Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

LH
Foto

Hezký den, nepasterizované komerční, nebo ještě lépe řemeslné, ano. Ale nevím, zda jedno denně, to už by mohlo zadělat na v Česku rozšířený problém.

1 0
možnosti
JZ

turecká vejce: z řeckého jogurtu s nastrouhaným česnekem uděláme lože na talíři. Na ně dáme dvě ztracená vejce, která polijeme červeným rozpuštěným máslem, posypeme hrubou solí a nějakými sušenými bylinkami. Jíme s chlebem

dietní to zrovna není, ale lepší vaječný recept nikdo nezná. Stoprocentní technologie na ztracená vejce: rozklepnout vejce do sítka, počkat až odkape řídká část bílku. Vodu s trochou octa uvést do varu, odstavit z vařiče, opatrně tam vejce spustit, přikrýt poklicí, po třech minutách vyndat děravou lžicí. Technologie na červené máslo: máslo rozpustit dokud trošku nezhnědne, odstavit, nasypat do něj drcené čili bez semínek (tohle nemá být ostré jídlo)

1 0
možnosti
Foto

J13a66n 12Š85i43k

23. 4. 2024 21:32

A co pribináček a na něj nasypat trochu granka. Počítá se to? Jinak jste asi objevila díru na trhu. O zdravé výživě tu až na velmi malé výjimky nikdo nepíše. Hezký den

0 0
možnosti
Foto

Krásný den,

obávám se, že vás zklamu, ale pribináček obsahuje "pouze" smetanu a tvaroh, které v základu probiotika neobsahují. Něco jiného je samozřejmě zakysaná smetana, která i specificky chutná - kysele. Navíc je pribináček plný cukru. Nechci říct všechno špatně, občas jako dezert je to dobré.

Pokud je v názvu výrobku jogurt, znamená to, že byl vyroben za pomocí bakterií mléčného kvašení. Bílý jogurt ideálně smetanový, bez zbytečného škrobu. Ten pak lze smíchat s kakaem, trochou cukru a třeba ovocem.

Přechod bude těžký, protože komerční produkty dělají opravdu vše proto, abychom se k nim vraceli na úkor základních surovin.

Jinak myslíte, že mají články o výživě potenciál? Chtěla bych blog brzy obohatit i o názory odborníků, přeci jen mě téma jen zajímá, ale vzdělání nemám.

0 0
možnosti
Foto

Nějaké jablko sním jen v létě utržené rovnou ze stromu. Na jablka v obchodech nemám absolutně chuť, tak si myslím, že ani nebudou zdravá (na rozdíl od těch na mojí zahradě). Zato jogurty pojídám celý rok a chutnají mi nejvíce ty tučné, z čehož vyvozuji, že odtučněné tak zdravé nebudou. Jogurty si kupuji v obchodech, ale vůbec v obchodech nekupuji cizokrajné ovoce, kromě banánů, a zeleninu taky ne. Kysané zelí mám svoje a užívám ho jako lék v zimě a na jaře. Moje tělo mi dobře napovídá, co je pro mě zdravé.

0 0
možnosti
Foto

Hezký den,

myslím, že to máte s jídlem skvěle nastavené. Když tělo touží po chutném a výživném jídle, a navíc lokálním, je to paráda! To každý z nás říct nemůže.

Nicméně je pravda, že jak jsem přestala jíst tolik kravin plných cukru a soli, tak i můj jídelní chtíč se zrestartoval.

1 0
možnosti
VF

Do jogurtu je ještě dobré dávat semínka - dýňové, slunečnicové... Nechat ořes noc a ráno přidat nastrouhaná jablíčka...

0 0
možnosti
FL

Inženýr a doktor usilovali o stejnou ženu. Doktor jí nosil květiny, inženýr jablka. Protože kdo jablko denně sní, k tomu doktor nechodí.

9 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 11,24
  • Průměrná čtenost 505x
Jsem máma na mateřské, digitální ilustrátorka a milovnice gastronomie. Ráda přemýšlím o životě a naší planetě.

Seznam rubrik