Možná se dozvíme, že Václav Klaus ml. snědl spolužákovi svačinu. A půjde to do Bruselu!

Výzkumy volebních preferencí jsou ošemetná věc. Chlubí se nimi ti, pro koho jsou příznivé, naopak méně úspěšní je zpochybňují. Co ale s grafy, které vychází diametrálně odlišně? 

V posledních dnech byly zveřejněny dva výzkumy volebních preferencí. A pohříchu – aby se koza v nich vyznala! V jednom jsou význační hráči opozičního demobloku v hluboké defenzivě, naopak nastupující Trikolóra to válcuje, ve výzkumu zveřejněném sotva pár dní na to je situace v opačném gardu: Piráti a ODS válí, Trikolóra je na 2 procentech. A oproti předchozímu výzkumu, kdy STAN a TOP 09 dostávají parlamentní prázdniny, nyní mají svoje jisté...

Pozastavovat se nad průzkumy je možná tak trochu ztráta času. Významným faktorem v nich totiž hraje fakt, kdo si je zadává. Také samotní výzkumníci se pohybují v jistém názorovém spektru, atd. Jedno je však zřejmé. Naprosto bezzubá opozice jen těžko čelí faktu, který se prolíná všemi grafy. A to, že ať zkoumá kdokoliv, ANO vždy vychází kolem 30 procent.

Ale abych jenom tak nemluvil, respektive nepsal do větru. Zdá se, že právě Trikolóra může být v brzké budoucnosti pro opoziční blok problém. A velký! O to víc, že si toto hnutí vyprodukovala samotná ODS vyloučením Václava Klause ml. ze svých řad, kterého pak po hloupých kecech předsedy Petra Fialy, že Zuzana Zahradníková Majerová Václava Klause asi miluje, následovala i ona. Naopak ODSka si, alespoň kroky svého předsedy, hýčká řeporyjského starostu Petra Novotného, který, jak se zdá, odvádí pro ODS špinavou práci, ke které se stranické vedení jednoduše přicmrndne. Už ale nemyslí na to, že starosta pražských Řeporyjí může mluvit tak nanejvýš za 4 tisíce místních občanů, bez toho, zda za ním stojí, nebo ne, ale ne za národ. Třebas může být dobrým starostou. I když jsem rád, že ne mým!

I z různých nepřímých vyjádření je zřejmé, že Trikolóra je pro demoopozici problém. Znamená to totiž, že kromě antiBabiše vyrostl nový soupeř. A ne zrovna bezvýznamný. To bylo evidentní i při listopadových dnech (Letná, Národní). A, pohříchu, vyrobený jaksi svépomocí. Za to by měli kolegáčci z TOP 09, STAN a Pirátů ODS jenom poděkovat. Možná se brzy dozvíme, že Václav Klaus ml. snědl kdysi sousedovi v lavici svačinu, kdo ví. A bylo by to potřeba řešit přes bruselské struktury, protože samotný demoblok není schopný této hrozbě čelit. Je totiž naprosto frigidní, impotentní, bezzubý. Podle libosti! Sám nic nedokáže. I v televizi potřebuje Petr Fiala moderátora Václava Moravce, aby měl kuráž se postavit zlořečenému premiérovi. V těchto souvislostech novopečenou předsedkyni TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou v boji za EURO asi už můžeme ponechat jejímu osudu... 

Autor: Miloslav Havelka | čtvrtek 5.12.2019 13:21 | karma článku: 40,69 | přečteno: 2177x