- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dnes mám pro Vás jeden z nejoblíbenějších pokrmů u dětí.Masové kuličky ,které připravujeme zásadně z hovězího mletého masa,ale je možné je udělat z půl dávky hovězího a půl vepřového mletého masa/jsou pak šťavnatější/.
Kdo dodržuje nějakou nízkokalorickou dietu ,upřednostněte raději to mleté hovězí!
Masové kuličky jsou nenáročné na přípravu a konzumují se buď s hranolkami nebo bramborovou kaší.Řekové je také připravují v kombinaci se špaghetami a domácí rajskou omáčkou/ocení to zvláště děti!/
POTŘEBUJEME:
750gr mletého hovězího masa
2 celá vejce
sůl,pepř mletý
1 polévková lžíce rajského protlaku,nebo jedno nastrouhané malé rajče
1 polévková lžíce mletého oregana
2 nastrohané cibule
4 stroužky utřeného česneku
1/2 bílé veky namočené ve vlažné vodě
3 lžíce strouhanky
hrst nasekané čerstvé petrželové naťě
2 polévkové lžíce anýzového likéru OUZO,nebo 1 lžíci čerstvé nasekané máty či bazalky
šťáva z 1 citronu,2 lžíce olivového oleje pro zjemnění chuťi
rostlinný olej na smažení
P O S T U P :
Do mísy dáme maso ,sůl,pepř,dvě vejce,oregano ,petrželovou nať,ouzo nebo bazalku,protlak,šťávu z citrónu,olej,nastrouhaný česnek najemno,cibuli a vymačkanou veku ,kterou jsme si předtím namočili ve vlahé vodě.
Směs pořádně zpracujeme a přidáme strouhanku ,pokud není dost tuhá.Největší tajemství správně připravených masových kuliček je ve zpracování hmoty!
Řecké hospodyňky směs hnětou po dobu 10 minut,aby se směs pořádně spojila a aroma se dostalo úplně všude!!
Rozpálíme hlubokou pánev s rostlinným olejem a tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu,které smažíme z obou stran dozlatova.
Nemusím připomínat,že kuličky dáme okapat na sací papír,který je zbaví přebytečného tuku!
"KEFTÉDES" děti milují,a konzumují je buď samotné bez přílohy,nebo s hranolkami či bramborovou kaší!
Řekové masové kuličky servírují jako předkrm,tak zvané "MEZÉ",nebo při pořádání dětských párty jsou nezbytnou součástí prostřeného slavnostního stolu!
"KALÍ SAS OREKSI"
Dobrou chuť!
Další články autora |