Adonis v Čechách.......

Zima na sebe nedala dlouho čekat a doma mi zazvonil telefon..... GIASU.......tady Adonis,vzpomínáš si na mě ,že ano?Ano jistě,vy jste ten pán z kempu Isthmia pokud se nemýlím?Lámanou řečtinou jsem se snažila chytit jakkékoliv fráze ,která sršela po telefonu bleskovou rychlostí.No nic,to co jsem ale zachytila s jistotou bylo,že Adonis přiletí do České republiky se svým mladším synovcem Janisem v únoru.

 

Tehdy se psal rok 1996.Z komunikace jsem pochopila,že se mám obrátit na paní Janu z Kolína,která měla pro Adonise zajistit špičkové lékařské vyšetření na orthopedii v Praze.

Zima na sebe nedala dlouho čekat a doma mi zazvonil telefon.....

GIASU.......tady Adonis,vzpomínáš si na mě ,že ano?
Ano jistě,vy jste ten pán z kempu Isthmia pokud se nemýlím?
Lámanou řečtinou jsem se snažila chytit jakkékoliv fráze ,která sršela po telefonu bleskovou rychlostí.No nic,to co jsem ale zachytila s jistotou bylo,že Adonis přiletí do České republiky se svým mladším synovcem Janisem v únoru.
.

Prohlídku měl tehdy provádět jistý pan Dc,který měl na starosti hráče pražské Sparty.
Vyhrabala jsem cár papíru,který mi dal před odjezdem z Řecka a zavolala paní Janu.
"Dobrý den" začala jsem nesměle,vím ,že se neznáme,ale mám se s Vámi spojit ohledně Adonise z Řecka.....

A ano,odpověděla příjemným hlasem žena v telefonu,všechno mám domluvené a řekněte prosím Adonisovi,že vyšetření bude v Praze v 11hodin dopoledne.
Bylo by dobré,abychom se ale předem sešly a trochu se seznámily.Samozřejmě.
Dohodly jsme jsme se že si dáme sraz v Kolíně v restauraci Zlaté Slunce.

Tak se také stalo.
Objevila  se zde drobná blondýnka kolem 35 let s úsměvem na rtech.Byla opravdu velmi sympatická a od přírody pizitivní člověk.
Adonis  se dal ubytovat po příletu do Prahy v luxusním hotelu u břehu řeky Labe v Pardubicích,který nese dodnes název "Zlatá Štika".
V Kolíně jsme nasedly do aut a vyrazily k lékaři do Prahy.Vše šlo  jako po másle a domluvená schůzka s lékařem dopadla na výbornou.

Nezdařilou řečtinou jsem se snažila řekovi vysvětlit,že pan doktor říká ,že pro kosti by bylo dobré zhubnout pár desítek kilogramů.
Také má zákaz cokoli těžkého tahat a hodně odpočívat a nenamáhat zbytečně kolena.

Jak by také né!
Adonis myl vysoký urostlý muž kolem pětačtyřicítky ,měřil kolem dvou metrů a vážil něco přes metrák!
Udiveně na mě vykulil oči ,kývnul a rozloučily jsme se s doktorem.
Po cestě zpět nás Jana pohostila v Kolíně ,ukázala svůj byt a seznámila s celou její rodinou.
Zůstaly jsme od té doby v kontaktu a později se z nás staly i kamarádky.

Adonis si užíval pobytu v Čechách ,ale veškerá komunikace byla tím pádem na mě.
V hotelu nebyl nikdo schopen se s nimi domluvit.Anglicky personál hotelu nehovořil a tak mi každou chvíli doma zvonil telefon!

Jednou ohledně snídaně,poté zase kvůli platbě za ubytování apod.
Celkem smutné ,pokud se zaměstnanci velkých hotelů nedomluví anglicky,dnes je to samozřejmost!

Adonis mi sdělil,že v příštích dnech se zúčastní velkého veletrhu cestovního ruchu,ale že se mu v tomto hotelu líbí a do Prahy tedy hodlá dojíždět taxíkem.
No,moc velkou radost jsem z toho tedy neměla při představě jak mu taxikáři vyluxují peněženku za odvoz a přívoz z Prahy.

Celkem postavené na hlavu,pomyslela jsem si.
Pak mi to ale nedalo a nabídla jsem mu že ho do Prahy budu vozit já.

Samozřejmě souhlasil a zajistil pro mě volnou vstupenku vystavovatele.
Budeš s námi v našem stánku,ano,vezmi si dovolenou a pomůžeš mi nabízet náš produkt.
Tím produktem bylo myšleno nabízet informační letáky a fotografie zmíněného kempu Isthmia Beach a podávat zákazníkům informace o místě ,službách a cenách.

OK,souhlasila jsem .

V duchu jsem si řekla:nic tím ztratit nemůžu,jedině získat!Třeba se mi tam naskytne nějaká šance a já se konečně odrazím ,koneckonců to byla šance ,jak se dostat přímo mezi majitelé cestovek!Nadšeně jsem souhlasila a žačal nesmírně unavující kolotoč.

Každé ráno jsem musela vstávat ve 4 ráno,protože cesta na veletrh trvala přes dvě a půl hodiny.To samé jsem absolvovala pozdě večer a ráno zase dokola,po dobu 5 dní.Měla jsem toho celkem dost,byl zo zápřah a já se cítila tak unavená.

Na druhou stranu mě  ale těšilo to ,že můžu pro někoho něco udělat a třeba se na mě usměje stěstí a získám nějakou zajímavou nabídku jako průvodkyně či delegátka.A stalo se.............

Autor: Míla Michková Kavvadia | neděle 5.6.2011 19:30 | karma článku: 8,37 | přečteno: 1332x