Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Na výletě v hlavním městě ostrova Kerkýře.....

Tradičně každý čtvrtek se pořádá odpolední výlet do hlavního města ostrova za účelem prohlídky i nákupů,je možné si koupit i výlet lodí s proskleným dnem za příplatek......

 

Výlet se jede v půl čtvrté a v devět večer se odjíždí z parkoviště zpět do letoviska.

Vasilis mě seznamuje s náplní výletu ,ale i o tom ,že má domluveno v jednom z místních zlatnictví,že pokud si lidé budou chtět zakoupit kvalitní zlaté šperky dostanou tam 25% slevu!Do ruky mi vrazí navštívenku s popisem obchodu a v půl čtvrté nasedáme do autobusu s klimatizací.

Je příšerné vedro kolem 39°C.

Zhruba za 45 minut jsme na místním parkovišti.Kontroluji dle seznamu počet lidí,kteří mají zaplacenou návštěvu lodi s proskleným dnem "Calypso Star" a ostatním dávám rozchod s tím,že pokud má někdo zájem o nákup levného zlata ať se za hodinku dostaví zpět na parkoviště.

U mola kde stojí obrovský slunečník sedí na židli Řekyně a vybírá lístky na loď.

"Grupiéra íse"?,jsi jejich delegátka ptá se žena a pobízí mě tím pádem ke vstupu na loď.Scházíme po železných schůdcích a usedáme na podélné lavice kolem proskleného dna lodi.

Loď odplouvá a my směřujeme na prohlídku lachtanů k blízkému ostrůvku Vidos.

Na palubě lodi se jeden z kapitánu právě převléká do potápěčského munduru.Loď náhle zastaví a my sledujeme vystoupení cvičených lachtanů,kterým dává povely převlečený kapitán.Náhle skočí do vln a mizí v hlubinách moře,mezitím nás druhý z nich pobízí abychom usedli zpět na svá místa a sledovali" mořskou show"přes sklo.

Kapitám pluje kolem lodi a v ruce má mořskou langustu s dlouhými vousy,všem ji řádně ukazuje a snaží se vylekat děti ťukáním langustou na sklo.Nadšení turisté si neustále fotí a jsou spokojeni.Po pěti minutách show s langustou končí a  potápěč se vrací na loď a odplouváme zpět k molu kde se nastupovalo.

Musím uznat ,že to za ty peníze nebylo nic moc ,ale vzhledem k tomu že se prohlídky účastní především rodiče s malými caparty,tak asi ano.

Po výstupu z lodi na nás čeká pár turistů,kteří mají zájem o nákup zlata.

Odcházíme z parkoviště a já se marně snažím najít krámek ,který mám nařízeno od šéfa navštívit ,nakonec se zeptám jedné starší paní v turistickém obchodě,která mě nasměruje o 200 metrů dál.

Vcházíme do obchodu,kde nás vítá muž s dlouhými vlasy a úsměvem na tváři.

"Pos se léne",jak ti říkají?Majka."Kalos írthate Majka,vítejte a pojďte dál."

Muž mě pobízí abych mu při prohlídce zlata tlumočila do češtiny a jeho ženě přikazuje ať pro mě připraví ledovou kávu "frapé".Chovám se dost "amichanicky" a nezručně se snažím překládat dotazy i odpovědi mých klientů.

 Nakonec si přeci jen pár lidí zakoupí zlaté prsteny s motivy řeckých hieroglifů,či tenké řetízky s křížkem.

V okamžiku si ale všimnu ,že za rohem se krčí můj šéf přímo pod výlohou ,kouří a sleduje jak "jde prodej"ve zlatnictví.

Jsem v šoku! Sním a nebo bdím?

Jakmile se naše pohledy střetnou okamžitě mizí v nedohlednu.

Reaguji dost ostře na majitele zlatnictví a ptám se ho co to má znamenat a proč je Vasilis za výlohou a sleduje mě!?
Vyběhnu ven ,ale po "vyčůraném" šéfovi se slehla zem!

V tu chvíli mám takový vztek a spousta věcí je mi naprosto jasných i bez jakéhokoliv vysvětlování.V hlavě mám nahnanou krev a v tom příšerném vedru mě chytne silná migréna.

"Mípos echete Depón",nemáte náhodou Depon na bolest hlavy ptám se majitelovy tlusté ženy Magdy.Ale jistěže mám,na tady ho máš,rozpustím ho ve vodě.Lidé odcházejí z obchůdku a jdou si po nákupech a návštěvě staré benátské pevnosti.Ještě jim připomínám že odjezd v parkoviště bude v devět večer a ať jsou dochvilní,na nikoho se čekat nebude a taxík do letoviska z Kerkyry Vás přijde na 8000 Drachem!

Spokojení klienti ,kteří dostali "25%" slevu odchází a já se nemůžu vzpamatovat z toho co jsem viděla na vlastní oči!Jsem vážně tak naivní a nebo blbá....?

V tuto chvíli jsem jak načasovaná bomba jen to "bouchnout".Majitelova žena Magda očividně chápe proč jsem tak naštvaná a houkne na svého manžela,že to ale opravdu není fér.

Jannis se posadí na kožené kanape,zapálí si cigaretu a usrkává své frapé,asi po pěti minutách vzájemného mlčení se zvedám ,poděkuji za prášek i kávu o ochuzena o hodinu a půl svého volného času ,který jsem mohla využít k prohlídce města odcházím z obchodu.

Jannis mě u vchodu zastaví a podává mi pořádně oblepenou obálku izolepou."Aftó gia to Vasili",tohle předej Vasilisovi,jak jsme byli domluveni!

Aníž bych se na zlatníka podívala odcházím.Celou cestu mě strašně třeští hlava a nemůžu se vůbec koncentrovat.Nakonec se zastavím v jedné z úzkých uliček a dávám si řeckou Pitu Gyros.

"Grupiéra"?následuje stejná otázka ,jako vždy zda jsem delegátka a kde jsou lidi??

To už jen majitele taverny vyštěknu ,že na nákupech a snažím si v hlavě srovnat všechny události.Nakonec se rozhodnu,že na "hrubý pytel patří hrubá záplata" a že kolem zlatnictví projdu při cestě zpět na parkoviště a řeknu jim ,že se mi jejich chování nelíbí a že s tím vysloveně nesouhalsím.

Nevidím to vůbec logicky abych utrácela svůj čas ,dělala tlumočníka a idiota řeckým mafiánům,kteří si na můj úkor mastí kapsu.Ani náhodou,myslím že vycítili mou dobrotu a systematicky ji zneužívají,takže s tím skoncuji a to ještě dnes!

Po cestě si v duchu připravuji řeč,kterou na ně spustím ale pořád se mi to nějak zadrhává ,až nakonec dorazím ke krámku,kde oba majitelé kouří a pijí už několikátou kávu.

S rázným krokem vstupuji dovnitř a s údivem na mě hledí jak žena tak i její mazaný choť.

"Kséchases káti"?,něco jsi si u nás zapomněla?

Jó,zapomněla!!

Zapomněla jsem Vám říct jaký jste "malákies",hov... a že to byla moje poslední návštěva ve vašem Zlatnictví s mými klienty a pokud můj šéf chce někoho kontrolovat,zda dodržuje jeho domluvená prodejní místa,tak ať si tady s lidmi stojí a prodává sám!

"Giasas",kjé ntropí sas",zdravím a můžete se stydět!

Žena za mnou vyběhne ven a prosí ať se vrátím ,že se určitě najde nějaké rozumné řešení."Majka,éla mésa",pojď dovnitř,nějak se domluvíme,tvůj šéf s námi spolupracuje už spoustu let a když mu budeš dělat problémy ,tak tě pošle do Čech!

Už to udělal spoustě delegátkám před tebou.Všechny vyhodil ze stejného důvodu.

"Den pirázi",nevadí,odseknu ženě,ať mě klidně vyrazí,stejně nemám žaludek na ty Vaše špinavý hry!

Hlava mi může bolestí prasknout ,ale zároveň cítím pořádnou úlevu!

Jsem rozhodnuta ,že to pěkně vytmavím i Vasilovi po návratu do kanceláře.

Na parkovišti jsou stovky autobusů a já se snažím najít ten náš,jenže se mi to daří ztěží.Po chvíli za jedním z autobusu zahlédnu Spirose,který mi ukáže do kterého máme nasednout.

Odjezd se ještě protahuje,jelikož pár lidí na parkoviště nedorazilo.Nakonec v 21,30 konečně opouštíme osvícenou večerní Kérkyru.Po hodině jízdy jsme v letovisku před naší agenturou.

Vasilis spolu s další zaměstnankyní  netrpělivě vyčkávají příjezd autobusu,jak by také né,když mám pro něho "tučnou obálku"oblepenou špinavou isolepou,aby si všichni byli jistí že ji po cestě neotevřu!

Zdravím osazenstvo kanceláře a loučím se s klienty,mrštím obálkou na Vasilův psací stůl,ale jemu se zřejmě moje reakce ani trochu nelíbí.

Začne na mě řvát"tí symperiforá íne aftí?",co je to za chování?

"Min mu kánis etsi eména"!Tak tohle na mě vůbec nezkoušej...zařve na mě Vasilis a sbalí obálku s odměnou.

V duchu si říkám,má to smysl se s tím ubožákem vůbec zabývat?NE,NEMÁ!

Bez jakéhokoliv vysvětlování si beru své věci a blok z kanceláře a přeji všem dobrou noc.

Ještě stačím zaslechnout zaměstnankyni  jak mu říká,"ídes,egó sou ípa,aftí ta mas kánei pollá provlímata".Vidíš Vasile,pořád ti říkám ,ta holka nám ještě nadělá spoustu problémů!!

Nevím,čím to je ,ale při odchodu z kanceláře a po zaslechnutí této věty ,mi něco uvnitř mého JÁ,říká ,že se brzy blíží den mého odjezdu do rodné vlasti!!!

A nebude to dlouho trvat.........!

Někdy je práce delegáta v zahraničí opravdu jen pro silné jedince a to já asi nejsem.............Mám totiž na víc!

Tím chci jen poukázat na to jak důležité je narazit na seriózní cestovku a hlavně na řádnou organizaci zájezdů..........Já to štěstí v tomto případě neměla,tak snad příště to bude lepší!

Autor: Míla Michková Kavvadia | sobota 18.6.2011 14:48 | karma článku: 11,52 | přečteno: 1341x
  • Další články autora

Míla Michková Kavvadia

Bleskový návrat do Čech doslova z minuty na minutu.........rok 1996

Dny mého pracovního pobytu ubíhají bez zvláštních potíží až na řešení vytlučené skleněnné výplně ,kterou rozbil starší pán,když si nevšiml že dvéře od balkonu jsou skleněné.Samozřejmě ,že odmítl uhradit škodu majiteli ubytování a vše se řešilo s Vasilisem,který na mě měl spadeno už delší dobu ohledně mé"neposlušnosti"na výletech..........

12.7.2011 v 5:13 | Karma: 15,36 | Přečteno: 1613x | Cestování

Míla Michková Kavvadia

Výlet po ostrově ...Grand Island Tour..........

Každé úterý pořádá naše agentura velký okruh ostrovem,který se jede v osm ráno a příjezd je kolem sedmé odpoledne ,tedy pokud zrovna vše klapne na čas!

2.7.2011 v 14:50 | Karma: 12,45 | Přečteno: 1284x | Cestování

Míla Michková Kavvadia

Řecké skopové "Kleftiko"......

Název pokrmu KLEFTIKO pochází z řeckého slova "kleftíkane" a dalo by se přeložit jako" potajmu uzavřeli sňatek a schovávají se",pokrm je tedy zabalen buď do hliníkové fólie či jako původní receptura Kleftika ,do lístkového těsta"pastery" a zapékané v troubě s ovčím nebo strouhaným sýrem.

25.6.2011 v 5:51 | Karma: 12,00 | Přečteno: 2655x | Cestování

Míla Michková Kavvadia

Řecké zdravé hranolky....

MÁTE OBROVSKOU CHUŤ na bramborové hranolky,ale bojíte se smažených pokrmů? Mám pro Vás tip na "zdravé hranolky "v troubě !

22.6.2011 v 13:48 | Karma: 17,19 | Přečteno: 2328x | Cestování

Míla Michková Kavvadia

Ubytování s ucpanou kanalizaci'

Jsem dost naštvaná z reakce mých klientů a ještě víc z toho ,že si opravdu myslí že si užívám dovolenou někde na pláži a na všechno kašlu,přitom kdyby jen tušili čím si kolikrát delegát musí v cizí zemi projít tak by je to asi hned přešlo............

22.6.2011 v 5:08 | Karma: 15,89 | Přečteno: 1682x | Cestování
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1447x
Jsem obyčejná ženská s kterou se život rozhodně nemazlil.Průvodkyně CK ,trvale žijící na řeckém ostrově a matka dvou krásných dětí.

Seznam rubrik