Může mě poškodit na zdraví očkování proti tetanu?

Nejsem příznivcem očkování. Předpokládá se, že za děti se rozhodují rodiče, zatímco dospělý se rozhoduje sám svým rozumem. Jenže přitom hraje velkou roli jeden důležitý a velmi, velmi silný ovlivňující faktor, který se jmenuje strach.

Jestliže jsme pořád strašení a ovlivňování ze všech stran tím, co všechno na nás v tomto světě plném nebezpečí číhá, často podlehneme a uděláme něco, co bychom si jinak pořádně rozmysleli. 

Nenechávám se očkovat na nic jiného než je pravidelná tetanovka. Znám lidi, žádné jedna paní povídala, kteří po různých typech očkování, nemoc, na kterou byli očkování, opravdu dostali. Mám v okolí hodně lidí, kteří berou léky jen proto, že jim to bylo řečeno, přestože jim vůbec nepomáhají nebo už je dávno nemoc, pro kterou byly předepsány, prakticky v pořádku, ale jen tak pro jistotu...

Je známo, co všechno velmi často obsahují příbalové letáky, nejen u dětského očkování, za rizika. Novinka pro mě je to, co jsem dostala podepsat před tou "neškodnou" tetanovkou: papír s testem, že mě může očkovací vakcína nejen poškodit na zdraví, ale rovnou i zabít. Ujišťování, jak je tato procedůra jen symbolická a vakcína není vůbec nebezpečná, po této žádosti o zbavení se odpovědnosti za následky očkování pro výrobce, ani trochu uklidňující. Často se volá po odpovědnosti celé alternativní medicíny, zatímco "klasická" medicína má právo se chránit předem před následky své činnosti papíry, co všechno vám může způsobit zákroky či léčením a vy jste byli varování, podepsali jste tyto informace předem, tudíž je ta odpovědnost přenesena na vás jako pacienta. Chápu, že jakákoliv lidská činnost není dokonalá, chyby děláme všichni a v oblasti zdraví můžou být opravdu fatální, nenapravitelné. 

Včera mi došla nová, lákavá nabídka. Očkování proti pásovému oparu. To bych musela být blázen, abych podlehla a nechala si dát do těla další dávku jedu. Je známo, že pásový opar sice způsobuje virus, ale nemá šanci pokud je v pořádku imunita. Další známé rizikové faktory jsou psychického rázu šok, stres, prostě "nervy". Není tedy lepší možnost zaměřit se na zlepšování imunity a psychickou pohodu? Není dávno tajemstvím, že psychika hraje podstatnou roli nejen při prevenci, ale i léčení, včetně těch nejtěžších onemocnění (bohužel si přesně nevzpomínám na jméno onkologa, který o tom mluvil v nějakém rozhovoru). Strach, jak všude číhá tisíce nebezpečí a jen farmaceutická léčiva mě před nimi ochrání, je zcestný, ale silný. Chápu ho. Ale jako dospělák se naštěstí můžu rozhodovat, jestli se jím nechám ovlivňovat nebo se všem těm reklamám a létáčkům vyhnu. Už tak má naše tělo denně co dělat, aby se vyrovnalo s tím co škodlivin máme v jídle, vodě, vzduchu. Proč mu ještě podrážet nohy dalším útokem na jeho křehkou imunitu?

 

Autor: Milena Zelenková | středa 8.4.2015 9:35 | karma článku: 16,64 | přečteno: 898x