Pro zapojení do diskuse musíte mít oprávnění diskutovat.
L94u18m80í58r 58H71u35b67n77í56k
A co takhle pivo? To je také dobré probiotikum...
M36a88r73t53i30n46a 17M34i48k24u52l59á26š22o22v28á
Hezký den, nepasterizované komerční, nebo ještě lépe řemeslné, ano. Ale nevím, zda jedno denně, to už by mohlo zadělat na v Česku rozšířený problém.
J14i84n76d74ř75i26c81h 87Z88a37p13l96e38t91a32l
turecká vejce: z řeckého jogurtu s nastrouhaným česnekem uděláme lože na talíři. Na ně dáme dvě ztracená vejce, která polijeme červeným rozpuštěným máslem, posypeme hrubou solí a nějakými sušenými bylinkami. Jíme s chlebem
dietní to zrovna není, ale lepší vaječný recept nikdo nezná. Stoprocentní technologie na ztracená vejce: rozklepnout vejce do sítka, počkat až odkape řídká část bílku. Vodu s trochou octa uvést do varu, odstavit z vařiče, opatrně tam vejce spustit, přikrýt poklicí, po třech minutách vyndat děravou lžicí. Technologie na červené máslo: máslo rozpustit dokud trošku nezhnědne, odstavit, nasypat do něj drcené čili bez semínek (tohle nemá být ostré jídlo)
J18a79n 14Š78i52k
A co pribináček a na něj nasypat trochu granka. Počítá se to? Jinak jste asi objevila díru na trhu. O zdravé výživě tu až na velmi malé výjimky nikdo nepíše. Hezký den
M12a62r64t79i96n79a 17M77i17k44u91l68á45š39o67v50á
Krásný den,
obávám se, že vás zklamu, ale pribináček obsahuje "pouze" smetanu a tvaroh, které v základu probiotika neobsahují. Něco jiného je samozřejmě zakysaná smetana, která i specificky chutná - kysele. Navíc je pribináček plný cukru. Nechci říct všechno špatně, občas jako dezert je to dobré.
Pokud je v názvu výrobku jogurt, znamená to, že byl vyroben za pomocí bakterií mléčného kvašení. Bílý jogurt ideálně smetanový, bez zbytečného škrobu. Ten pak lze smíchat s kakaem, trochou cukru a třeba ovocem.
Přechod bude těžký, protože komerční produkty dělají opravdu vše proto, abychom se k nim vraceli na úkor základních surovin.
Jinak myslíte, že mají články o výživě potenciál? Chtěla bych blog brzy obohatit i o názory odborníků, přeci jen mě téma jen zajímá, ale vzdělání nemám.
J79a19r17m84i63l91a 43Č19e94r55n90á
Nějaké jablko sním jen v létě utržené rovnou ze stromu. Na jablka v obchodech nemám absolutně chuť, tak si myslím, že ani nebudou zdravá (na rozdíl od těch na mojí zahradě). Zato jogurty pojídám celý rok a chutnají mi nejvíce ty tučné, z čehož vyvozuji, že odtučněné tak zdravé nebudou. Jogurty si kupuji v obchodech, ale vůbec v obchodech nekupuji cizokrajné ovoce, kromě banánů, a zeleninu taky ne. Kysané zelí mám svoje a užívám ho jako lék v zimě a na jaře. Moje tělo mi dobře napovídá, co je pro mě zdravé.
M69a26r50t29i96n77a 95M18i13k80u54l44á44š61o98v34á
Hezký den,
myslím, že to máte s jídlem skvěle nastavené. Když tělo touží po chutném a výživném jídle, a navíc lokálním, je to paráda! To každý z nás říct nemůže.
Nicméně je pravda, že jak jsem přestala jíst tolik kravin plných cukru a soli, tak i můj jídelní chtíč se zrestartoval.
V81l27a76s33t68í45k 27F98ü71r46s86t
Do jogurtu je ještě dobré dávat semínka - dýňové, slunečnicové... Nechat ořes noc a ráno přidat nastrouhaná jablíčka...
M83a60r86t71i63n80a 34M74i22k26u31l92á33š83o11v13á
Přesně tak, a v břiše bude jako v pokojíčku.
F14r18a57n97t57i94š31e19k 27L13u87f73t
Inženýr a doktor usilovali o stejnou ženu. Doktor jí nosil květiny, inženýr jablka. Protože kdo jablko denně sní, k tomu doktor nechodí.
M34a98r51t56i60n90a 21M56i26k18u90l63á19š85o85v17á
Tak snad to zabralo! :D
- Počet článků 17
- Celková karma 14,83
- Průměrná čtenost 537x