JL

Vazena pani Martino Mikulášová. Pridam trochu do diskuze. Hned na pocatku je nutno rozdelit typ avokada. V dobe meho pobytu v CR, to avokado co prodavalo jsem nemohl jist. Tam kde zijije avokado typu "Hass" je jedno co se da jist a je to lahutka.

Ale k veci. Nejrychlejsi vyuziti teto rostliny je oloupani z dmaveho tvrdsiho povrchu a pri cistem zelenem povrchu, rozkrajet na mensi kousky zalit to citronem. ( ten citron musi prijit okamzite proti zhednuti te duziny). odstavit v lednici neco kolem hodiny a pak podavat.

Guacamole je nazev pro chutovou upravu avokada. Nejradeji mam osobni recepis s cesnekem, soli a peprem a s pridanim specialni majonezou od firmy "Kraft" nesouci jmeno "Mayo". Mnozstvi kazdeho podle vlastni chuti. Ze vseho utvorim zelenou pastu a ta se podava na natreni jidla. Osobne to mivam k morskym rybam.

O quinoe toho mnoho rici nemohu. Nase rodina ji pouziva po skrovnu.

Foto

Avokádo mi tedy jako pochoutka zrovna nepřijde a na české tradiční ovoce mám bohužel alergii, takže pro mě zbývá ten dovoz.

Každý máme něco.

Foto

Krásný den, avokádo, to je něco jako pizza s ananasem nebo bez. :))) Lidé se asi nikdy neshodnou!

Každopádně zdravotní důvody naprosto chápu a myslím si, že každý může najít oblast, ve které chce dbát na ekologii, a jídlo to zrovna být nemusí.

Mějte se hezky.

  • Počet článků 15
  • Celková karma 14,80
  • Průměrná čtenost 56x
Jsem máma na mateřské, digitální ilustrátorka a milovnice gastronomie. Ráda přemýšlím o životě a naší planetě.

Seznam rubrik