Jak rychle pracuje bruselská administrativa aneb změna letního času

Dnes mě v rozhlasovém diskusním fóru opravdu pobavil pan europoslanec Svoboda. Tématem bylo navrhované zrušení tzv. letního času. Dnes se k němu před jednou z EU komisí vyjadřovali odborníci různých oborů, od energetiků až po odbornici na lidské biorytmy. Na výsledku se sice zcela neshodli, ale stejně obě varianty - jak neutrální (je to k ničemu, nula od nuly pojde), tak negativní - vyjadřují zbytečnost hýbání s časem.

Ovšem, jak nám pan Svoboda prozradil, to je teprve začátek sáhodlouhé cesty k možnému zrušení. Poté přijdou další komise, které to budou zkoumat (dokonce snad se bude i pátrat, jestli přednesené studie nejsou příliš zastaralé), pak předkládat v každém státě k dalšímu zvažování a zkoumání až se možná, jednoho krásného, bruselského dne, dospěje k rozhodnutí a realizaci.

Když mi, jako do studia přepojenému diskutérovi, vypadlo z pusy: " Jak poslouchám ten zdlouhavý postup administrativní mašinérie, tak se můžeme případného schválení dočkat tak zhruba za deset let", byl nejdřív ve studiu slyšet pobavený smích a pak ujištění, že sice lecos je velmi podobné našemu systému, ale jinak pozor! Když všechno půjde dobře a rychle, můžeme se těšit na schválení snad už v roce 2017.

Jupííí!!!

Autor: Milena Zelenková | čtvrtek 26.3.2015 9:31 | karma článku: 25,30 | přečteno: 684x