

Velmi dobrý článek. Diskuze je zábavná. Takzvaní pravičáci s tím správným chápáním světa, s rakovinou apod. jsou zde tentokrát zcela mimo mísu.

0 2
možnosti
Foto

J57a14k94u60b 58R48o41t57h

5. 4. 2013 18:02

Pane Pifko, jak o vodě, tak o vládě. V šaškecu asi měli amnestii. Rv;-Dhttp://jakubroth.blog.idnes.cz/c/329157/V-saskecu-byla-amnestie.html

2 1
možnosti
MP

Kromě osobních urážek, posměšků a nadávek jsem se nic nedozvěděl. Mohl byste prosím, pro úplnost, vypíchnout jednu největší a do nebe volající kravinu, kterou jsem se odvážil sem, na místa, kam přispívají opravdu moudří lidí vašeho ražení, napsat? Opravdu bych to ocenil. Omlouvám se, ale soutěžit ve vynalézání nadávek jsem přestal tak ve třetí třídě na základce.

1 1
možnosti
MP

Myslel jsem si to... Ale nevzdávejte to.

1 0
možnosti
Foto

stejně zjednodušenou představu má autor i o politice

0 1
možnosti

jo vy jste ochoten platit jen za znečištění, které způsobíte vy? Takže až dostanete infarkt nebo rakovinu a vaše léčení bude stát miliony - tak taky nebudete požadovat, aby se na něm solidárně podíleli ostatní a zaplatíte si celou léčbu vy sám? Protože, to, co odevzdáváte každý měsíc na pojištění, by vám na to nestačilo, ani kdybyste platit 50 let...

0 1
možnosti
MP

Pro plodnou debatu je potřeba držet téma, s čímž si hlavu neděláte. Ani s agrumentací. Když si ušpiním auto, tak ho musím umýt a zaplatit to. Když onemocním a platím zdravotní pojištění, mám nárok na léčbu. Co je tady v rozporu? Když znečistím váš pozemek svým bordelem, zaplatím. Když si koupíte auto, které má výfuk, platíte za emise. Když si koupíte chemické mýdlo, kde bude gram chemie, zaplatíte daň za tenhle gram chemie, který se pak musí v čističce odstranit. Co je na tom nepochopitelného? A jak to souvisí s tím, že vám v hlavě straší rakovina? Pozor, podle mě jsou nemoci jako rakovina způsobeny špatným stavem vaší duše. Pokud tedy nejste přesvědčena, že duši nemáte :)

2 1
možnosti
JR

to je jak vlhky sen poslance evropskeho parlamentu, ktery si uvedomil, ze zdanit by sel treba i vzduch ...

napr. sportovci by platili vice, protoze vice spotrebuji ... stejne tak obezni obcane, jejich metabolismus zcela jiste spotrebuje vice ... malo by platily deti, popr. by je bylo mozno od dane za vzduch osvobodit, stejne jako duchodce ... ale, jakmile by prekrocily X let, drsne je zdanit ... samozrejme by tak take vznikla nova pracovni mista ...

svet, nase planeta ... je sice pomerne presny stroj, ale v urcitem bode jsou vyhody takovehoto uvazovani (zisky z dani) prevalcovany nevyhodami (napr. matematickou slozitosti, dohledatelnosti, kontrolovatelnosti apod.) ... myslenky autora blogu se myslim pohybuji uz za touto hranici ...

1 0
možnosti
MP

Super. Konkrétní výhrady. Čeho sportovci více spotřebují? Každý pořád platí za dopravu tolika kubíků vody, kolik mu proteče kohoutkem. Za DOPRAVU. Tento problém je podle mě vysvětlen. 

Chce to pochopit podstatu věci. Co je to znečištěná voda? To je voda, ve které jsou znečišťující látky. Co to jsou znečišťující látky? Látky, se kterými si příroda neumí poradit. Vyrábí takové látky příroda? Ne. Vyrábí je člověk. Buď při procesu výroby (kouř z komína), nebo jako součást výrobku. 

Pokud je to jako kouř, dá se to do jisté míry měřit. Totéž odpad, vypouštěný do vody apod. Pokud je to druhý případ - součást výrobku, dá se to změřit ještě přesněji. 

Každý má své hranice, za které ho jeho fantazie pustí. Pokud si to tvůj mozek neumí takhle najednou představit, trénuj ho. Jednou to dokážeš. R^

1 1
možnosti
MT

Vím že teď budu krutý a nelítostný, ale... Vaše představa o znečištění vody, přírodních procesech, jejím čistění a vodárenství obecně je zhruba tak přesná, jako ta o dětech a čápovi. Vyvracet to bod po bodu, musel bych si založit vlastní blog. Nakonec, řešení je triviální i bez toho zákona. Studna.

2 2
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x

Seznam rubrik