Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

AL

Bývalo dobrým zvykem, že reklama byla jako taková vždy označená :-)

Foto

Domnívat se, že byznys kolem živočišných výrobků je ten špatný a u rostlinné výživy se nic obdobného neděje, je naivita nebo pokrytectví.

*

https://www.peak.cz/vcely-umiraji-po-miliardach-americky-byznys-s-mandlemi-je-v-ohrozeni/21633/

Foto

Krásný den,

cokoliv, co jen hrne zisk bez ohledu na životní prostředí je špatně. A to se týká jak produkce živočišných, tak rostlinných výrobků. Jako příklad jste uvedl mandle, které ale člověk vegan pravděpodobně nejí každý den v ohromném množství, jsou i jiné alternativy oříšek a semínek, dokonce z Česka. I nevegani navíc jí oříšky. Klidně přiložte více článků, ráda si je pročtu.

Zatímco průmysl masový a mléčný je už od základu stavený na utrpení zvířat. A to vždycky. + další potíže uvedené v rozhovoru, které vznikají při pěstování krmení pro zvířata a při chování samotných zvířat.

Za den člověk sní klidně dva jogurty, maso k obědu i k večeři, tyčinku, kde je mléko od krav z velkochovů... to je podstatně horší, než pár oříšků vedle jednoho jídla.

Já osobně nejsem vegan, ani vegetarián, ale snažím se konzumaci živoč. výrobků hodně omezit a kupovat hlavně bio, lokálně a teď třeba zkouším cvrččí výrobky. Cvrčci umírají podchlazením a téměř bez bolesti. Taktéž nevidím problém ve vejcích z volného chovu.

Článek měl ukázat i neveganům, že jíst jde pestře a dobře.

  • Počet článků 18
  • Celková karma 11,38
  • Průměrná čtenost 524x
Jsem máma na mateřské, digitální ilustrátorka a milovnice gastronomie. Ráda přemýšlím o životě a naší planetě.

Seznam rubrik